cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » „Profa de sex” de la Școala Gimnazială „David Prodan” din Săliștea a fost trimisă în judecată: Își recunoaște vinovăția!

„Profa de sex” de la Școala Gimnazială „David Prodan” din Săliștea a fost trimisă în judecată: Își recunoaște vinovăția!

Publicat în 26.04.2019 la ora 14:14

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au finalizat cercetările în dosarul în care o profesoară de engleză a fost cercetată pentru că a întreținut în mod repetat relații sexuale cu un elev minor.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia și are ca obiect ”actul sexual cu un minor (art. 220 NCP) acord de recunoaştere a vinovăţiei”. Ea a ales să-și recunoască faptele și să colaboreze cu procurorii, astfel va beneficia de o reducere a pedepsei și de o judecată rapidă. Profesoara în vârstă de 35 de ani, D. A. E,. care a predat limba engleză la Școala Gimnazială din comuna Săliştea, a fost implicată într-un scandal sexual, fiind acuzată că a întreţinut relaţii cu un elev de clasa a VIII-a.

După izbucnirea scandalului, în luna februarie 2019, femeia a fost reținută și prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, însă instanța a dispus cercetarea ei în stare de libertate, sub control judiciar, dar cu interdicția de a mai merge la școală. Ulterior, ea și-a dat demisia din învățământ.

”Doamna profesoară este titular al sistemului de învăţământ, are o vechime de 10 ani. Preda la clasa unde era elevul. Nu am ştiinţă ce s-a întâmplat, nouă ni s-a adus la cunoştinţă doar că există acele poze compromiţătoare. Din ce am fost informaţi nu rezultă ca ar fi recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale cu elevul. Regretăm că există astfel de persoane cu comportament deviant în rândul celor care asigură educaţie elevilor noştri. Prioritate pentru noi este, acum, asigurarea suportului psihologic elevului şi familiei sale pentru a depăşi momentele grele prin care au trecut. Doamna profesoară a trecut testul psihologic în luna septembrie 2018”, a precizat la izbucnirea scandalului, în februarie 2019, inspector școlar al IȘJ Alba, Monalisa Borza.

La rândul să, directorul Şcolii Gimnaziale ”David Prodan” din Săliştea, Ionela Gabriela Suciu, a spus că ea a fost cea care a sesizat poliţia. ”Eu personal nu am găsit nicio poză, dar am aflat că unul dintre elevii noştri deţine poze compromiţătoare cu una dintre profesoarele noastre. Am informat Inspectoratul Şcolar şi Poliţia din Săliştea şi am făcut o sesizare la Poliţia din Alba Iulia. Sesizarea a fost făcută de către mine, cu acordul Inspectoratului Şcolar”, a spus directoarea unităţii de învăţământ.

Potrivit procurorilor, profesoara ar fi întreţinut relaţii sexuale cu minorul, de trei ori, în perioada octombrie 2018 – ianuarie 2019. Potrivit Codului penal, actul sexual comis cu un minor cu vârsta între 13 şi 15 ani se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1089 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.