cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Profesorul Ionuț Iancu, directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir, premiat pentru leadership la Gala Education Change Makers

Profesorul Ionuț Iancu, directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir, premiat pentru leadership la Gala Education Change Makers

Publicat în 08.12.2017 la ora 19:32

Directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, profesorul Ionuț Iancu, se numără printre cei 3 directori din învățământul preuniversitar românesc premiați pentru leadership în cadrul Galei Education Change Makers organizate recent de Asociația pentru Valori în Educație. Ceilalți premianți sunt directorii Școlii Gimnaziale Corbii Mari (Dâmbovița) și Liceului Teoretic Balș (Olt).

Directorul Ionuț Iancu este profesor de limba și literatura română din anul 2004, iar prima semnătură în calitate de director a fost pentru participarea, în luna martie a.c., la ediția inaugurală a celei mai mari competiții de robotică pentru licee din România, „BRD First Tech Challenge Romania powered by Vodafone”. Echipa IDL Electronics a fost formată din elevii Dragoș Molodeț, Dragoș Stegaru, Gabriel Grumezescu, Mihaela Darabană, Andrei Mihălțan, Adrian Șera și Robert Milik, care au fost îndrumați de profesorii Ion Nicu, Liliana Dache și Florin Toma, având sprijinul directorului Ionuț Iancu, ocupând un onorant loc 9 din 53 de echipe reprezentând 48 de licee din toată țara.

„Cred cu adevărat că, dacă lucrezi cu suflet, vei fi răsplătit și, dacă te implici, comunitatea va vedea acest lucru. (…) Cea mai mare provocare pe care am întâmpinat-o până acum a fost aceea de a lua decizii corecte. De fiecare dată încerc să caut care este cea mai bună soluție între a fi obiectiv și a înțelege omul de care depinde decizia pe care o iau. (…)

Consider că două lucruri sunt definitorii: pe de o parte, îmbunătățirea bazei materiale, atelierul a fost adus la buna funcționare, elevii școlii profesionale putând să-și desfășoare activitatea în acest atelier, iar mediul de lucru s-a schimbat. Comunicarea a devenit factorul esențial, astăzi elevii vin la cabinetul directorului pentru a-și spune problemele și încercăm împreună o soluție. Dacă ar fi să sintetizez în 3 cuvinte comunitatea școlară pe care o reprezint, acelea ar fi: echipă, încercare și bucurie.

Consider că mandatul unui director este foarte greu în timpurile pe care le traversăm, dar ajutorul i-ar veni unui nou director sau unui director în funcție, dacă ar avea răbdare să asculte elevii, care doresc foarte mult anumite schimbări”, a menționat directorul Ionuț Iancu, proaspăt premiat pentru povestea sa de succes.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1750 ori

Profesorul Ionuț Iancu, directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir, premiat pentru leadership la Gala Education Change Makers
5 (100%) 3 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.