cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Primăria Cugir pune la dispoziţie un sediu pentru Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Munţii Şureanu”

Primăria Cugir pune la dispoziţie un sediu pentru Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Munţii Şureanu”

Publicat în 01.03.2018 la ora 10:00

Consiliul Local al orașului Cugir a aprobat darea în folosință gratuită către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ”Munții Șureanu” a unui spațiu situat în cadrul Primăriei Cugir, în vederea stabilirii sediului asociației.

În acest sens, s-a stabilit încheierea un contract de comodat între orașul Cugir, prin Consiliul Local, în calitate de comodant, reprezentat de primarul Adrian Teban, pe de o parte, și Asociația de Dezvoltare Inercomunitară „Munții Șureanu”, în calitate de comodatar, reprezentată de vicepreședintele Dorin Nistor, pe de altă parte.

Potrivit legii, consiliile locale şi consiliile judeţene pot da în folosinţă gratuită, pe termen limitat, bunuri mobile şi imobile proprietate publică sau privată locală ori judeţeană, după caz, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică ori serviciilor publice.

Asociația “Munții Șureanu” a luat ființă anul trecut din dorința de a pune în evidență și a valorifica potențialul turistic pe care zona Cugir o are, un demers realizat împreună cu edilii din Sebeș, Săsciori, Șugag, Pianu și Săliștea.

La data înființării amintitei asociații, primarul Cugirului declara pentru ziarul Unirea: „Vrem să facem o abordare integrală și să stabilim pe unde e voie să mergi cu mașina, pe unde este zonă protejată și n-ai ce să cauți, pe unde trebuie marcate traseele. Avem în ultima vreme destul de mulți vizitatori pe ceea ce înseamnă aceste sporturi montane și nu avem marcate aceste trasee. Am început să ne organizăm, încercăm să susținem o dezvoltare integrală a acestei zone montane”.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 252 ori

Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.