Rămâi conectat

Administraţie

Primarul Adrian Teban: „Spitalul Orășenesc Cugir, o unitate modernă si rentabilă”

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul unui Raport prezentat recent Consiliului Local, primarul Cugirului Adrian Teban a arătat că în cadrul  strategiei urmărite de administrația locală, la nivelul Spitalului orășenesc Cugir a fost declanșat un amplu proces de modernizare și dotare, cu scopul de a crea o unitate medicală modernă și rentabilă.

Două imobile ale unității sanitare au fost deja modernizate și dotate: Pavilionul Interne-chirurgie care a beneficiat de investiții în valoare de 2.400.000 lei din bugetul local, iar Ambulatoriul care a fost modernizat și dotat cu ajutorul fondurilor europene în cuantum de peste 6.000.000 lei, fonduri accesate prin POR 2007-2013.

La aceste investiţii se adăugă modernizarea secţiei de Pediatrie-Maternitate, pentru care s-a semnat un contract de finanţare pe fonduri europene în valoare de 14.000.000 lei, precum și un proiect al cărui contract de finanțare s-a semnat în 2019, în valoare de aproximativ 13.000.000 lei, care va permite să dotarea ambulatoriului cu aparatură de ultimă generație.

„În cursul anului 2019 am continuat să investim în aparatură medicală, astfel că prin achizițiile efectuate s a îmbunătățit substanțial activitatea de sterilizare a aparaturii medicale, crescând astfel calitatea actului medical,  punându se în funcțiune două aparate de sterilizare cu etilenoxid în valoare de peste 120 000 lei. De asemenea, laboratorul de imagistică medicală a fost dotat cu un aparat digital  de roentgendiagnostic scopie și grafie în valoare totală de peste 1 200 000 lei”, arată raportorul.

Referindu-se la activitatea spitalului, edilul a precizat că s-au avut în evidenţa în anul 2019 un număr de 3947 pacienți externați și un număr de 9048 de pacienți consultați în regim de urgență la Camera de Garda, precum și un număr de 97 594 de analize medicale efectuate la Laboratorul de Analize Medicale al Spitalului Orășenesc Cugir.

„În anul 2019 s-a continuat trendul ascendent în ceeea ce priveşte încadrarea unor noi specialişți în spital, astfel că dacă în anul 2014 erau încadraţi doar 9 medici în unitatea noastră sanitară, în prezent un număr de 21 de medici îşi oferă serviciile medicale pe diferite specialităţi cum ar fi: chirurgie, urologie, ORL, oftalmologie, psihiatrie, obstetrică-ginecologie, diabet, recuperare medicală, medicină internă, pediatrie, radiologie, cardiologie, dermatologie, pneumologie, endocrinologie, boli infecţioase, TBC.  Prin promovarea Spitalului Orășenesc Cugir și angajarea unei echipe tinere de conducere s-a realizat aducerea de medici noi care să ofere servicii medicale în secțiile spitalului și în ambulatoriul de specialitate pe diferite specialități”, se arată în raportul primarului.

Angajarea celor 4 medici noi în cadrul Spitalului Orășenesc Cugir a adus pe lângă creşterea numărului de pacienți examinați/internați și creşterea numărului de analize medicale efectuate.

„Dacă ani de-a rândul, în cadrul Laboratorului de Analize Medicale nu era încadrat medic de laborator, începand cu anul 2019 activitatea laboratorului este coordonată de un medic specialist. Prin încadrarea acestui specialist au fost sporite calitatea şi cantitatea analizelor efectuate”, a precizat Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir