Rămâi conectat

Sport

Remiză albă ce convine liderului: Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 0-0

cugirinfo.ro

Publicat

în

Astăzi pe Stadionul „Cetate” derby „de Alba” între Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir s-a încheiat cu o remiză albă, rezultat care nu convine niciuneia dintre combatante.

Ambele invincibile și vecine în ierarhie, acestea s-au anihilat reciproc, rezultat convenind liderului Șoimii Pîncota, ce joacă mâine la Galda de Jos. Un meci de  importanță aparte în economia campionatului pentru pretendentele la promovarea în eșalonul secund a semănat cu precedenta confruntare al „alb-negrilor” de la Deva. Uniriștii au avut marile ocazii ale jocului, între care dubla bară a lui P. Păcurar (84, în vreme ce cugirenii au avut o evoluție departe de posibilităși, nereușind să pericliteze spațiu porții lui Sporea.

Ocazie mare Cl. Oara (46) – șut peste din 5 metri, la centrarea lui Cl. Marcu! În minutul 54, după o acțiune închegată, Metalurgistul Cugir a irosit o fază bună, la șutul lui L. Tudor, trecut puțin pe lângă stâlpul stânga al porții apărate de Sporea. În minutul 56, Al. Giurgiu își încearcă șansa de la 25 de metri, șut în diagonală, alături. „Liberă” P. Păcurar (81), execuție dezamăgitoare. Același P. Păcurar (84) a avut ocazia meciul cu un șut fulgerător de la marginea  careului, mingea lovind transvarsala și apoi bara dreaptă! Peste două minute Crivăț a scăpat în corne șutul lui Tat. An. David (87) a lobat peste Crivăț, dar și pe lângă bara stângă!

Prima repriză dominată teritorial de amfitrioni, partida fiind una tacticizată, ambele echipe neriscând prea mult

Puțin peste 700 de spectatori prezenți pe Cetate. În minutul 20, Necșulescu a executat modest o lovitură liberă de la marginea careului. În minutul 26, I. Grozav a deviat puțin pe lângă bara stângă, la un corner executat de M. Neagu cu o intervenție nefericită. Peste 4 minute P. Păcurar și-a încercat șansa de la marginea careului, dar Crivăț a fost la post, faza se repetă peste două minute, duel P. Păcurar – Crivăț, aceeași finalitate

Echipe de start:

Unirea Alba Iulia: Sporea – F. Morar, Potopea, I. Grozav/ cpt, Ad. Matei  – Al. Giurgiu  – Davidaș (58, An. David), P. Păcurar, R. Ivan (68, S. Mureșan), Cl. Marcu (79, Cr. Păcurar) – Cl. Oara (66, Tat); rezerve Căt. Suciu – Scrob, Goguța. Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Raul Oargă.

Metalurgistul: Crivăț – Dohotariu, I. Tătaru, Itu/ cpt, M. Neagu – Șaucă , Vaștag, L. Tudor (73, Șuteu), Dicu (73, Dican) – Necșulescu –  B. Lemac; rezerve N. Bănică, Copiluși, Vîjdea, Cercel, Buruiană. Antrenori Călin Moldovan și Lucian Itu.

Arbitri D. Lunca (Cluj-Napoca), Cl. Osmache (Brașov), Z. Biro (Belin-Covasna) Observatori I. Teodor (Tg. Mureș), T. Biriș (Hunedoara)

Averismente: F. Morar (44), Tat (71), Al. Giurgiu (83), Cr. Păcurar (90+2)/ Dohotariu (29), I. Tătaru (77), Dican (90+3)


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Sport

Metalurgistul Cugir în cautare de fundaș central experimentat, după cel mai modest sezon din ultimii 11 ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

Metalurgistul Cugir a parcurs cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, respectiv de la promovarea din 2013 pe a treia scenă fotbalistică.

După două stagiuni în care au disputat primul baraj de accedere în eșalonul superior (cu SCM Zalău și Minaur Baia Mare) și o a treia în care a evoluat în play-off (locul 4), „roș-albaștrii” au jucat, în premieră, în play-out, terminând pe locul 7 în Seria 9, cu un total de 39 de puncte. Au fost 28 de jocuri (11 succese și tot atâtea înfrângeri, 6 remize) și un golaveraj general negative.

A rezultat un sezon modest, din care tragem învățămintele. Am avut foarte multe probleme medicale care au contat enorm, dar și așa am fost în calcule până aproape de finalul sezonului regular pentru calificarea în play-off”, a spus antrenorul Lucian Itu (45 de ani), acesta încheind al cincilea sezon la rând pe banca echipei din orașul natal.

• Reunirea lotului programată pentru 8 iulie 2024

Reunirea divizionarei terțe este fixată în 8 iulie, iar momentan sunt sigure 3 plecări: Cîrloanță (revine la CSC Șelimbăr), Dohotariu (își dorește să joace în Liga 2) și Vl. Popa (aparține de Hermannstadt). Tocmai despărțirile de ultimii doi jucători îi ridică probleme majore antrenorului Lucian Itu, care este descoperit în defensivă.

„Am testat diverse piste, dar nu am reușit nimic până în prezent. Trebuie obligatoriu să găsim soluții în zona centrală a defensivei, să achiziționăm jucători, să ne întărim în acel compartiment”, a mai punctat Itu.

În finalul sezonului trecut, Metalurgistul Cugir a apelat la o improvizație, respectiv reprofilarea portughezului Vitinha din postura de fundaș lateral. Momentan „principalul” Cugirului are la îndemână numai două soluții, pe fiul său Sebastian Itu (18 ani, revenit după 6 luni de la Gloria Bistrița-Năsăud, formație prezentă la barajul de promovare) și Andrei Onaci (n. 2006, venit în iarnă de la LPS Cluj-Napoca).


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Rezultate remarcabile ale atleților de la „Metalurgistul” Cugir la Semimaratonul Eroilor INVICTUS

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Voluntarilor Invictus România, în parteneriat cu Primăria municipiului Bistrița și Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a organizat în data de 15 iunie 2024 a doua editie a concursului de alergare urbană „Semimaratonul Eroilor Invictus”.

Invictus România este un grup informal de oameni care prin propriul exemplu și exemplul camarazilor răniți reușesc să facă diferența, să schimbe, să motiveze și să inspire. E o contribuție la cultivarea
ambiției și a curajului de a depăși orice obstacol în momentele de cumpănă.

Competiția s-a dovedit deosebit de antrenantă reunind sute de sportivi din întreaga țară, de la copii, tineret și seniori.

Printre participant s-a aflat și un grup de 8 atleți de la Clubul Sportiv ,,Metalurgistul” Cugir condus pe profesorul Gheorghe Hăprean.

Titlul de Campion la proba de Semimaraton + 60 deani a revenit alergătorului Vasile Hârjoc (CS ,,Metalurgistul”) care a parcurs distanța de 21, 097 km cu timpul de 1h: 50 minute.

S-au remarcat: Maria Hăprean – categ 6-8 ani, locul 3 pe distanța de 600 m; Luca Hăprean – categ 6-8 ani loc 3 – (600 m); Levi Hăprean – categ 10- 12 ani – loc 5 (800 m); Sorin Oniga – participant.

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Sport

Alexandru Simu, supranumit „Mijlocașul de fier al Metalurgistului Cugir”, a trecut la cele veșnice

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ne-a părăsit un simbol, un adevărat „mijlocaș de fier” al Metalurgistului Cugir, un om care și-a pus, aproape toată cariera în slujba clubului de la „poalele” Drăganei.

Alexandru Simu s-a născut în municipiul Blaj în anul 1957. A evoluat la Metalurgistul Cugir pe postul care s-a făcut cunoscut, cel de mijlocaș, în perioada anilor 1970-1980, cu sute de meciuri în tricoul „roș-albaștrilor” la nivelul Diviziei B. A debutat pentru Metalurgistul în anul 1975, la vârsta de 18 ani. Tot aici și-a întemeiat o familie, având două fete. După ce și-a încheiat cariera de fotbalist, Alexandru Simu a îmbrățișat-o pe cea de antrenor.

La nivel de copii și juniori la Metalurgistul Cugir, în una dintre grupele pregătite, Alexandru Simu l-a descoperit pe actualul fotbalist și tehnician al Cugirului – Lucian Itu. Apoi a activat ca antrenor secund a echipei de seniori a Clubului Sportiv Orășenesc (CSO) Cugir, alături de regretatul tehnician Emil Țimpea. A mai pregătit din postura de antrenor echipa FC Cugir în Divizia D.

La finalul carierei de antrenor, Alexandru Simu a lucrat în cadrul Uzinei Mecanice Cugir, până la pensionarea sa din anul 2020.

După pensionare, fostul fundaș al Metalurgistului s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate, iar joi după-amiază acesta a încetat din viață.

Personal, l-am cunoscut în cei 10 ani când am fost secretarul Asociației Sportive „Metalurgistul” Cugir. Un om de o calitate umană deosebită și un fotbalist de excepție.

Odihnește-te în pace Alexandru Simu! Condoleanțe familiei îndoliate!

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir