Rămâi conectat

Politică

PSD Alba: Ce pun în tolba lui Moș Crăciun managerii liberali de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir?

cugirinfo.ro

Publicat

în

Foștii directori de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme Cugir au fost schimbați, în urmă cu mai bine de doi ani, pe criterii politice, în ciuda eficienței manageriale dovedită de cifre.

Aceștia au preluat unitățile cu grave probleme economice (în special Fabrica de Arme) și le-au adus pe profit, cu contracte ferme, bani în cont și cu salarii ale angajaților majorate în câteva rânduri. Măririle nu au fost, niciodată, pe măsura așteptărilor, dar au reprezentat un plus important după ce anii anteriori angajații au fost complet ignorați.

În secțiile de producție de la Uzina Mecanică și Fabrica de Arme domnește îngrijorarea, nesiguranța și incertitudinea angajaților, care nu știu încotro se îndreaptă aceste unități reprezentative pentru industria și producția de armament din România.

Din păcate, la Uzina Mecanică nu mai prea găsești oameni la lucru, o parte dintre aceștia fiind nevoiți să stea acasă din cauza lipsei de comenzi. De asemenea, la Fabrica de Arme, unde sunt contracte ferme pentru export, “managerul” cu mare experiență, ”pupat” pe frunte de sindicat și adus pe post de salvator, a reușit marea performanță ca în peste doi ani de când conduce unitatea, să scadă producția cu aproape 20% (față de anul 2019). Astfel, există riscul să nu poată onora contractele ceea ce înseamnă că există și riscul ca o parte dintre salarii să nu mai poată fi plătite. Probabil domnul manager ”de dreapta” de la Fabrica de Arme vrea să patenteze la OSIM metoda: Cum să conduci o fabrică și să nu participi la nici o ședință de producție în 2 ani (de când este director)! Credeți cumva că directorul și toată conducerea Unității Mecanice și-au rupt hainele de pe ei în fața ROMARM, în ultimii 2 ani, în semn de protest că nu se aduc comenzi de muniție pentru această unitate? Nici pomeneală! S-au mulțumit să constate dezastrul, să aștepte și să trăiască din rezervele acumulate din timpul ”ciumei roșii”!

Ați auzit cumva de protestele directorilor de la UMC și FAC, sau ale sindicatelor, când ministrul de dreapta al Economiei, s-a gândit în marea lui inteligență, că decât să sprijine fabricile din Cugir, mai bine face în comuna lui natală Șimian, în județul Mehedinți, o fabrică nou-nouță pentru armament, care să preia comenzile și lucrul de la Cugir?! Au ridicat din umeri cu nepăsare domnii directori și liderii de sindicat și și-au văzut de treabă ca și când nimic nu s-a întâmplat. Nici președintele PNL Cugir, primarul orașului, domnul Adrian Teban, nu s-a sinchisit de soarta celor 2.000 de oameni pentru care unitățile reprezintă unica sursă de venit și nu a făcut nici un demers la fostul ministru PNL pentru stoparea investiției care le-ar fi luat serviciul. Singurul căruia i-a păsat cu adevărat este noul ministru al Economiei, Florin Marian Spătaru, care zilele trecute a scos din bugetul pe anul viitor finanțarea construcției fabricii din comuna Șimian.

Întrebarea din titlu, chiar dacă pare veselă, este de fapt una tristă și tragică, pentru că managerii PNL nu au dovedit decât o mare incompetentă și nepăsare. Incompetență – în ceea ce privește managementul societăților, care nu este deloc eficient, respectiv nepăsare – pentru soarta celor 2.000 de oameni pentru care locul de muncă la UMC sau FAC reprezintă totul!

Și pentru că rezultatele manageriale se măsoară în cifre, nu în vorbe, cifra care reprezintă cel mai bine performanțele managerilor liberali, este una singură: ZERO. Și-au dat și ei seama de acest lucru și încep să se dea ”răniți”, să spună că nu mai prea vor să conducă și că ar fi bine să vină altcineva să curețe mizeria pe care ei au lăsat-o, după ce și în acest an, în tolba lui Moș Crăciun, au pus un mare ZERO! Păcat!

Dincolo de orgolii și de culoarea politică cugirenii trebuie să știe că fabricile din Cugir, odată mândria județului, au fost aduse în ultimii doi în pragul colapsului, acum sunt pe buza prăpastiei, iar redresarea va fi una lungă și dificilă! Dar nu și imposibilă! Însă pentru acest lucru este nevoie de oameni hotărâți, pricepuți și cu empatie față de cei din jur, dar și de unirea tuturor eforturilor cu unicul scop ca fabricile din Cugir să strălucească din nou!

Angajații celor două fabrici și familiile lor merită orice sacrificiu deoarece sunt oameni harnici, foarte bine pregătiți și cinstiți!

Organizația județeană a PSD Alba


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

O delegație din județul Alba, condusă de cugireanul Aurel Voicu, participă la Școala de vară a seniorilor liberali

cugirinfo.ro

Publicat

în

În perioada 2-4 septembrie 2023, se desfășoară, în stațiunea Saturn, hotel Cleopatra, Școala de vară a seniorilor liberali.

Reprezentanți ai organizațiilor județene de seniori ai Partidului Național Liberali vor avea o serie de întâlniri unde se vor dezbate problemele persoanelor vârstnice în contextul politic și economic actual.

Principalul subiect al discuțiilor va fi cel al pensiilor, eliminarea inechităților din sistemul național de pensii, problemele din sistemul de sănătate și identificarea unor  soluții în acest sens, din perspectiva unei guvernări liberale.

La Școala de vară, în mijlocul seniorilor liberali din toată țara vor fi prezenți: Președintele PNL, Nicolae Ciucă, vicepreședinții Lucian Bode și Virgil Guran.

Județul Alba va fi reprezentat la Școala de vară de șase seniori liberali, delegație condusă de ing. Aurel Voicu  – (din Cugir) președintele organizație județene Alba a seniorilor liberali.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sub deviza „De la vorbe la fapte”, pensionarii social democrați din Cugir s-au mobilizat pentru eficientizarea activității

cugirinfo.ro

Publicat

în

În prezența președintelui organizației Cugir a PSD, Mircea Trifan, a vicepreședintelui Gheorghe Sava și a liderului grupului de consilieri locali ai PSD Cugir, Andrei Sărmășan, s-a desfășurat recent, Ședința Biroului Executiv a pensionarilor social democrați din Cugir.

Evenimentul are loc la mai puțin de 3 luni de la Conferința organizației orășenești a pensionarilor PSD, prilej cu care s-a făcut un bilanț al activității anterioare și a fost ales noul organism de conducere.

Cu acest prilej, cei 130 delegați reprezentând peste 450 de membri pensionari PSD, au ales biroul executiv pentru o perioadă de 2 ani.

Sub deviza „De la vorbe la fapte”, cei 25 de membri ai biroului (toți prezenți) sub coordonarea președintelui Nicolae Conțan, au primit și și-au asumat sarcini concrete care să conducă la eficientizarea activității.

„Accentul s-a pus în principal pe primirea de noi membri, dar mai ales pe rolul fiecăruia de a se informa din surse credibile și de a transmite mesajul partidului și al organizației în rândul membrilor PSD, a simpatizanților și publicului larg cugirean”, a declarat Conțan.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Partida Romilor Pro Europa – subfiliala Cugir are o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În urma deciziei de reorganizare a Partiedei Romilor Pro Europa – filiala județeană Alba, la Cugir a fost aleasă o nouă conducere a subfilialei locale a Partidei Romilor.

Birol executive al asociației este următorul: Pienar Cosmin – presedinte; Vicepreședinți: Humaci Florin, Boroș Petru; Secretar General: Măturar Vasile. Membri: Sapașiu Ioan, Lapaduș Geani, Faur Mircea, Herța Gheorghe.

La organizația de tineret au fost aleși: Ciurar Alexandru – președinte; Vicepreședinți: Lăcatuș Alin, Stoica Adrian, Crețu Nicolae.

La organizația de femei: Rosu.Alexandra – Presedinte, Pienar Veronica și Badiu Steluța – Vicepreședinți.

Potrivit președintelui Pienar Cosmin, noua conducere dorește o mai bună colaborare cu Administrația Publică Locală Cugir,privind comunitatea de romi si problemele cu care se confruntă aceasta.

„Noua conducere a organizației Partida Romilor Pro Eurpa – subfiliala Cugir își dorește în primul rând creșterea nivelului educational în rândul comunității de romi, deoarece in ultimi 10 ani, la nivelul orașului Cugir nu au fost absolvenți de liceu de etnie romă, pentru a putea intra pe locurile special rezervate pentru acesia, la diferite facultăți din țară”, a declarat Pienar.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir