cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Proiect de educație financiară a preșcolarilor derulat la Grădinița „Prichindel” din Cugir

Proiect de educație financiară a preșcolarilor derulat la Grădinița „Prichindel” din Cugir

Publicat în 04.06.2016 la ora 19:11

gradinita-prichindel-cugir-educatie-financiara-iun-2016Copiii  de la Grădinița cu Program Prelungit „Prichindel” din Cugir au învățat, cu ajutorul unor jocuri, ce înseamnă banul, cum se pot face economii financiare sau trocuri. Totul face parte dintr-un proiect denumit „De la Joc la… Educație Financiară” și care a fost prezentat vineri, la sediul amintitei instituții de pregătire a preșcolarilor.

La eveninentul de evaluare a acestui proiect au participat directoarea Școlii Gimnaziale „Singidava”, Rozalia Mihu, cadrele didactice care pregătesc grupele de copii, dar și părinți și bunici ai preșcolarilor. Demersul vine în ajutorul copiilor între 3 și 6 ani pentru a învăța de la vârste fragede despre ce înseamnă banul, bugetul și trocul. ,,Începând cu vârsta de trei ani, celui mic i se pot explica reguli simple care ţin de cheltuirea şi economisirea banilor, iar puşculiţele sunt un pas mic către un buget personal al copilului. Un moment potrivit pentru a responsabiliza copilul în privinţa banilor este acela în care îşi doreşte ceva anume. Învățându-i să renunțe la unele plăceri imediate pentru a-și redirecționa resursele, astfel disponibilizate către o satisfacție viitoare (materializată prin jucăria sau cărticica dorită), le oferim însuși instrumentul de bază al economisirii: capacitatea de a amâna consumul. Copilul va învăţa ce înseamnă să fii generos, iar bogaţia nu se va raporta numai la cei care au resurse financiare nelimitate, ci şi la cei care sunt privaţi şi de minimul necesar. Interesul financiar trebuie lămurit, dar totodată este bine să subliniem şi alte aspecte care sunt mai importante decât banii”, le-a explicat celor prezenți, profesoara Ilona Bârsan. Programul „De la Joc la… Educație Financiară” a început în lua aprilie și se încheie în cursul acestei luni.

Potrivit calendarului s-au desfășurat un număr de 6 activități, atât la sediul Grădiniței „Prichindel”, cât și la unități bancare din oraș, și anume: Lansarea proiectului „De la joc la… educație financiară” ( luna aprilie); Vizite: „Ce este o bancă” (luna mai); Activitate practică – confecționarea de pușculițe pe grupe: „Pușculița mea, economisesc bani cu ea” (luna mai); Realizarea de lucrări practice: „Iată ce pot face, multe mâini dibace” (luna mai); Expoziție cu vânzare: „Munca mea este răsplătită”, Evaluarea proiectului: Program artistic, Investirea banilor economisiți: „Banii strânși în pușculiță, un joc pentru grădiniță” (luna iunie); În zilele de 8-9 iunie, la sediul ISJ Alba avea loc Concursul de evaluare a proiectului „De la joc la… educație financiară”

Responsabili proiect:

Responsabili Nivel I,                                                   Responsabili Nivel II,

Prof. Rotaru Alina-Cristina                                       Prof.Maierescu Oana Raluca

Educ. Leu Maria                                                          Prof. Luca Maria

Educ. Ţenea Eleonora                                                Prof. Sbuchea Diana

Prof. Budereş Emilia                                                  Prof. Trifa Adina

Prof.Urieşu Eugenia Mihaela                                   Educ. Lupu Ana

Prof.Ţigan Elena Daniela                                          Educ. Sasu Angela Maria

Prof.Moga Alexandra                                                 Prof. Bogdan Ioana

Coordonator grădiniță: Prof. Ilona Bârsan

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 506 ori

Proiect de educație financiară a preșcolarilor derulat la Grădinița „Prichindel” din Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.