cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Primarul Cugirului va merge la Conferința Europeană a Orașelor Mici care se va desfășura la Bruxelles

Primarul Cugirului va merge la Conferința Europeană a Orașelor Mici care se va desfășura la Bruxelles

Publicat în 30.09.2013 la ora 17:19

Adrian TebanÎn perioada 15-17 octombrie a.c, primarul Cugirului Adrian Teban va participa la Conferința Europeană a Orașelor Mici, care va avea loc la Bruxelles- Belgia, deplasarea urmând a fi aprobată de consilierii locali într-o apropiată ședința de consiliu.

Reuniunea de la Bruxelles are loc în contextul în care orașele mici se organizează pentru a-și spori influența și a se face ascultate în cadrul instituțiilor Uniunii Europene. Confederația orașelor mici a adunat opt asociații naționale ce reprezintă orașe mici din șapte state europene membre: Franța, Germania, Italia, Ungaria, Polonia, România și Spania. Una din prioritățile în ceea ce privește noua confederație a orașelor mici este legată de obiectivele și mecanismele financiare ale politicii de coeziune ale Uniunii Europene. Orașele Mici sprijină ideea de a acorda ajutor suplimentar regiunilor intermediare (acelea cu un PIB /persoană între 75 și 90% din media UE). Asociația nou înființată invită Comisia să acorde mai multă atenție diversității teritoriale care există între regiuni și să simplifice procedurile administrative astfel încât să fie mai ușor pentru orașele mici să obțină sprijin financiar din fondurile Uniunii Europene.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 442 ori

Primarul Cugirului va merge la Conferința Europeană a Orașelor Mici care se va desfășura la Bruxelles
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *