Rămâi conectat

Administraţie

Protejarea mediului, o preocupare susținută a administrației publice din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Una dintre preocupările importante ale Primăriei Cugir, o constituie protejarea mediului înconjurător, activitate ce se derulează cu sprijinul și implicarea Serviciul Poliția Locală. Aceasta și-a intensificat acțiunile în consens cu hotărârile luate de Consiliului Local în acest domeniu.

Potrivit șefului Poliției locale, jurist Horațiu Găldău, polițiștii din cadrul compartimentului Disciplina în construcţii şi Afişajul stradal, Protecţia mediului și Control activitate comercială au continuat controalele pe linia depistării și luării măsurilor legale împotriva persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public al orașului. Pe baza imaginilor de pe camerele de supraveghere video cât și pe baza cazurilor depistate de către patrulele aflate în teren, polițiștii locali au întocmit în perioada ianuarie – februarie 2021 un număr de 62 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.350 lei.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate în zona platformelor de precolectare gunoi de pe raza orașului, cu precădere în zona străzii George Coșbuc, unde mai multe persoane au fost surpinse de către camerele de supraveghere depozitând deșeuri pe domeniul public, acestea fiind sancționate cu câte 500 de lei/persoană.

Au fost verificate și zonele periferice ale orașului, unde polițiștii locali au identificat un bărbat din Cugir care a depozitat deșeuri de materiale de construcții, în zona ,,Valea Pleșii”, acesta fiind sancționat la rândul său de polițiștii locali cu suma de 500 lei.  În ceea ce privește depozitarea de gunoi menajer pe malurile râului Cugir, a fost identificată o persoană în zona Microhidrocentralei (T.M.G), aceasta fiind amendată cu 500 lei.

De menționat că sancțiunile sunt aplicate conform HCL nr. 36/2009 din Regulamentul de Ordine Publică și Gospodărire a Orașului Cugir care specifică faptul că abandonarea de deșeuri se sancționează cu amenzi de la 500 la 1000 lei.

„Acțiunile de verificare vor continua și în perioada următoare ca principal obiectiv în cadrul misiunilor zilnice. Pe această cale apelăm și la spiritul civic al cetățenilor care, atunci când constată astfel de încălcări ale legii, să ne anunțe prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Cugir, tel. 0258755455”, precizează șeful Poliției Locale.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Cantitatea mare de precipitații căzute duminică seara a provocat probleme pe mai multe strazi din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Încă de azi noapte, primaria a intervenit în mai multe zone afectate. În continuare, echipe ale SVSU și SPGLC sunt mobilizate în teren.

Pe parcursul zilei de ieri, orașul Cugir s-a aflat sub atenționare de cod portocaliu, apoi sub cod roșu de averse torențiale și vijelie. Timp de aproximativ o oră a plouat continuu, cu precipitații cuprinse între 60 și 80 l/mp, ceea ce a provocat probleme pe mai multe străzi, în special din zona de sus a orașului. Volumul mare de apă cazut într-un timp atât de scurt a atrenat cantități mari de aluviuni care au colmatat rigolele de scurgere, rezultând depuneri pe partea carosabilă. Situația a fost mai neplăcută pe străzile aflate în proces de modernizare și unde canalizarea pluvială nu este încă finalizată.

Echipe ala SVSU si SPGLC au intervenit pe străzile Oituz, Decebal, Mărășești și la intersectia str. Bradului cu str. Mihai Viteazu, unde situația a fost mai dificilă, aici fiind solicitată inclusiv prezența contructorului, alături de care s-a găsit o soluție tehnică pentru preîntâmpinarea unor astfel de situații.

Probleme au fost și în zona blocurilor, unde pompierii de la SVSU Cugir au intervenit azi- noapte pentru pomparea apei din spatele imobilului de pe str. Al. Sahia Nr.19.

Trebuie precizat că nu au fost gospodării inundate, cu exceptia unei pivnițe în localitatea Vinerea. În câteva imobile, au avut loc refulări ale apei uzate datorită faptului că în rețeaua de canalizare menajeră este colectată și apa meteorică din curțile oamenilor.

În continuare Primăria Cugir are mobilizate echipe în teren pentru decolmatarea rigolelor și luarea măsurilor care se impun, în funcție de situațiile specifice.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Intervenție comună: Consiliul Județean Alba – Consiliul Local Cugir pentru realizarea Centrului Multicultural „Dr. Ioan Mihu Cugir”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Aleșii Cugirului au aprobat trecerea cotei de 1/2 părți din bunul imobil – teren și construcții, situat administrativ în orașul Cugir, localitatea componentă Vinerea, strada Principală în suprafață de 1.975 mp, din domeniul public al Orașului Cugir și din administrarea Consiliului Local Cugir, în domeniul public al Județului Alba, în vederea realizării în comun a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții “Centrul multicultural Dr. Ioan Mihu Cugir”.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba a fost aprobat Acordul de asociere încheiat între UAT – Orașul Cugir prin Consiliul Local al Orașului Cugir și UAT – Județul Alba prin Consiliul Județean Alba pentru realizarea în comun a Documentației de avizare a lucrărilor de intervenție la obiectivul de investiții amintit.

În conformitate cu prevederile art. 294, alin. (1) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările cu completările ulterioare: „Trecerea unui bun din domeniul public al unei unităţi administrativ-teritoriale în domeniul public al altei unităţi administrativ-teritoriale, de pe raza teritorială a aceluiaşi judeţ, se face la cererea consiliului local solicitant, prin hotărâre a consiliului local al comunei, al oraşului sau al municipiului în a cărui proprietate se află bunul.”

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Peste 6,1 milioane lei dotări, pentru unitățile de învățământ din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a aprobat proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din orașul Cugir”.

Valoarea totală a Contractului de finanțare este de 6.171.335,58 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 5.185.996,27 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 985.339,31 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei.

Contractul a intrat în vigoare și produce efecte de la data semnării lui de către ultima parte, respectiv 09.08.2023 și se încheie cel mai târziu la data de 31 decembrie 2024.

Potrivit hotărârii aprobate, aceasta vizează următoarele achiziții: Echipamente pentru dotare laboratoare de informatică din unități de învățământ de nivel primar, gimnazial și liceal;

Echipamente TIC pentru organizarea în mediul virtual pentru unități de învățământ preuniversitar; Mobilier și materiale didactice pentru dotarea sălilor de clasă /sălilor de grupă din unitățile de învățământ preuniversitar/unitățile conexe; Mobilier specific și materiale didactice specifice pentru dotare laborator de științe (fizică, chimie, biologie/multidisciplinar) din unitatea de învățământ preuniversitar; Echipament digital pentru dotarea unui laborator de științe din unitate de învățământ preuniversitar; Mobilier specific și materiale didactice specifice (obiecte de inventar), inclusiv echipamente digitale, pentru dotare cabinete școlare (inclusiv cabinete consiliere și asistență psihopedagogică, de sprijin, logopedice și alte terapii specifice, etc), pentru dotarea spațiilor cu echipamente și aparatură sportivă, precum și alte materiale didactice specifice desfășurării activităților sportive din sălile de sport ș.a.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir