cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Primăria Cugir este hotărâtă să distrugă ambrozia crescută pe domeniul public al oraşului

Primăria Cugir este hotărâtă să distrugă ambrozia crescută pe domeniul public al oraşului

Publicat în 05.10.2019 la ora 18:41

La solicitarea Primăriei Cugir, lucrătorii din cadrul Administraţiei Domeniului Public a orașului au reluat acțiunile de combatere și distrugere a buruienii cunoscută sub denumirea de ambrozia.

Dupa lucrările de erbicidare desfașurate pe parcursul verii, săptămâna trecută s-a intervenit în mai multe zone ale orașului unde s-a constatat că această plantă toxică continuă să fie prezentă.

Astfel, au fost luate măsuri de distrugere prin cosirea domeniului public din zona parcului Micro 7, a străzilor Narciselor, Florilor, Nuferilor și Griviței, precum și de-a lungul căii ferate.

Operațiile de combatere a ambroziei vor continua până la eradicare, iar cetățenii care constată prezența ei pe domniul public sunt rugați să contacteze responsabilii din primărie, la numarul de telefon 0258 751001, interior 121.

Primaria Cugir face apel către proprietarii sau deținătorii de terenuri pe ale căror suprafețe sunt depistate focare de infestare, să ia măsuri pentru combaterea plantei.

În conformitate cu prevederile art. 1 alin. (1)-(3) din Legea nr. 62/2018, ei au obligația de a distruge planta, apoi de a informa în scris primăria unde se află terenul infestat, pentru a verifica lucrările de combatere. Ambrozia este o plantă invazivă care crește spontan şi al cărei polen provoacă alergie.

Facebook 

Acest articol a fost citit de 334 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.