cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Prin măsuri de igienă, Cugirul ar putea scăpa de şobolanii care au împânzit cele mai multe zone ale oraşului

Prin măsuri de igienă, Cugirul ar putea scăpa de şobolanii care au împânzit cele mai multe zone ale oraşului

Publicat în 12.09.2016 la ora 10:00

sobolan_cugirPotrivit Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, orice persoană fizică sau juridică este obligată să asigure condiţiile necesare pentru aplicarea măsurilor de igienă: dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare periodică, în perioade ce se repetă de la 3 la 6 luni, primăvara şi toamna, în funcţie de situaţiile create.

În baza respectivelor prevederi, dacă nu se realizează operaţiile enumerate mai sus, există riscul unor amenzi usturătoare (conform HG 857/2011, cuprinse între 3000 şi 8000 de lei), pentru că a ignora aceste responsabilităţi înseamnă a supune populaţia unor riscuri majore de îmbolnăvire cu consecinţe imprevizibile. Dacă s-ar ţine seama de aceste prevederi, administraţia publică a oraşului Cugir ar trebui să acţioneze neîntârziat în vederea aplicării unor măsuri care nu mai suferă amânare. Cel puţin din punctul de vedere al deratizării parcurilor de joacă pentru copii, spaţiilor din jurul ghenelor de gunoi, din jurul blocurilor, acolo unde rozătoarele (în special şobolanii) îşi fac prezenţa tot mai des. Nu mai vorbim de malurile râului care traversează oraşul, de coteţele improvizate aici şi în grădinile din apropiere, locaţii care dau naştere la multă mizerie şi dezordine, favorizând prezenţa a mii de şobolani care colcăie în voie. Le sugerăm edililor locali să nu trateze cu indiferenţă aceste exemple şi să contacteze firme specializate care au soluţii folosind substanţe performante, pentru a stopa cât de cât înmulţirea rozătoarelor, a căpuşelor sau ţânţarilor. Doar în acest fel se poate dovedi că există interes pentru respectarea normelor de igienă care să conducă la un mediu de viaţă sănătos al populaţiei. Pentru că, la urma urmei, se vor găsi bani şi pentru aceste investiţii, dacă stai să analizezi cheltuielile mari făcute pentru acţiuni care nu se pot compara cu sănătatea oamenilor.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 142 ori

Prin măsuri de igienă, Cugirul ar putea scăpa de şobolanii care au împânzit cele mai multe zone ale oraşului
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.