cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Proiectile găsite în pădurea din apropierea localității Vinerea, în timpul Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare

Proiectile găsite în pădurea din apropierea localității Vinerea, în timpul Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare

Publicat în 08.07.2019 la ora 9:44

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, o persoană care participa ieri la cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare, de la Vinerea, a găsit în pădurea din apropiere două proiectile.

Aceasta a sunat la 112, iar un echipaj de jandarmi s-a deplasat imediat la faţa locului, asigurând zona pentru a nu pătrunde alte persoane până la intervenţia pirotehniştilor.

Tot la Vinerea, în urmă cu cinci zile, au fost descoperite alte trei proiectile, două focoase şi două elemente de muniţie. Cea mai mare descoperire de acest gen s-a înregistrat în Alba în 2001, tot la Vinerea.

Atunci au fost găsite aproximativ 600 de proiectile de artilerie şi o bombă într-un loc în care a existat, până în 1946, un depozit de armament, care a fost distrus în urma unei explozii.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 958 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.