Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul „INCLUZIV”, derulat în orașul Cugir a ajuns la final. Valoarea totală a investiției a fost de aproape 14,5 milioane lei

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieri, 11 iunie 2021, în sala de ședințe a Primăriei Cugir a avut loc Conferința finală a Proiectului „INCLUZIV” – Investiție europeană pentru dezvoltarea socială în Cugir, proiect care se finalizează în data de 15 iunie 2021.

Proiectul a fost derulat de Primăria Oraşului Cugir, lider de parteneriat, împreună cu partenerii: Asociaţia Alternative Sociale Millenium şi Asociaţia Centrul de Resurse şi Formare în Profesiuni Sociale „Pro Vocaţie”, Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir, Şcoala Gimnazială „Singidava” Cugir, Şcoala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir. Perioada de implementare a fost cuprinsă între februarie 2018-aprilie 2021, proiectul fiind prelungit cu 2 luni, datorită stării de urgență în2020 și a pandemiei

Proiectul a urmărit ca obiectiv general promovarea accesului egal la măsuri integrate de educație, ocupare, antreprenoriat, servicii sociale, acte, locuire, antidiscriminare pentru persoanele din zone urbane marginalizate din orașul Cugir, județul Alba, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate în care există populație apartinând minorității rome.

Activitățile derulate au inclus patru componente interconectate: 1. Servicii socio-medicale, acte locuire, 2. Ocupare și antreprenoriat, 3. Educație, 4. Antidiscriminare.

Grupul ţintă vizat a fost populaţia din trei zone urbane considerate marginalizate, preponderent de etnie romă: ZONA 1- Strada Rozelor 3 şi 5, ZONA 2 -Strada George Coșbuc ; ZONA 3 -Cartier Râu Mic .

Rezultatele proiectului s-au concretizat astfel:

– creșterea eficienței procesului educativ și mai ales creșterea motivației pentru școală și reducerea abandonului școlar (134 de copii au participat, pe o perioada de 3 ani , la programul „Şcoală după şcoală”)

– îmbunatatirea condiţiilor de locuit- 68 de locuințe reabilitate din blocul denumit „Blocul NATO”

– sprijin în cadrul procesului de informare, consiliere, formare profesională şi mediere pe piaţa muncii (405 beneficiari consiliați; 175 beneficiari intrați în mediere; 69 beneficiari scoși din operațiune că urmare a faptului că au depășit situația de vulnerabilitate; 72 beneficiari angajați prin mediere; 202 beneficiari au participat la cursurile de formare profesională)

– Susținerea antreprenorialului în cadrul comunității, inclusiv a ocupării pe cont-propriu (101 beneficiari au participat la cursurile de inițiere antreprenorială; 50 de planuri de afaceri dezvoltate în vederea înscrierii la competiția de planuri de afaceri; 10 planuri de afaceri au participat la competiția de planuri de afaceri; 6 planuri de afaceri au fost selectate, au primit subvenţii pentru înfiinţarea afacerilor, sprijin și consultanță în vederea implementării și dezvoltării afacerii;

– asigurarea de servicii socio-medicale (600 beneficiari de servicii socio medicale la domiciliu; modernizarea/reabilitare Centrului Comunitar Itegrat Socio-Medical „Michelangelo”)

– asistenţă pentru reglementări acte (30 acte de proprietate pentru 30 de locuinţe, 80 de acte de identitate definitive, 50 de certificate de naştere, 50 de acte de stare civilă, obținerea drepturilor de asistență socială pentru 100 de familii).

Proiectul a fost cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Apel de proiecte 3- “Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţile marginalizate ”; Axa Prioritară 4 – „Incluziunea socială şi combaterea sărăciei”; Obiectivul specific 4.1 „Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populație aparțînând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 14.431.852, 75 LEI.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir