Rămâi conectat

Administraţie

Primăria Cugir pregătește modernizarea a nu mai puțin de 23 de străzi

Redacția Cugirinfo.ro

Publicat

în

Legislativul din Cugir a aprobat un proiect de hotărâre al primarului Adrian Teban privind aprobarea Documentaţiei tehnico-economice, faza DALI şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii: „Modernizare străzi arondate Şcolii Gimnaziale Singidava Cugir“.

Este vorba despre reabilitare parte carosabilă la 23 de străzi în lungime totală de 6300 de metri, precum și rețelele de apă potabilă pe străzile Mărășești, Traian și Fagului în lungime totală de 1149 de metri. Proiectul mai prevede amenajarea de piste pentru bicicliști pe străzile Nuferilor, Dorului, Ștrandului, Decebal și Carpați. Va fi executat totodată un spațiu de circulație pentru pietoni în lățime de minimum 1,00 – 1,50 metri spre proprietăți.

Zonele verzi se vor amenaja acolo unde distanța dintre partea carosabilă și trotuare va permite, iar accesele la proprietăți vor fi racordate la cota proiectată a străzilor și vor fi amenajate, în conformitate cu soluția aleasă pentru structura rutieră a străzii cu care acestea se racordează. În zona cu trotuare accesul la proprietăți se va realiza prin coborârea bordurilor trotuarelor. De asemenea trotuarele se vor extinde pe aceste zone până la limita de proprietate. Asigurarea mobilității persoanelor cu dizabilități și a persoanelor cu cărucioare va fi asigurată la intersecția străzilor și la trecerile de pietoni prin coborârea bordurilor.

Potrivit studiului, se va executa sistemul de colectare a apelor pluviale și apoi se va realiza sistemul rutier. Se va proiecta un sistem continuu de colectare şi evacuare a apelor din precipitații (canalizare pluvială sau rigole). Canalizarea pe toate străzile se va executa din tubulatură corugată cu diametrul de 90 și 110 mm.

Străzile laterale se vor amenaja pe o lungime de până la 15 metri și o lățime de minimum 4 m cu aceeași structură rutieră recomandată pentru drumurile care fac obiectul acestei invesții.
Sursa de finanţare: fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat, bugetul local şi alte surse legal constituite.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir