Rămâi conectat

Politică

Primarul Cugirului le mulţumeşte cugirenilor care au fost duminică la vot

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

tebanÎn acelaşi timp, regretă că mulţi cugireni din diaspora au fost umiliţi la urne, în marile capitale ale Europei.

Majoritatea cugirenilor care au ieşit la vot duminică au optat pentru candidatul ACL, Klaus Iohannis, care a obţinut 44,67% din voturile valabil exprimate. Primarul Adrian Teban, copreşedintele ACL Cugir, le mulţumeşte cugirenilor pentru că, asemeni majorităţii populaţiei din Transilvania, au avut o opţiune normală şi au votat pentru o Românie a lucrului bine făcut. “Doresc să le mulţumesc tuturor cetăţenilor din Cugir care duminică au fost să voteze. Votul rămâne dreptul primordial al democraţiei din orice ţară. Mă bucur că atât în Transilvania, cât şi în oraşul Cugir, cetăţenii au avut o opţiune corectă pentru o Românie normală, pentru o Românie a lucrului bine făcut şi l-au susţinut pe Klaus Iohannis şi le mulţumesc pentru acest lucru”, spune Teban.
Întrucât printre românii din diasporă care nu şi-au putut exprima votul s-au aflat şi zeci de cugireni, Adrian Teban şi-a exprimat părerea de rău faţă de umilinţa la care au fost supuşi concetăţenii domniei sale.
“Ruşine Guvernului Ponta pentru modul în care a organizat aceste alegeri şi pentru umilinţa la care i-a supus pe aceşti oameni, oameni care muncesc zi de zi şi prin munca lor întreţin familii din Cugir şi din România şi nu cred că meritau acest tratament”, denunţă primarul Teban haosul de la urnele prezidenţialelor româneşti de prin marile capitale ale Europei.
Primarul Cugirului, Adrian Teban, face un apel către cetăţenii care nu s-au prezentat la vot în primul tur, precum şi către electoratul de dreapta, care, în opinia sa, ar trebui să acorde votul candidatului de dreapta, indiferent de înţelegerile care vor exista la Bucureşti, să meargă la vot în turul 2.
Din 23.322 de cugireni înscrişi pe liste, au votat 12.054, adică 51,69%. Din totalul voturilor exprimate, valabile au fost 11.793, iar restul nule. Majoritatea cugirenilor au votat Klaus Iohannis, candidatul ACL obţinând 44,67% din voturi. Către Victor Ponta au mers 35,95% din voturi, urmat la mare distanţă de Călin Popescu Tăriceanu cu 4,68%, Elena Udrea 3,56%, Dan Diaconescu 3,49%, Vadim Tudor 2,46%, Monica Macovei 2,20% şi Teodor Meleşcanu 1,05%. Restul candidaţilor au obţinut sub 1%.

Nicoleta IDITA -TOMUŢA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir