cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din Vinerea se va face cu fonduri guvernamentale

Reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din Vinerea se va face cu fonduri guvernamentale

Publicat în 17.10.2013 la ora 17:00

proiect-buget-local-dezbatere-publica-cugirConsiliul Local al oraşului Cugir se va întruni  mâine, 18 octombrie 2013, în şedinţă extraordinară cu scopul de a dezbate reabilitarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Vinerea, în baza unui program naţional lansat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Este vorba de  Programul prioritar naţional pentru construirea de sedii pentru aşezăminte culturale în localităţile unde nu există asemenea instituţii, precum şi pentru reabilitarea, modernizarea, dotarea şi finalizarea lucrărilor de construcţie a aşezămintelor culturale de drept public din mediul rural şi mic urban.

Dorind să exploateze această şansă pe care o oferă programul mai sus amintit,  administraţia locală doreşte să depună un proiect prin care să obţină o finanţare în valoare de peste 2.100.000 lei pentru renovarea, modernizarea şi dotarea Căminului Cultural Vinerea, singurul aşezământ care se încadrează în criterile stabilite de minister.

Întrucât sesiunea de depunere  cererilor de finanţare are loc în perioada 23.09.- 22.10.2013, consilierii locali vor trebui să ia mâine o decizie cu privire la participarea la acest program. Totodată, legislativul local va trebui să aprobe: planul de activitate al Căminului Cultural Vinerea pe următorii 3 ani de la darea în funcţiune, păstrarea destinaţiei clădirii timp de minimum 15 ani de la data dării în exploatare, precum şi  suportarea cheltuielilor de mentenanţă şi gestionare a investiţiei, pe o perioadă de cel puţin 5 ani. Valoarea totală a proiectului este de peste  2.800.000 lei, din care 25% reprezintă cofinanţarea din bugetul local”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 365 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.