cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Primăria Cugir achiziționează servicii juridice pentru a se apăra în litigiul cu SC Newamport Asfalt SRL

Primăria Cugir achiziționează servicii juridice pentru a se apăra în litigiul cu SC Newamport Asfalt SRL

Publicat în 01.03.2018 la ora 14:00

Consiliul Local Cugir a aprobat achiziționarea serviciului juridic de consultanță, de asistență și de reprezentare prin încheierea unui contract de servicii juridice cu o societate bucureșteană de avocatură.

Demersul are în vedere reprezentarea orașului Cugir în litigiul având ca obiect anulare act administrativ şi obligarea la rectificarea documentului constatator aflat pe rolul Tribunalului Alba în contradictoriu cu reclamanta S.C. Newamport Asfalt S.R.L.

Potrivit hotărârii adoptate, prețul contractului va fi de: pentru faza de judecată în faţa primei instanţe de 8.500 de lei + TVA și 1.500 de lei + TVA/reprezentare la fiecare termen de judecată; pentru faza de judecată în faţa instanţei care soluţionează calea de atac preţul este de 7.000 de lei + TVA şi 1.500 lei + TVA/reprezentare la fiecare termen de judecată.

Ținând cont de faptul că persoanele încadrate la primăria locală au statut de consilier juridic stagiar, aceştia pot pune concluzii doar la judecătorie şi la tribunale ca instanţe de fond, la organele de urmărire penală, precum şi la celelalte organe administrative cu atribuţii jurisdicţionale, ori calea de atac împotriva soluției instanței de fond urmează să se soluţioneze la secţiile de contencios administrativ şi fiscal ale curţilor de apel și se impune asigurarea unei continuități în reprezentare.

După cum menționa secretarul primăriei, s-a impus aprobarea în regim de urgență a proiectului de hotărâre inițiat pe această temă, având în vedere termenul scurt (sfârşitul lunii februarie) în care trebuie redactată și înregistrată.

Constantin Predescu

Facebook 

Acest articol a fost citit de 273 ori

Primăria Cugir achiziționează servicii juridice pentru a se apăra în litigiul cu SC Newamport Asfalt SRL
2 (40%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.