cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » Primarul Cugirului le mulţumeşte cugirenilor care au fost duminică la vot

Primarul Cugirului le mulţumeşte cugirenilor care au fost duminică la vot

Publicat în 07.11.2014 la ora 10:30

tebanÎn acelaşi timp, regretă că mulţi cugireni din diaspora au fost umiliţi la urne, în marile capitale ale Europei.

Majoritatea cugirenilor care au ieşit la vot duminică au optat pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, care a obţinut 44,67% din voturile valabil exprimate. Primarul Adrian Teban, copreşedintele ACL Cugir, le mulţumeşte cugirenilor pentru că, asemeni majorităţii populaţiei din Transilvania, au avut o opţiune normală şi au votat pentru o Românie a lucrului bine făcut. “Doresc să le mulţumesc tuturor cetăţenilor din Cugir care duminică au fost să voteze. Votul rămâne dreptul primordial al democraţiei din orice ţară. Mă bucur că atât în Transilvania, cât şi în oraşul Cugir, cetăţenii au avut o opţiune corectă pentru o Românie normală, pentru o Românie a lucrului bine făcut şi l-au susţinut pe Klaus Iohannis şi le mulţumesc pentru acest lucru”, spune Teban.
Întrucât printre românii din diasporă care nu şi-au putut exprima votul s-au aflat şi zeci de cugireni, Adrian Teban şi-a exprimat părerea de rău faţă de umilinţa la care au fost supuşi concetăţenii domniei sale.
“Ruşine Guvernului Ponta pentru modul în care a organizat aceste alegeri şi pentru umilinţa la care i-a supus pe aceşti oameni, oameni care muncesc zi de zi şi prin munca lor întreţin familii din Cugir şi din România şi nu cred că meritau acest tratament”, denunţă primarul Teban haosul de la urnele prezidenţialelor româneşti de prin marile capitale ale Europei.
Primarul Cugirului, Adrian Teban, face un apel către cetăţenii care nu s-au prezentat la vot în primul tur, precum şi către electoratul de dreapta, care, în opinia sa, ar trebui să acorde votul candidatului de dreapta, indiferent de înţelegerile care vor exista la Bucureşti, să meargă la vot în turul 2.
Din 23.322 de cugireni înscrişi pe liste, au votat 12.054, adică 51,69%. Din totalul voturilor exprimate, valabile au fost 11.793, iar restul nule. Majoritatea cugirenilor au votat Klaus Iohannis, candidatul ACL obţinând 44,67% din voturi. Către Victor Ponta au mers 35,95% din voturi, urmat la mare distanţă de Călin Popescu Tăriceanu cu 4,68%, Elena Udrea 3,56%, Dan Diaconescu 3,49%, Vadim Tudor 2,46%, Monica Macovei 2,20% şi Teodor Meleşcanu 1,05%. Restul candidaţilor au obţinut sub 1%.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA

Acest articol a fost citit de 585 ori

Primarul Cugirului le mulţumeşte cugirenilor care au fost duminică la vot
5 (100%) 2 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.