cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Răspunsul Ministerului Apărării Naţionale adresat veteranilor de război din Cugir, cu privire la cererea de majorare a indemnizaţiilor

Răspunsul Ministerului Apărării Naţionale adresat veteranilor de război din Cugir, cu privire la cererea de majorare a indemnizaţiilor

Publicat în 15.03.2013 la ora 12:46

La începutul lunii februarie a.c,un număr de 20 de veterani de război din Cugir au adresat prin intermediul Asociaţiei ,,PRO Cugir”, o scrisoare Guvernului României şi Ministerului Apărării Naţionale prin care au solicitat majorarea indemnizaţiei de veteran cu 100-150 de lei/lună.

Ei şi-au motivat demersul pornind de la greutăţile pe care le întâmpină ca urmare a pensiilor mici, nevoia de-asi cumpăra medicamente sau din necesitatea de a-i remunera pe cei la care apelează să-i îngrijească.

În urmă cu câteva zile pe adresa amintitei asociaţii, conduse de Aurel Voicu ,a sosit un răspuns din partea MApN – Directia vieţii personalului, un răspuns în care se menţionează că statul manifesta receptivitate faţă de semnalele de natură să îmbunătăţească drepturile veteranilor de război şi că le acordă acestora maximă recunoştinţă. Reprezentantul Armatei Romane tine să amintească faptul că în perioada constrângerilor financiare impusă de situaţia dificilă generată de criză economică, cuantumul drepturilor băneşti ale veteranilor de război nu a fost diminuat, cu toate că soldele de grad şi funcţie ale unui sublocotenent au fost reduse cu 25%.

Totodată, semnatarul scrisorii de răspuns, colonelul Nicolae Anghelescu afirma că în anul 2012, iniţiativa de modificare a legislaţiei specifice veteranilor de război depusă la Camera Deputaţilor, care face referire la majorarea cuantumului drepturilor băneşti a fost sprijinită de MApN. Din păcate, până în prezent, demersul amintit n-a fost transpus într-un proiect de lege. ,,În ceea ce priveşte propunerea ca tichetele speciale de călătorie gratuite să poată fi folosite de alte persoane în numele veteranilor de război, fără a poseda împuternicire legală, nu poate fi promovată, nefiind temei juridic”, se mai arăta în răspunsul adresat veteranilor din Cugir.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 292 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.