Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Proiectul Educațional „Bucuriile Toamnei”, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

A devenit o tradiție ca în fiecare an, toamna să fie sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir în cadrul proiectului educațional „BUCURIILE TOAMNEI”.

Frumosul din natură, manifestat în culori şi forme sonore, are o influenţă binefăcătoare asupra copiilor. De aceea, ei trebuie învățați să observe şi să se apropie cu emoţie de acest spectacol sublim al naturii, astfel încât raţiunea să se armonizeze cu sensibilitatea, stârnindu-le interesul pentru lectură, creaţie literară, plastică, muzică şi dans.

„Toamna este anotimpul ce oferă mii de culori, roade bogate, cămări pline, iar pentru copii bucuria „jocului” cu minunatele ei daruri. Dacă avem atâta bogăţie şi culoare în jurul nostru, am încercat să transformăm şi sălile noaste de clasă și holurile în „laboratoare” ale toamnei astfel încât fiecare copil să simtă pe deplin bucuria acestui anotimp. Am adus astfel toamna în clasele noastre, cu trena ei de frunze uscate, cu bogăţia roadelor şi cu freamătul neobosit al treburilor gospodăreşti”, susține onsilierul educativ, prof. Szilagyi-Tomoiu Mihaela.

Potrivit doamnei profesor, scopul acestui proiect a fost sensibilizarea copiilor în faţa frumuseţilor naturii, astfel încât să devină persoane capabile să aprecieze frumosul şi natura, darurile oferite de anotimpul toamna; formarea si exersarea unor deprinderi practice în vederea formării unei atitudini pozitive faţă de muncă; reprezentarea anotimpului toamna prin creații literare, desen, pictură, colaj, alte tehnici de lucru.

„Prin toate activităţile desfăşurate în cadrul proiectului „BUCURIILE TOAMNEI” am reușit să aducem în atenţia elevilor diverse aspecte ale toamnei: activităţile oamenilor, schimbările din natură, frumuseţile şi bogăţiile ei. Am împrumutat veşmintele copacilor si din ele, cu pricepere şi migală, elevii au realizat tablouri minunate, decorând cu măiestrie sălile de clasă. Au transformat cu pricepere și imaginație fructele şi legumele în personaje de poveste. … toate acestea deoarece acum sunt mai mari cu încă o toamnă, mai pricepuţi în ale gospodăriei, mai creative, mai îndemânatici şi mai ambiţioşi. Menirea noastră, a dascălilor, este de a forma şi dezvolta personalitatea copiilor prin frumosul existent în natură, artă, astfel încât să devină consumatori şi creatori de frumos”, a precizat doamna consilier.

După cum am aflat, elevii și preșcolarii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir și ai structurilor arondate au participat cu mare bucurie la activitățile proiectului ”BUCURIILE TOAMNEI” sub atenta îndrumare a cadrelor didactice coordonatoare: Țîrlea Anca Stela – director, Teban Laura dir. adj., prof. Szilagyi Tomoiu Mihaela, Orian Mihaela, Mihu Ana Maria, Borza Monalisa, Enescu Luminița, Presecan Sabina, Matei Mihaela, Ciuhat Anamaria, Țigău Anamaria, Crăciun Ionela, Cibu Marcel, Tecșa Anda, Mortură Adriana, Șoit Mircea, Cebotari Luminița, Igna Daniela, Vereș Mihaela, Todea Daniela, Satmari Daniela, Câmpean Cristina, Lupu Andreea, Breaz Adriana, Simedru Delia, Filimon Anișoara, Ferchean Ofelia, Oniga Flavia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

„Săptămâna legumelor și fructelor donate”, la Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Recent, la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir și structurile arondate: Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea, Grădinița și Creșa „Kunterbunt” Cugir s-a derulat campania socială „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, din cadrul Strategiei Naționale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Campania a avut drept scop strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituții sociale.

Campania a implicat voluntari, elevi şi profesori, din cadrul şcolii, care promovează acţiunile umanitare din cadrul SNAC. Scopul acestei campanii a fost de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află anumite persoane.

Prin acest demers s-a urmărit consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară care promovează principii și valori morale, valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Activitatea a vizat încurajarea implicării preșcolarilor și elevilor, în practica  voluntariatului, în activități desfășurate cu persoane aflate în dificultate, în scopul susținerii procesului de incluziune socială a acestora, precum și de dezvoltare educațională personală.

Potrivit coordonator local SNAC, prof. Szilagyi Tomoiu Mihaela, campania „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate” a constat în strângerea de legume şi fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

„Cadrele didactice și elevii au fost informați cu privire la scopul activității, apoi au fost stabilite modalitățile de implementare a acesteia. Au fost realizate afișe de promovare a activității. Acțiunea a constat în strângerea, preluarea, sortarea, depozitarea legumelor și fructelor, identificarea beneficiarilor. Fructele și legumele strânse au ajuns în bune condiții la beneficiari.

Au fost implicaţi în acţiunea de strângere a legumelor şi fructelor toți elevii și preșcolarii școlii, alături de cele 43 de cadrele didactice care au coordonat şi sprijinit activitatea”, ne-a transmis coordonatoarea SNAC.

Legumele şi fructele strânse au fost donate  unui număr de 46 de familii aflate în dificultate din Cugir și Vinerea și beneficiarilor Centrului multifuncțional de servicii sociale – persoane vârstnice Cugir. Acțiunea s-a derulat cu sprijinul Serviciului Public de Asistență Socială Cugir.

„Prin acțiunea de voluntariat desfășurată, elevii au învățat să fie altruiști, generoși,empatici,  implicați în viața comunității din care fac parte. Conducerea Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir – dir. prof. Anca Stela Țîrlea, dir. adj. prof. Teban Laura Diana, alături de cadrele didactice coordonatoare, mulțumește părinților și elevilor școlii care s-au implicat în activitatea de voluntariat,  oferind odată cu legumele și fructele dăruite, un strop de  bucurie și speranță persoanelor aflate în dificultate”, a precizat doamna profesară Szilagyi – Tomoiu.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un vechi proverb spune: „Fii bun ori de câte ori este posibil. Întotdeauna este posibil”.

În perioada 20-24 noiembrie 2023, la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir și structurile arondate – Creșa Prichindel, GPP Prichindel și GPN Voinicel s-a desfăşurat „Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”.

Proiectul constă în strângerea de legume și fructe de către elevii voluntari implicaţi în programul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC) şi donarea lor către familiile aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Înţelegând importanţa gestului lor, copiii au participat cu entuziasm la această activitate de voluntariat, demonstrând generozitate. În cadrul proiectului 430 elevi și 22 cadre didactice s-au implicat în demersul de voluntariat, menit să conducă la dezvoltarea responsabilității și sensibilității față de semeni.

Elevii și preșcolarii voluntari au strâns aproximativ 500 kg fructe și legume pe care l-au donat unui număr de 42 familii din comunitate aflate în dificultate. Un ajutor deosebit pentru identificarea beneficiarilor și distribuția pachetelor spre aceștia a venit de la Asociația Motocicliștilor „Lupii Sigidavei” Cugir.

Coordonatorul SNAC la nivelul școlii, director adjunct, prof. Stela Predescu ne-a declarat că scopul campaniei este acela de a sensibiliza copiii cu privire la situaţia dificilă în care se află cei afectați de lipsa de alimente. Prin acest demers s-a intenţionat consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul și responsabilitatea. Am contat pe valențele umanitare, implicarea și responsabilitatea fiecărui elev și profesor voluntar. Ceea ce acești copii au făcut poate pare doar o picătură într-un ocean, dar fără acea picătură, oceanul ar fi mai mic”.

În numele întregului colectiv de cadre didactice, dna prof. Floare Vlasea, directorul unității mulţumeşte părinţilor că au sprijinit iniţiativa şcolii și au  adus un strop de fericire și bucurie celor aflați în nevoi, dovedindu-se astfel reali parteneri în demersul  de a  şlefui caracterul copiilor şi a le forma spiritul de solidaritate cu semenii.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Festivalul Toamnei, la Creșa și Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Toamna frumoasă și colorată, cu roade bogate și aromate, a dat startul unui minunat Festival ce se desfășoară la Creșa și Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel”, Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, Festivalul Toamnei, la Creșa și Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel” din Cugir structuri ale Școlii Gimnaziale „Singidava”, Cugir.

Îmbrăcate în straie de sărbătoare, grădinițele așteaptă să  le fie admirate expozițiile cu lucrări decorative, jucării din fructe și legume, dovleci hazlii și ornamente create de mânuțele îndemânatice ale copiilor.

„Noi, cadrele didactice, mulțumim pe această cale tuturor celor care au contribuit la realizarea proiectului „Festivalul Toamnei”, din cadrul Programelor educaționale „Eco-Gradinița” și „Alimentație sănătoasă”: copii, părinți, bunici, educatoare și îngrijitoare”, au ținut să transmită cadrele implicate în acest demers .

După cum am aflat, în săptămâna ce urmează (13 – 17 noiembrie 2023) la Creșa și Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel”, Grădinița cu Program Normal „Voinicel” va fi veselie, culoare, bucurie, joc și cânt, prin intermediul unor activități educative. În Grădina de Relaxare, Liniște și Învățare, copiii au posibilitatea să experimenteze, să descopere lucruri interesante, să pună întrebări și să se împrietenească.

Îndrumați de educatoare și părinți, copiii vor pune în valoare materialele pregătite prin activități diverse și atractive: experimente cu semințe, dovlecei pictați, tablouri cu frunze și alte lucruri interesante. La finalul săptămânii, copiii vor gusta din roadele bogate ale toamnei: legume, fructe, dulceață, compot, zacuscă și murături.

„Într-o atmosferă plină de voie bună, armonie de gusturi, miros de copilărie jucăușă ne vom reuni pentru a ne bucura de roadele Toamnei. Desfășurarea activităților este posibilă datorită efortului comun al  colectivului de cadre didactice de la Creșa „Prichindel”: Maniu M., Ivan A., Ciucur A., Petruse L., David P., Brad I.;  Grădinița cu Program  Prelungit  „Prichindel”: Maierescu O., Oneț S., Rotaru A., Enache D., Urieșu M., Dărămuș A., Sasu A., Oprea L., Țigan D., Uritescu C., Suciu D., Vinceler A., Trifa A., Budereș E.; Grădinița cu Program Normal „Voinicel”: Sbuchea D., , Suciu-Cazan N., Comșa A.

Dragi  părinți și bunici vă așteptăm să petreceți alături de copii, descoperind frumusețea jocului cu materiale din natură”, a precizat conducerea Școlii Gimnaziale ,,Singidava”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir