cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Proiectul Comenius “School Climate” va fi promovat și la Colegiul Național David Prodan din Cugir

Proiectul Comenius “School Climate” va fi promovat și la Colegiul Național David Prodan din Cugir

Publicat în 21.03.2013 la ora 11:26

Elevii Colegiul Național,, David Prodan” din Cugir, în parteneriat cu elevi ai unor școli din România, Germania și Lituania vor avea prilejul să învețe începând din acest an, sub îndrumarea cadrelor didactice despre schimbările climaterice la nivel global.

Această oportunitate va fi posibilă, după cum ne preciza directorul Colegiului ,,David Prodan” din Cugir, profesoara Lilica Vanţ, ca urmare a promovării proiectului multilateral Comenius “School Climate”, o initiativă care aparține organizației “+ 2 Celsius” și care are drept mesaj, modul în care trebuie să acționeze omenirea pentru a contracara încalzirea globală.

Pe data de 5 aprilie a.c. cugireanul Raul Cazan, care trăiește la Vilnius în Lituania va fi prezent la Colegiul “David Prodan” (al carui elev a fost), cu ocazia săptâmanii ,,Să știi mai multe, să fii mai bun”, prilej cu care va organiza o dezbatere în legatură cu proiectul amintit și al carui manager este.
În cadrul colaborării dintre colegiul din Cugir și organizația “+ 2 Celsius”, un numar de 40 de elevi ai liceului vor beneficia de prezentarea proiectului dar și de un curs non-formal pe tema schimbărilor climaterice.
Elevii vor fi implicați efectiv în munca de cercetare în cadrul acestui proiect, aliniindu-se rețelei de învatamant care crează realizarea de legături între școli, cu scopul de a facilita întelegerea cauzelor care duc la schimbările climaterice pe glob și de a ințtia acțiuni de minimalizare a acestor schimbări.
FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 256 ori

Proiectul Comenius “School Climate” va fi promovat și la Colegiul Național David Prodan din Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *