Rămâi conectat

Administraţie

Primaria Cugir: „A fost creată o imagine deformată în jurul modului în care sunt gestionate deșeurile din construcții și demolări”

cugirinfo.ro

Publicat

în

Atacurile virulente şi acuzele de ilegalitate exprimate public de către USR Cugir privitoare la depozitare deșeurilor provenite din construcţii şi demolări (DCD) pe terenul extravilan din Vinerea sunt nefondate şi împotriva interesului locuitorilor din Cugir.

Din respect pentru cetăţeni şi pentru o prezentare corectă a situaţiei, Primăria Oraşului Cugir aduce în atenţia opiniei publice informații menite să înlăture suspiciunile şi imaginea deformată creată în jurul modului în care sunt gestionate aceste tipuri de deşeuri.

În primul rând, precizăm că alocarea unui teren pentru depozitarea temporară a rezidurilor DCD a fost o necesitate şi un demers al administraţiei locale de a veni în sprijinul şi folosul locuitorilor.

În contextul în care actualul operator de salubritate, aflat la sfârşit de contract, este în incapacitatea de a colecta astfel de deşeuri, oraşul ar fi fost împânzit de resturi provenite din construcţii şi demolări, abandonate de cetăţeni la colţul blocului, pe marginea trotuarelor sau lângă platformele de colectare.

Dacă reprezentanţii USR Cugir ar fi manifestat un interes sincer pentru problema de faţă, ar fi constatat că decizia administraţiei locale a înlăturat riscul de a transforma într-o „gropă de gunoi” localităţile Cugir şi Vinerea.

Aşadar, acuza adresată Primăriei Cugir că „transformă Vinerea într-o groapă de gunoi” este total neconformă cu realitatea şi dovedeşte nu doar necunoaştere, ci şi intenţia clară de a compromite instituţia publică. Constatăm aceeaşi intenţie atunci când se foloseşte sintagma „noaptea ca hoţii” cu referire la lucrările de sistematizare efectuate de serviciul ADP. Precizăm că aceste interveniții au avut loc vineri între orele 14.00-20.00 si sambătă între orele 8.30-19.00.

Menţionăm faptul că terenul destinat stocării temporare a deşeurilor inerte a fost alocat prin Hotărârea Consiliului Local Nr. 52/2020 și este  situat în extravilanul localităţii. Aici sunt duse toate DCD strânse la Centrul de Colectare gratuită și de pe domeniul public , cu scopul de a fi reutilizate ca material de umplutură pentru lucrări de consolidare, reabilitare a străzilor și a căilor de acces.  În urma sesizărilor formulate de către USR Cugir,  Garda de Mediu-Comisariatul Județean Alba a efectuat un control în urma căruia NU au fost aplicate sancţiuni şi NU au fost formulate obiecţiuni.

Este bine de ştiut că problema deșeurilor din construcții și demolări (DCD) este una dintre cele mai mari la nivel european. Cele mai avansate state fac față cu greu gestionării acestora,iar  în România situaţia este destul de dificilă.

De aceea, iniţiativa administraţiei cugirene de a găsi soluţii aplicabile şi eficiente are nevoie de susţinere din partea comunităţii locale. Facem apel la cetăţeni ca ori de câte ori trebuie să arunce resturi provenite din construcţii şi demolări, să le ducă selectate la Centrul de Colectare gratuită de pe strada Viitorului nr 2 A. La rândul său, Primăria Cugir îşi va concentra eforturile să gestioneze mai bine depozitarea deşeurilor DCD.

Primăria Oraşului Cugir, ca instituţie publică aflată în slujba cetăţenilor dezaprobă orice încercare de denigrare a instituţiei şi orice demers cu efecte negative asupra comunităţii locale. Considerăm că oamenii politici trebuie să dea dovadă de responsabilitate, iar temele de campanie nu trebuie să pericliteze încrederea locuitorilor în instituţia publică.

PRIMĂRIA CUGIR


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
Un comentariu

Un comentariu

  1. Avatar

    Eliza

    03.09.2020 la 23:00

    Bai cat de penibili puteti fi. Pozele postate sunt destul de elocvente pentru a demonstra ce se intampla la Vinerea. Un an de zile a fost gunoiul acolo. Culmea, totul s-a rezolvat dupa sesizarea celor de la USR. Si tot voi vreti sa picati in picioare..la revedere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir