cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Primăria Cugir a amenajat un adăpost temporar pentru câinii fără stăpân

Primăria Cugir a amenajat un adăpost temporar pentru câinii fără stăpân

Publicat în 21.12.2012 la ora 0:52

De astăzi, câinii fără stăpân din oraşul Cugir vor avea un adăpost temporar în care vor fi hrăniţi şi cazaţi în condiţii optime. Administraţia locală a oraşului Cugir a anunţat că demarează acţiunea de identificare şi ridicare a câinilor comunitari de pe străzile oraşului. Patrupedele vor fi duse la adăpostul temporar a cărui activitate a fost avizată de către Direcţia Sanitar Veterinară Alba.

Imobilul a fost amenajat de către Primăria Cugir într-un spaţiu închiriat de la UM Cugir şi cuprinde două încăperi de aproximativ 300 de metri pătraţi, în care au fost construite cuşti din plasă pe stâlpi metalici. În cadrul acestui adăpost pot fi cazaţi 50 de câini comunitari care vor primi hrană şi asistenţă medicală din partea unui medic veterinar. În urma examinării, animalele care vor fi depistate cu boli cronice şi incurabile, vor fi eutanasiate. Celelalte vor fi adăpostite pănă când vor fi revendicate de către stăpâni sau până când vor fi adoptate.

Potrivit primarului Adrian Teban acest adăpost reprezintă un pas important în gestionarea eficientă a problemei câinilor fără stăpâni, căreia administraţia locală îi caută o rezolvare de mai mulţi ani.

De-a lungul timpului am încheiat contracte cu diferite adăposturi în speranţa că vom reuşi să reducem numărul câinilor comunitari. Am ajuns la concluzia că cel mai eficient este să încercăm să găsim o rezolvare pe plan local. Am creat acest adăpost pe care sperăm să-l extindem în viitor şi care ne permite în mometul de faţă să colectăm căinii fără stăpâni, să-i sterilizăm şi să le oferim condiţii mai bune decât pe stradă. Vreau însă să atrag atenţia opiniei publice că nu vom rezolva această problemă decât împreună. Proprietarii de animale trebuie să devină conştienţi că trebuie să-şi sterilizeze animalele şi să le ţină în propriiile gospodării pentru a nu mai permite înmulţirea necontrolată a acestora“, a precizat edilul Cugirului.

Acest articol a fost citit de 390 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.