Rămâi conectat

Actualitate

Recepţie la clădirea Chirurgie-Interne a Spitalului din Cugir

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

spitalÎn cursul zilei de luni, la Cugir a avut loc recepţia lucrărilor de reabilitare şi modernizare la clădirea Spitalului Orăşenesc, care va adăposti Secţiile Chirurgie-Interne, un pas important care va face posibil accesul, în scurt timp, al cetăţenilor la un sistem de sănătate civilizat.

S-a pus capăt, astfel, unui demers destul de delicat, dar foarte util, având în vedere că investiţia la acest obiectiv, susţinută cu fonduri de la bugetul local, a adus îmbunătăţiri considerabile siguranţei clădirii şi a creat condiţii de confort sporit atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, în conformitate cu standardele de care beneficiază instituţiile de sănătate europene. În iunie 2013, construcţia a intrat într-un amplu proces de renovare şi modernizare, activitatea medicală fiind în totalitate relocată în clădirea ce adăposteşte compartimentele Ginecologie – Pediatrie. Au fost executate: lucrări de consolidare a clădirii, finisaje interioare (gresie, faianţă, zugrăveli, pardoseli), înlocuirea tâmplăriei interioare, a instalaţiilor electrice, termice, sanitare, recompartimentarea spaţiilor, amenajarea unei rampe pentru accesul ambulanţei, amplasarea unor instalaţii de aer condiţionat etc. Comisia de recepţie a fost formată din: managerul spitalului din Cugir – jurist Florin Arion, împreună cu reprezentantul firmei executante – S.C. COMPACT Construct S.R.L. Alba, Daniel Benchea, managerul de proiect Franchini Lăncrănjan, Cristian Păsculete – reprezentant ISU Alba, Cornelia Man – inspector în construcţii Alba, Victor Sava – arhitect şef Cugir, Mona Schneider – director financiar-contabil Spitalul Cugir, Edi Alfred Kotzor – şef şantier. În cadrul recepţiei s-a ţinut seama de felul în care s-a respectat legea privind construcţiile, prevederile cuprinse în proiect, respectarea documentaţiei tehnice, calitatea lucrărilor, condiţiile de securitate şi normele de preîntâmpinare şi combatere a incendiilor, fiind luat la puricat fiecare compartiment, fiecare cabinet medical şi fiecare salon. De comun acord, constructor – beneficiar, s-a stabilit remedierea imediată a unor probleme, execuţia unor retuşuri, care urmează să fie finalizate până la sfârşitul săptămânii viitoare, când va fi semnat şi procesul verbal de recepţie. Potrivit managerului unităţii, Florin Arion, în perioada următoare vor avea loc lucrări de curăţenie şi igienizare a spaţiilor, după care se vor transfera în clădire unele activităţi care funcţionează în policlinică. Astfel, se vor elibera mai multe spaţii care să creeze front de lucru la investiţia de modernizare a ambulatoriului.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Asociația Generală a Inginerilor din România – Sucursala Alba, pregătește o nouă conferință națională „Profesorul Ion D. Lăzărescu”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR) – sucursala Alba (cu sediul la Cugir) a decis organizarea unei noi ediții a Conferinței Naționale „Profesorul Ion D. Lăzărescu, fondatorul școlii românești de teoria așcierii”, eveniment care va reuni cadre inginerești din întreaga țară.

Potrivit dr. ing. Alexandru Micaciu – președintele AGIR , manifestarea se află la a XII-a ediție  și va avea loc în luna octombrie a acestui an, la Centrul Cultural ,,Valentin Uritescu” din Cugir.

 „Am dorit să transmitem din timp această știre pentru a lua măsurile ce se impun în legătură cu numărul de participanți și numărul de lucrări de specialitate (scrise) ce vor fi trimise organizatorilor.

Ca de fiecare dată, vom edita o carte (tipărită) cu tema: ,,Inginerie Cugir”, fapt ce necesită măsuri pentru ca aceasta să fie scoasă la timpul poitrivit. De asemenea, vrem să fim pregătiți și cu cheltuielile financiare ce le impune organizarea acestei manifestări. Îi rugăm pe cei ce doresc să participe cu lucrări să ne contacteze pe adresa de e-mail: inginerie.cugir@yahoo.com, până pe data de 15 august 2024”, a ținut să precizeze președintele AGIR.

Personalitatea prof. univ. dr. ing. ION D. LĂZĂRESCU:

Inginer (n. 19.VII.1912, Slobozia, jud. Ialomiţa – d. 16.IV.1999, Sibiu)

Studii:

Inginer electromecanic (promoţia 1941-1942)

Doctor inginer Institutul Politehnic Bucureşti (1969)

Doctor docent în ştiinţe, Institutul Politehnic Bucureşti (1974)

Profesor universitar emerit, Institutul Politehnic din Iaşi

Profesor consultant, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Activitate:

Inginer U.M.Cugir, tehnolog şef (1941-1954)

Profesor la Şcoala Industrială Cugir (1943-1947) şi director

Profesor de specialitate la Şcoala medie tehnică de mecanică Cugir (1946-1952) Subdirector şi apoi director al acestei şcoli

Profesor asociat, Institutul de Mecanică, Cluj (1950-1954) Universitatea Tehnică din Cluj Napoca (1954-1999)

Profesor dr. doc. şt., profesor emerit

Şef de catedră (din 1952), decan (din 1958)

Conducător de doctorat (din 1963)

Autor de carte tehnică, fondatorul Şcolii de Toleranţe şi Măsurători Mecanice şi a Şcolii de Aşchierea metalelor şi scule din România

Domenii de competenţă:

Tehnologia construcţiei de maşini

Teoria şi practica aşchierii şi sculelor aşchietoare

Teoria şi practica toleranţelor şi a lanţutilor de dimensiuni

Pese 250 de lucrări ştiinţifice publicate, între care 27 de cărţi de referinţă.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 48 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat în timp ce conducea băut și fără perius, pe strada Ion Budai-Deleanu

cugirinfo.ro

Publicat

în

Luni, 15 iulie 2024, în jurul orei 20.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cugir au depistat un bărbat de 48 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ioan Budai-Deleanu, din orașul Cugir, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, din verificările efectuate de polițiști, a reieșit faptul că bărbatul de 48 de ani avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Bărbat de 43 de ani din Cugir reținut de polițiști, după ce a fost depistat conducând băut și fără permis un autoturism, la Balomiru de Câmp

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sâmbătă, 13 iulie 2024, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos – Postul de Poliție Șibot au depistat un bărbat de 43 de ani, din orașul Cugir, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Balomiru de Câmp, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, fiind luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir