Rămâi conectat

Politică

Primul pas spre o Românie normală – Adrian Teban va fi co-preşedintele al PNL Alba, alături de Mircea Hava

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Adrian TebanCopreşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a confirmat în week-end că renunţă la PNL Alba, iar dacă nu va fi ales co-preşedinte al partidului la nivel central, va fi oricum prim-vicepreşedinte.

Cel mai probabil, în funcţie îi va succeda interimar primarul actual al Cugirului, Adrian Teban (42 de ani) care va conduce organizaţia până în anul 2017, când vor fi organizate alegeri interne. În iunie 2012, Adrian Teban a fost reales, pentru a treia oară, în funcţia de primar al oraşului Cugir. Teban este membru al Partidului Naţional Liberal din anul 2004, an în care a fost votat pentru primul mandat de primar în fruntea administraţiei cugirene. A fost reconfirmat în funcţia de preşedinte a PNL Cugir, pentru al doilea mandat, în 22 martie 2013, cu un scor zdrobitor în faţa contracandidaţilor săi, liberali mai vechi din Cugir. Adrian Teban este preşedintele Ligii Aleşilor Locali Liberali şi a obţinut premii la nivel naţional şi internaţional pentru modul în care a condus administraţia locală.
Atât la începutul celui de-al treilea mandat de primar cât şi la debutul celui de-al doilea mandat în fruntea liberalilor din Cugir, Teban a reiterat obiectivele sale: să pună în practică toate angajamentele electorale pe care partidul şi le-a asumat în campanie, respectiv cele trei mari proiecte cu care s-a prezentat în faţa oamenilor: crearea unui parc industrial, modernizarea spitalului şi dezvoltarea infrastructurii locale. La jumătatea celui de-al treilea mandat, fiecare dintre aceste obiective este realizat în proporţie de 80%.
Prin plasarea lui Adrian Teban drept co-preşedinte al PNL Alba alături de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, liberalii aleg drumul faptelor, nu cel al vorbelor. Dacă Mircea Hava a confirmat că ştie şi administraţie şi politică, Adrian Teban face acum un pas înainte, intră într-o “ligă superioară” a politicii. Să fie într-un ceas bun!
Se pare că, unul dintre cei care şi-a dorit funcţia de co-preşedinte al PNL Alba, a fost Florin Roman, autointitulat „Omul Marilor Proiecte” (eşuate – n. red.), individul care le-a rânjit albaiulienilor în primăvara acestui an de pe marile panouri publicitare prin care îşi asuma proiectele… altora. România normală, a lucrului bine făcut, pe care a susţinut-o şi el în campania preşedintelui ales Klaus Iohannis, începe să se contureze. Poreclit de actuali colegi de partid „Omul Marilor Gogoşi” pentru modul în care într-o  campanie agresivă, fără succes la adresa lui Mircea Hava şi Ion Dumitrel, campanie în care le-a căpuşat acestora ideile, Florin Roman a devenit mieluşel odată cu anunţarea fuziuni PDL – PNL. Speranţa lui era să prindă fotoliul de co-preşedinte al PNL Alba, dar, se pare că vechii liberali, colegii săi, au avut o altă opţiune. Nu-i nimic, poate că Florin Roman mai are o şansă, se poate consola cu o eventuală nouă mutare la Bucureşti, ca să-şi reconfirme celălalt supranume „Omul Marilor Indemnizaţii” încasate de la stat.
Un personaj cu un comportament grobian, care promovează trivialităţile în spaţiul public, care şi-a jignit şi ameninţat adversarii politici, oamenii de cultură, oameni din presă şi pe oricine altcineva care şi-a permis să gândească altfel decât el nu are nimic de-a face cu valorile liberale şi cu o Românie normală.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir