cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Primăria Cugir pregătește modernizarea a nu mai puțin de 23 de străzi

Primăria Cugir pregătește modernizarea a nu mai puțin de 23 de străzi

Publicat în 01.08.2018 la ora 10:00

Legislativul din Cugir a aprobat un proiect de hotărâre al primarului Adrian Teban privind aprobarea Documentaţiei tehnico-economice, faza DALI şi indicatorii tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii: „Modernizare străzi arondate Şcolii Gimnaziale Singidava Cugir“.

Este vorba despre reabilitare parte carosabilă la 23 de străzi în lungime totală de 6300 de metri, precum și rețelele de apă potabilă pe străzile Mărășești, Traian și Fagului în lungime totală de 1149 de metri. Proiectul mai prevede amenajarea de piste pentru bicicliști pe străzile Nuferilor, Dorului, Ștrandului, Decebal și Carpați. Va fi executat totodată un spațiu de circulație pentru pietoni în lățime de minimum 1,00 – 1,50 metri spre proprietăți.

Zonele verzi se vor amenaja acolo unde distanța dintre partea carosabilă și trotuare va permite, iar accesele la proprietăți vor fi racordate la cota proiectată a străzilor și vor fi amenajate, în conformitate cu soluția aleasă pentru structura rutieră a străzii cu care acestea se racordează. În zona cu trotuare accesul la proprietăți se va realiza prin coborârea bordurilor trotuarelor. De asemenea trotuarele se vor extinde pe aceste zone până la limita de proprietate. Asigurarea mobilității persoanelor cu dizabilități și a persoanelor cu cărucioare va fi asigurată la intersecția străzilor și la trecerile de pietoni prin coborârea bordurilor.

Potrivit studiului, se va executa sistemul de colectare a apelor pluviale și apoi se va realiza sistemul rutier. Se va proiecta un sistem continuu de colectare şi evacuare a apelor din precipitații (canalizare pluvială sau rigole). Canalizarea pe toate străzile se va executa din tubulatură corugată cu diametrul de 90 și 110 mm.

Străzile laterale se vor amenaja pe o lungime de până la 15 metri și o lățime de minimum 4 m cu aceeași structură rutieră recomandată pentru drumurile care fac obiectul acestei invesții.
Sursa de finanţare: fonduri europene nerambursabile, bugetul de stat, bugetul local şi alte surse legal constituite.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 1388 ori

Primăria Cugir pregătește modernizarea a nu mai puțin de 23 de străzi
4 (80%) 3 vote[s]

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.