Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Prof. Nicoletta Huștiuc, din Cugir: „Participarea la cursul internațional „Out of classroom” Erasmus+ a oferit posibilitatea unui schimb de experiență valoros”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Între 15 și 23 iunie 2022, în Polonia, la Wladislawowo, o localitate la Marea Baltică, a avut loc o mobilitate Erasmus, eveniment la care a participat în calitate de Ambasador Erasmus+ și prof. Nicoletta Huștiuc de la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir.

„Am avut ocazia să particip în calitate de Ambasador Erasmus+ și totodată cursant la acest minunat curs international intitulat „Out of classroom”, alături de încă o colegă din România, ambasadoare eTwinning și ambasadoare Scientix, prof. Nicoleta Cîndea din Petrila, cadre didactice care luptăm pentru internaționalizarea învățământului românesc.

A fost un curs cu un program foarte bine stabilit, cu traineri de excepție din Polonia și Portugalia. Am avut posibilitatea să interacționez cu oameni deosebiți din spațiul european: Spania, Ungaria, Grecia, Germania, Georgia, Republica Moldova, invitați din Polonia și Canada”, ne-a relatat Nicoletta Huștiuc.

Potrivit profesoarei, s-a creat posibilitatea de a învăța metode nonformale pe care le poate folosi în viitor la clasă în cadrul activităților pe care le va desfășura cu interes și pasiune: metoda fotografiilor participative, vânătoarea de comori, noi tehnici de comunicare și rezolvare a conflictelor în mediul de învățare nonformal, formal sau informal, metode ce se pot aplica cu succes.

„Fiecare participant a adus câte ceva din experiența sa, astfel încât s-au realizat activități pe grupe, comunicând nu doar în limba engleză ci și în franceză, spaniolă sau italiană, după caz. Lucrul pe echipe s-a dovedit a fi valoros și a adus rezultate. Dacă la început am fost împărțiți pe echipe și am realizat postere despre așteptări, temeri și ceea ce aducem fiecare în proiect, la final, ne-am reunite aceleași echipe și am constatat faptul că așteptările noastre au fost îndeplinite, ba chiar poate mai mult decât așteptări, cursul a fost bogat în aplicații practice, chiar s-au folosit diverse materiale pe care cu siguranță le vom folosi în activitatea didactică”, susține participanta din Cugir.

În opinia sa, prezența la aceste cursuri oferă plusvaloare personal și individuală, oferă posibilitatea realizării unui schimb de experiență valoros, deoarece se realizează la nivel european și nu numai, datorită Erasmus+.

„La final, ca la orice curs care se respectă, am primit formular de feedback, chestionar de apreciere cu scale valorice, toți participanții declarându-se mai mult decât mulțumiți. Bineînțeles nu a lipsit vizita cultural la Gdansk și Gdynia, orașe din Polonia, unde am reușit să cunoaștem mai bine trecutul acestor zone minunate și să descoperim file din istorie, privind realitatea.

Cine spune că cei care participă la proiecte Erasmus+ realizează doar proiecte, se înșeală, deoarece nu e chiar ușoară participarea activă și implicarea în Erasmus+, trebuie să iubești ceea ce faci ca să faci bine ceea ce faci, așa că sfătuiesc pe oricine să pornească în minunata expediție a proiectelor Erasmus+ și nu va regreta. Într-adevăr Erasmus+ înseamnă implicare, dăruire, dar înseamnă și valorizare, punere în practică a ceea ce s-a învățat pentru ca efectele europenizării să fie vizibile și în activitatea la clasă. Sincer, numai cine a fost în Erasmus+ știe să îi aprecieze valoarea. Din exterior putem privi și da verdicte, dar cine se implică cu adevărat are rezultate, chiar dacă mulți nu le știu aprecia. Erasmus+ știe asta, fapt pentru care îi mulțumesc, mulțumiri aducând pe această cale și asociației ATIC pentru minunatul prilej de voluntariat pe care îl oferă cu ajutorul Erasmus+” , a ținut să precizeze prof. Nicoletta Huștiuc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Cârjean Ana Teodora, elevă a Școlii Gimnaziale „Singidava” din Cugir, premiul II la etapa națională a Olimpiadei „Cultură și Spiritualitate Românească”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Sub coordonarea doamnelor profesoare Nicoleta Văsuți și Daniela Pascal, eleva Cârjean Ana Teodora din clasa a V-a la Școala Gimnazială Singidava din Cugir a reprezentat județul Alba la Etapa Națională a Olimpiadei Interdisciplinare Cultură și Spiritualitate Românească (Limba și Literatura Română și Religie), desfășurată în perioada 15 – 19 mai 2024 la Craiova, județul Dolj.

Potrivit celor două cadre didactice care au îndrumat-o pe elevă, pasiunea, seriozitatea, ambiția, spiritul competitiv și dorința de autodepășiere sunt atribute care o caracterizează pe Ana. Ea a obținut Premiul al II -lea cu un punctaj de 98,5 de puncte, un rezultat care îi încununează munca asiduă, consecventă și motivată.

„Succesul înseamnă să ai curaj, hotărâre și voința de a deveni persoana care crezi că trebuie să fii. O felicităm pe tânăra și ambițioasa performeră, pe cele două cadre didactice coordonatoare și familia Anei Teodora!”, transmite conducerea unității școlare.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Echipa de fotbal a Școlii Gimnaziale Singidava Cugir – Mențiune la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar

cugirinfo.ro

Publicat

în

Echipa de fotbal a Școlii Singidava Cugir formată din elevii: AVRAM BOGDAN, PETRESCU RAUL, SIRITEANU TUDOR, MITEA PATRIK, MITIU RAREȘ, LAKATOȘ FLORIN, GYAPIAȘ PAUL, PERJERIU DARIUS ANDREI, MIHĂILĂ ADELIN, BUTA IULIAN, ALMĂȘAN IULIAN, TIMOFTE GRAȚIAN (clasele VII-VIII) s-a clasat pe locul V la faza Națională a Olimpiadei Sportului Școlar desfășurată la Târgoviște în perioada 15 – 17 mai 2024.

Pentru prestația lor, elevii antrenați de prof. Avram Traian au obținut Mențiune, performanță valoroasă pentru care merită felicitări!

 

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

„Ziua Încrederii”, o zi „altfel”, la Școala Gimnazială „Ioan Mihu” din Vinerea

cugirinfo.ro

Publicat

în

Ieșind din tiparul cotidian, elevii claselor I-VIII aparținând Școlii Gimnaziale „Ioan Mihu” – Vinerea, au renunțat la sala de clasă, participând la o serie de activități atractive, desfășurate pentru a marca „Ziua Încrederii”. 

Grupați în patru „case”, ei  au alergat, au desenat, au cântat, luptând pentru victorie. Vulpile roșcate, Lupii cenușii, Șoimii aurii sau Cucii verzi au fost nemaipomeniți.

„I-am văzut motivați, dorind să câștige, i-am văzut susținându-și colegii, ajutându-i pe cei mai mici, i-am văzut bucurându-se. S-au jucat… au învățat! Au învățat  să creadă că pot câștiga. Au învățat că sunt mai puternici împreună, că ceilalți se bazează pe ei. Fiecare a descoperit că și el contează. Indiferent de rolul pe care l-au avut, dascăli sau elevi au acționat ca și cum au fost verigile unui lanț, care a devenit mai puternic datorită încrederii. Ca dascăli, ne-am bucurat alături de ei, ne-am bucurat pentru ei. Am simțit că, dincolo de competiție, de rezultatul final, toți au fost câștigători: Au câștigat încredere în ei și în ceilalți. A fost o zi „altfel”?  Poate ar trebui ca fiecare zi să fie așa: o zi a încrederii”,  a declarat „Echipa Încrederii” – Școala Gimnazială „Ioan Mihu” Vinerea.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir