cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Profesoara Maria Nicoară din Cugir la cursul pe teme de interculturalitate din Portugalia

Profesoara Maria Nicoară din Cugir la cursul pe teme de interculturalitate din Portugalia

Publicat în 27.07.2013 la ora 9:19

cugir1La Sesimbra, în Portugalia, s-a desfăşurat recent cursul de formare „Comenius” prin prgramul LLP, curs organizat de “CREF – Education and Resources Training Center”, reprezentat de director Victor Costa.

La reuniune au luat parte 27 de cadre didactice din 9 ţări şi anume: Grecia, Spania, Turcia, Polonia, Cehia, Franţa, Islanda, Lituania şi România, aceasta participând cu 10 reprezentanţi, unul dintre cei prezenţi la eveniment fiind din Cugir, în persoana d-nei prof. înv. primar Maria Nicoară, cadru didactic la Şcoala Gimnazială “Singidava”.
“Programul cursului, având ca temă interculturalitatea, a fost destul de dens, captivant şi în concordanţă cu cele descrise în catalog şi prezentat în e-mail de către organizator înaintea deplasării mele în Portugalia. Obiectivele principale ale cursului au fost: pregătirea cursanţilor în vederea interacţionării cu alte culturi; reflectarea diversităţii culturale utilizând diferite mijloace media; utilizarea mediei digitale drept instrument de învăţare ce furnizează elevilor o motivaţie crescută pentru participarea la procesul de învăţare; dezvoltarea cu ajutorul mediei digitale a atitudinilor, valorilor, gândirii critice, formarea conştiinţei cursanţilor, mai degrabă decât simpla achiziţie a cunoştinţelor”, ne-a declarat d-na Nicoară.
În programul activităţilor desfăşurate au fost prezentate: utilizarea tablei interactive, folosirea camerelor digitale în timpul vizitelor de studio în diverse regiuni din apropierea Lisabonei (Sesimbra, Palatul Pena, Seixal etc.), lucrări practice pedi-paper în Lisabona, fotografia ca instrument în procesul de predare şi de învăţare.
Potrivit d-nei profesoare, activităţile au fost completate de întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţii interculturale “Centro Paroquial de Arrentela”, reprezentanţi ai comunităţii Sesimbra, vizitarea bibliotecii publice din Sesimbra, vizitarea Lisabonei şi a împrejurimilor, organizarea unor seri în diferite restaurante cu specific portughez – muzică tradiţională fado, brazilian, african/asiatic- belly dance.

C.P.

Acest articol a fost citit de 513 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.