cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Propunerile Primăriei Cugir privind tarifele utilizării temporare a proprietăţii publice vor fi prezentate Consiliului Local

Propunerile Primăriei Cugir privind tarifele utilizării temporare a proprietăţii publice vor fi prezentate Consiliului Local

Publicat în 22.05.2013 la ora 20:29

Taxa de utilizare temporară a domeniului public se referă la terenurile proprietate publică amenajate, sau care se vor amenaja în oraşul Cugir, aflate de regulă în imediata apropiere a locuinţelor colective pe care staţionează tradiţional autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, autovehicule proprietate a cetăţenilor riverani sau a firmelor cu sediile în acea zonă.

taxe-parcare-cugirDupă plata taxei, utilizatorului i se va elibera documentul care atestă achitarea taxei (chitanţa fiscală) şi dreptul de utilizare a terenului proprietate publică atribuit, prin înmânarea unui însemn distinctiv denumit vinietă pentru utilizarea temporară a domeniului public.

Staţionarea autovehiculelor radiate pe terenurile domeniului public este interzisă.

În legătură cu modul de folosire temporară a domeniului public la nivelul oraşului, administraţia locală a întocmit un material ce a fost pus la dispoziţia Consiliului Local cu normele de aplicare privind taxa de utilizare temporară a domeniului public la nivelul oraşului Cugir.

Astfel, taxa pentru acces auto pe zonele interzise circulaţiei rutiere, în scopul aprovizionării spaţiilor comerciale, care nu au posibilitatea de a efectua această operaţiune pe căi rutiere deschise circulaţiei publice este de 1000 lei/ autovehicol/ an, suma existentă şi la nivelul anului 2013.

Taxa pentru societăţile care solicită autorizarea a două autovehicule este de 1000 lei pentru primul autovehicul/ an la care se adaugă 100 lei/ an pentru cel de-al doilea autovehicul, valoare existentă şi în anul acesta.

Taxa înregistrare vehicule şi autovehicule nesupuse înmatriculării:

a) vehicule lente(căruţe)

b) autovehicul – (moped, cvadriciclu, ciclomotor, etc.)

Taxa va fi de: 80 lei/ vehicul, 60 lei/vehicul -1 bucată plăcuţă; 120 lei/ vehicul – 2 bucăţi plăcuţă.

Taxa utilizare temporară a domeniului public = 63 lei/ an/ vehicul, în evidenţa autorităţii locale; 100 lei/ an/ al 2-lea vehicul în evidenţa autorităţii locale; 100 lei/ an/ vehicul, 150 lei/ an/ al2-lea vehicul.

Normele de aplicare a respectivelor taxe precizează că până la data de 30.03 a anului în curs se eliberează, cu prioritate, viniete pentru vehiculele aflate în evidenţa la Direcţia venituri Cugir.

Vinieta este valabilă exclusiv pe stradă şi amplasamentul pentru care s-a eliberat.

Acest articol a fost citit de 392 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.