Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Proiect „etwinning” deosebit la Grădinița cu Program Normal din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Grădinița cu Program Normal Vinerea este unitate arondată Școlii Gimnaziale Nr. 3 Cugir, iar școala este pentru a doua oară consecutiv Școală Etwinning, datorită implicării active în proiectele etwinning, precum și recunoașterea internațională prin obținerea de certificate de calitate atat pentru cadre didactice cat și pentru copii.

În acest an școlar, deși activitatea s-a desfășurat doar în cea de-a doua jumătate a lunii septembrie 2019 și prima jumătate a lunii octombrie față în față, Grupa Mare ,,Albinuțele”, datorită faptului că instituția noastră este Școală Etwinning participă nemijlocit la Proiecte internaționale Etwinning, chiar și în perioada online. E drept, nu e ușor, deoarece, merită să recunoaștem, mai ales la grădiniță, activitatea nu s-ar putea realiza fără spijinul nemăsurat al părinților. Însă pornind de la vorbele ,,cine face lui își face, faptul că părinții lucrează acasă cu copiii, sub directa îndrumare și coordonare a doamnelor profesoare pentru învățămantul preșcolar, toate acestea însumand numai bine pentru viitorul copiilor. De obicei se vede diferența dintre copiii care au participat la activitățile din grădiniță și cei care nu au participat abia la școală, însă la fel este și la grădinița online”, susține Nicoleta Gabriela Huștiuc, prof. la Școala gimnazială nr. 3 Cugir

Profesoara dorește pe această cale să mulțumească tuturor părinților care au înțeles cat e de important să fie alături de copiii lor, nu doar cu cadouri și fizic, emoțional, ci și educativ, sprijinindu-i în activitățile desfășurate. ,,Astfel, în cadrul acestui minunat proiect ,,Steam-experiment, discoveries, research-Steam reprezentand stiinta, tehnica, educatie, arte, matematica, bineinteles concretizandu-se in experimente, descoperiri pe care copiii si cadrele didactice le realizeaza prin aceste experimente, cercetare pe care o realizeaza cadrele didactice si nu in ultimul rand cresterea motivatiei pentru invatare si prestigiului unitatii de invatamant prin participarea la aceste tipuri de proiecte. ,,Desi suntem doar parteneri in acest proiect cu fondatori din Lituania, colege minunate cu care am lucrat si anul trecut scolar, proiectul este amplu, asemenea unui proiect Erasmus, dar fara finantare si ,,in miniatură,, deoarece respectă aproape toate etapele de lucru ale unui proiect international”, afirmă Nicoleta Huțtiuc. Cadrele didactice sunt cele care isi aduc tot aportul pentru buna desfasurare a proiectului, deoarece cuprinde intalniri online de lucru, ateliere cu cadrele didactice, dar si experimente, activitati pe care fiecare cadru didactic le propane copiilor, care apoi le realizeaza impreuna cu parintii.

„Printre activitatile pe care le-am desfasurat pentru grupa mea au fost prezentarea personală, a insituției, a orașului, a țării, folosind instrumentele Padlet, Linoit, Canva, apoi pregătiri pentru experimente, activități online, trimiterea felicitărilor online pentru parteneri din proiect. Înainte de încheierea anului 2019, respectiv înainte de vacanță, fiecare cadru didactic partener a avut ca sarcină de lucru realizarea paginilor grupei în cadrul uneia dintre cărticelele care se realizează în cadrul proiectului, cu urări de sărbători, cu ajutorul Story Jumper.          

 Activitatea s-a finalizat cu bucurie și cu rodul muncii împlinite, linkul cărții regăsindu-se atât în twin space ul proiectului cât și pe pagina grupului proiectului sau distribuită pe pagina personală a fiecarui participant în parte. Momentan am reluat lucrul la proiect, cadrele lucrând la o altă carte, ca rezultat al proiectului, de data aceasta despre experimentele realizate, iar cartea va fi realizată cu ajutorul mai multor aplicații, inclusiv a codurilor QR, în bookcreator. E o minunată ocazie de a exersa și folosi diverse aplicații și instrumente web lucrul la proiectele etwinning, dar este minunat atunci când vezi bucuria muncii împlinite.

Recomand cu căldură înscrierea pe etwinning.net, crearea de cont și explorarea platformei, deoarece orice cadru didactic ce dorește să se perfecționeze ar trebui măcar o dată să participe la evenimente de învățare și activități de dezvoltare profesională pe care etwinning le oferă.

 Spun acestea atât în calitate de ambassador etwinning, cât și în calitate de fondator, partner si cadru didactic în continuă perfecționare. Accesați etwinning și nu veți regret”, a precizat profesoara. Aceasta a dorit să mulțumească și fondatoarei proiectului din Lituania, deoarece proiectul este foarte bine gandit si structurat si ne stârneste la lucru interactiv alaturi de alti parteneri valorosi din Lituania, Italia, Turcia.

  Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Sprijin în ghiozdane și rechizite, pentru elevii claselor speciale de la Școala Gimnazială „Singidava” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Membrii Asociației „Implicare și dăruire Cugir 2023” împreună cu „S.C. Elco Business” (Magazin cu produse de papetărie și birotică în Cugir) și-au propus printr-un proiect caritabil să sprijine elevii claselor speciale care frecventează cursurile Școlii Gimnaziale „Singidava Cugir.

Voluntari locali s-au organizat în echipe și au reușit să disribuie ghiozdane și penare complete cu rechizite pentru copiii reprezentând această categorie de elevi.

Potrivit doamnei Mihaela Bota, (voluntar în acest demers), copiii, părinții și cadrele școlare au adus mulțumiri și s-au bucurat nespus de atenția și de darurile frumoase primate din partea unor oameni deosebiți cu prilejul începutului de an școlar.

„Pentru că acțiunea este rodul muncii unei echipe, organizatorii mulțumesc partenerilor care s-au mobilizat și implicat pentru a face o bucurie unor suflete minunate. Ne-am propus ca faptele bune de acest fel să le continuăm și în perioada următoare”, a precizat Mihaela Bota.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Școlile din Cugir încep anul de învățământ cu lucrări de modernizare aproape finalizate

cugirinfo.ro

Publicat

în

Multe localuri ale instituțiilor de învățământ din Cugir au fost deja modernizate și dotate, însă în anumite situații este necesara relocarea sau comasarea activităților școlare.

Ca urmare a lucrărilor de modernizare care încă mai au loc în unitățile de învățământ din Cugir, activitatea școlară va fi relocată sau comasată în clădirile care pot găzdui aceste activități.

Școala Gimnazială „I. Pervain” va organiza festivitatea de început de an la localul de sus, unde festivitatea va fi comasată cu a celeilalte locații, la ora 08.30 cu toate clasele.

Școala Gimnazială Nr. 3 Cugir va da startul anului școlar cu festivități organizate la ora 08.30 pentru ambele cicluri, la localul de pe strada Aleea Constructorului pentru ciclul primar și gimnazial.

Ciclul primar își va desfășura orele de curs la localul de le Aleea Constructorului, iar ciclul Gimnazial la Colegiul Național David Prodan, unde vor învăța pe toată perioada lucrărilor care au loc la localul de pe str. Doinei.

La Școala Ioan Mihu – Vinerea, festivitatea începe la ora 10.00, iar orele se vor desfășura momentan la școala de pe strada Principală.

Școala Gimnazială „Singidava” va începe anul școlar cu festivități organizate începând de la ora 09.00, la localul de pe str. Alexandru Sahia doar pentru ciclul primar.

Pentru grupele de grădiniță, deschiderea este la ora 10.00, la Grădinița Prichindel.

Elevii Colegiului Național „David Prodan” sunt așteptați la festivitate la ora 09.00, iar cei ai Liceului Tehnologic „I.D. Lăzărescu”, unde au loc lucrări în clădirea cu cabinetele de specialitate și la sala de sport, festivitatea de deschidere se va organiza începând cu ora 09.30.

Potrivit edilului orașului Cugir, Adrian Teban, „chiar dacă este un an complicat în contextul proceselor de modernizare, învățământul cugirean a beneficiat de cele mai mari investiții din istoria sa. Peste 14 milioane de euro au fost investiți în infrastructura învățământului preșcolar, școlar și liceal”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Profesoara Nicoletta Huștiuc din Cugir, prezentă la Seminarul Regional „Competențe pentru viață – implicații eTwinning”, organizat la Alba Iulia

cugirinfo.ro

Publicat

în

În zilele de 5 și 6 septembrie 2024 s-a desfășurat la Alba Iulia Seminarul Regional „Competențe pentru viață – implicații eTwinning”, eveniment la care a luat parte și cugireanca, Nicoletta Huștiuc – prof. la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir.

La activitatea organizată de Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) au participat inspectorii de proiecte europene din 6 județe: Alba, Brașov, Covasna, Harghita Mureș și Sibiu, alături de cadre didactice. Au fost invitați ca și formatori ambasadorii eTwinning din județul Alba: Nicoletta Huștiuc, Corina Voicu și Georgeta Bădău.
Prima zi a fost dedicată exemplelor de bune practici din proiectele europene.

Atelierele de formare au vizat prezentarea platformei ESEP, structura unui proiect european și colaborarea internațională.

În cea de-a doua zi participanții au lucrat în echipe și au redactat 3 proiecte internaționale ce urmează să fie implementate în anul școlar 2024-2025.

„Mulțumim, eTwinning Romania, (Mirela, Alexandra, Corina) pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment și inspector Alina Miron, ISJ Alba pentru excelenta colaborare!”, a transmis prof. Nicoletta Huștiuc (Școala Gimnazială nr.3 Cugir) – ambasador eTwinning.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir