Rămâi conectat

Administraţie

Proiect în valoare de peste 2,7 milioane de lei la Cugir, pentru construcția unui centru de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir va da startul proiectului „Centru de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice-Lotus”, depus de Serviciul Public de Asistență Socială (SPAS) Cugir în vederea finanțării acestuia în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.

Demersul are drept scop reducerea numărului de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/socio-profesionale/de formare profesională adecvate nevoilor specifice în vederea integrării socio-profesionale.

Inițiativa primarului Adrian Teban a fost luată în baza Contractului de finanțare OIRPOSDRU Regiunea Centru, privind acordarea finanțării nerambursabile pentru implementare proiectului amintit, a prevederilor Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei, Prioritatea de investiții 9.ii Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, Obiectivul specific 4.4 Reducerea numărului de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile prin furnizarea unor servicii sociale/ medicale/ socio-profesionale/ de formare profesională adecvate nevoilor specifice.

Scopul proiectului vizează reducerea numarului de persoane varstnice vulnerabile din UAT Cugir și se va realiza prin imbunatatirea capacitatii beneficiarului SPAS de a furniza servicii sociale persoanelor varstnice, atat din punct de vedere al diversificarii serviciilor cat si atat din punct de vedere al cresterii numarului de beneficiari de servicii cu 162 persoane.

Grupul tinta al proiectului este de 182 de persoane. Prin proiect sunt vizate doua categorii de grup tinta, cuantificate astfel: 162 persoane varstnice aflate in situatii de dependenta si/sau risc de excluziune sociala vor primi sprijin in recuperare medicală, socială, juridică; 20 persoane angajati ai SPAS care furnizeaza servicii sociale persoanelor varstnice vulnerabile. Mentionam ca cei 20 de angajati se compun din 9 angajati care vor furniza serviciile in cadrul centrului LOTUS si 11 angajati ai SPAS care desfasoara activitati cu caracter social in celelalte compartimente ale serviciului.

Valoarea totală a proiectului este în cuantum de 2.780.218,71 lei (inclusiv TVA; Contribuția proprie în proiect este în sumă de 55.604,37 lei, reprezentând contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv co-finanțarea proiectului.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul local.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 luni, respectiv 01.08.2019-31.07.2022.

„Decizia pe care am luat-o a avut în vedere conținutul contractului de finanțare POCU,  încheiat între Serviciul Public de Asistență Socială Cugir in calitate de beneficiar și între Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, reprezentat prin Organismul Intermediar Regional pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru.

Dorim ca prin intermediul acestei operațiuni să sprijinim activități/acțiuni care să faciliteze accesul la servicii integrate (ex.consiliere, servicii psiho-socio-medicale, măsuri de acompaniament etc.) în concordanţă cu nevoile specifice ale persoanelor vârstnice, inclusiv prin utilizarea de soluții inovatoare în furnizarea serviciilor de bază”, și-a motivat susținerea acestui proiect, primarul Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir