Rămâi conectat

Ştiri din zonă

Primăria Săliștea și-a făcut propriul Serviciu de Gospodărire Comunală

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Comuna Săliștea și-a înființat propriul Serviciu Public de Gospodărire Comunală. Consilierii locali au aprobat și regulamentul de organizare şi funcţionare al Serviciului Public nou înființat, care are următoarele atribuţii: amenajarea şi întreţinerea zonelor verzi, a parcurilor şi grădinilor publice, a terenurilor de sport, a locurilor de agrement şi a terenurilor de joacă pentru copii; colectarea şi evacuarea apelor pluviale; precolectare, colectare şi transportul deşeurilor comunale vegetale; măturat, stropit, spălat şi întreţinerea curăţeniei pe căile publice; curăţatul şi transportul zăpezii de pe căile publice, menţinerea în stare de funcţionare a acestora pe timp de polei şi îngheţ; depozitarea controlată a deşeurilor vegetale şi administrarea deponeului; construirea, modernizarea, exploatarea şi întreţinerea străzilor, drumurilor, podurilor; amenajarea, organizarea şi exploatarea parcărilor, a locurilor publice de afişaj şi reclame, a panourilor publicitare, a mobilierului urban şi ambiental; înfiinţarea, organizarea şi exploatarea unor servicii de întreţinere, reparaţii curente şi reabilitare a fondului locativ aflat în proprietatea unităţilor administrativ- teritoriale; prestări servicii cu utilajele din dotare (buldoexcavator, tractor); exploatare mijloace şi utilaje, reparaţii şi întreţinerea acestora; colectarea cadavrelor animale de pe domeniul public şi predarea acestora unităţilor de ecarisaj; lucrări de întreţinere a domeniului public şi privat; susţinerea acţiunilor SVSU Săliștea. Activitatea de gospodărie comunală a fost organizată la nivel de serviciu public, fără personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului local şi Primăriei comunei Săliştea. Consilierii locali au mai aprobat și dotarea Serviciului Public de Gospodărire Comunală pentru a deservi o populație de 2353 locuitori, câți are comuna Săliştea. Pentru dotarea acestui serviciu, administrația locală Săliștea a depus un proiect pe Măsura 1/6B – „Servicii de bază pentru economia şi populaţia rurală” din cadrul SDL GAL Valea Ampoiului-Valea Mureşului, prin care se solicită suma de 371.552,39 lei fără TVA. Prin proiectul depus pe GAL se intenționează achiziționarea unui utilaj multifuncțional – tractor rutier 90-100 CP și tracţiune 4×4, un braţ extensibil hidraulic dotat cu utilaj de tuns vegetaţia din şanţuri, de pe acostamentul drumurilor şi de tuns copaci, o perie pentru măturat străzi, încărcător frontal, o remorcă de 6 tone pe o axă și o sărăriţă de împrăştiat materiale antiderapante. S-a aprobat suportarea din bugetul local a cheltuielilor de mentenanţă şi gestionarea investiţiei pe o perioadă de cel puţin 5 ani de la data la care investiţia va fi dată spre exploatare.

Nicoleta IDITA – TOMUȚA


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Ştiri din zonă

Nou accident pe Autostrada A1, în apropiere de Orăștie: Un TIR s-a răsturnat după ce a intrat în coliziune cu o autoutilitară înmatriculată în Alba

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un accident grav a avut loc miercuri pe autostrada A1 Sebeș-Deva, la kilometrul 341, în direcția către Sebeș, în apropierea localității Turdaș, județul Hunedoara. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române a furnizat informații cu privire la evenimentul tragic.

Potrivit rapoartelor, un ansamblu de vehicule a lovit puternic o autoutilitară, înmatriculată în județuk Alba, care se oprise pe banda de urgență. Coliziunea violentă a avut drept consecință rănirea unei persoane aflate în autoutilitară, care a fost imediat supusă unei evaluări medicale. Circulația rutieră a fost afectată de accident, fiind restricționată pe banda de urgență și pe prima bandă, traficul desfășurându-se acum pe banda numărul 2.

La locul incidentului, pompierii din Detașamentul Deva au intervenit rapid, folosind o autospecială echipată cu apă și spumă, inclusiv cu modul de descarcerare. După evaluarea situației, pompierii au confirmat că accidentul a implicat un autotren și o autoutilitară, iar în urma impactului violent, autotrenul s-a răsturnat periculos.

Conducătorul autoutilitarei implicate în accident a fost examinat medical la fața locului și ulterior transportat la spital de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, care a oferit asistență esențială în această misiune de urgență. Totodată, pompierii militari au luat măsuri specifice pentru a preveni orice izbucnire a incendiilor în această situație critică.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Un autoturism a ars în totalitate pe Autostrada A1, în apropiere de Orăștie, după impactul cu un TIR

cugirinfo.ro

Publicat

în

În dimineața zilei de miercuri, 27 septembrie 2023, pompierii hunedoreni au fost solicitați să intervină pe Autostrada A1, între localitățile Simeria și Orăștie, unde a avut loc un accident rutier între un TIR și un autoturism. În urma impactului, autoturismul a luat foc.

La sosirea echipajelor de pompieri la fața locului, incendiul se manifesta generalizat, la întregul autoturism. Pompierii au lichidat flăcările în circa 10 minute și din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Conducătorul autoturismului a fost evaluat medical de către paramedici, fără a se impune transportul acestuia la spital. Pentru această misiune au fost alocate o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Ştiri din zonă

Miercuri, 27 septembrie 2023, locuitorii comunei Săliștea rămân fără apă potabilă. Vezi motivul

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 27 septembrie 2023, locuitorii din comuna Săliștea rămân fără apă potabilă. Se vor efectua lucrări de spălare-dezinfecție la rezervorul de apă al localității.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 27.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în satul Săliștea, din cauza lucrărilor de spălare-dezinfecție ale rezervorului de apă al localității, între orele 10.00-20.00. Rugăm consumatorii să-și asigure rezerva de apă necesară pe perioada întreruperii.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, caz în care rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, au transmis reprezentanții APA CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir