cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Raveca Tat, din Cugir, la împlinirea unui secol de existenţă îşi defineşte întreaga viaţă într-un singur cuvânt: MUNCĂ!

Raveca Tat, din Cugir, la împlinirea unui secol de existenţă îşi defineşte întreaga viaţă într-un singur cuvânt: MUNCĂ!

Publicat în 09.09.2014 la ora 10:30

cugirDe la cei trei copii pe care i-a crescut se bucură acum de 12 nepoţi, 8 strănepoţi,… pe drum mai fiind un stră-stră-nepot.

S-a născut la început de lună septembrie, în Anul Domnului 1914, în Bulbuc – Ceru Băcăinţi. Raveca Tat a venit pe lume cu speranţă, în plin război mondial. La  Marea Unire de la 1918 avea 4 ani împliniţi. Al Doilea Război Mondial i-a întunecat destinul, asemeni multor mame şi soţii despărţite de soţi, fii sau taţi: soţul său a fost dat dispărut pe front. A rămas singură, la 25 de ani, să-şi crească cei trei copii. Aproape o jumătate de secol a lucrat în uzinele din Cugir, ieşind la pensie de pe postul de vopsitor la maşina de spălat. Acum are, de la cei trei copii, 12 nepoţi, 8 strănepoţi iar pe drum este un stră-stră-nepot. Întreaga sa viaţă a fost definită de un singur cuvânt: MUNCĂ. Ceea ce pare a fi o „comandă”… de viaţă chiar mai scurtă decât cea de chemare la luptă a marelui revoluţionar de la 1848-1849, Avram Iancu, sub imperativul „No, hai!”.
Celebrarea secolului de existenţă a fost făcută zilele trecute în mijlocul celor dragi iar primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, nu a lipsit de la aniversare, oferindu-i Ravecăi Tat un cadou din partea administraţiei locale. Familia, prietenii şi cei care o cunosc îi urează şi pe această cale multă sănătate şi cât mai multe zile senine!

Nicoleta IDITA -TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 978 ori

Raveca Tat, din Cugir, la împlinirea unui secol de existenţă îşi defineşte întreaga viaţă într-un singur cuvânt: MUNCĂ!
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *