Rămâi conectat

Administraţie

Primaria concesionează prin licitație publică Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Biroul Administrarea Domeniului Public şi Privat din cadrul Serviciului Comunitar Local de Utilităţi Publice a oraşului Cugir a pregătit documentația necesară în vederea concesionării prin licitație publică, a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din orașul Cugir, Regulamentul pentru organizarea şi funcţionarea serviciului, studiul de oportunitate și caietul de sarcini.

Demersul a pornit de la faptul că, una din problemele cu care se confruntă administrația Orașului Cugir o reprezintă înmulţirea necontrolată a câinilor fără stăpân de pe domeniul public/privat al unității administrativ-teritoriale.

În urmă cu aproape cinci ani, orașul Cugir a încheiat un Contract de concesiune a Serviciului public de gestionare a animalelor fără stăpân din oraș, însă, operatorul, (S.C. JIBOMAR PREST S.R.L. Cugir), nu și-a mai anunțat intenția, conform prevederilor contractuale, de a prelungi durata contractului.

Ținând cont de faptul că au apărut o serie de modificări și completări legislative aplicabile activității de ecarisaj, pentru a se evita o situație de contradictorialitate generată de existența modificărilor legislative, se impune încetarea efectelor hotărârii de consiliu din 2014 și aprobarea unui nou Regulament pentru organizarea și funcționarea Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân, studiu de oportunitate, caiet de sarcini şi model al contractului de concesiune.

Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân trebuie să asigure: capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora în adapost, unde să li se asigure, hrana, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi controlul bolilor cu respectarea normelor şi măsurilor sanitar-veterinare în vigoare.

Totodată, Serviciul pentru gestionarea câinilor fără stăpân trebuie să asigure identificararea şi înregistrarea câinilor, exclusiv cu medici veterinari de liberă practică, organizaţi în condiţiile legii, eutanasierea câinilor fără stăpân care sunt bolnavi cronici şi incurabili ori care nu au fost revendicaţi sau adoptaţi în condiţiile şi în termenele stabilite prin Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului. S-a constituit și o Comisie de evaluare a ofertelor pentru concesionarea, prin licitație publică, a Serviciului pentru gestionarea câinilor fără stăpân din oraşul Cugir, în următoarea componență:

– Jibotean Marius – Administrator Public – președinte;
– Simu Ioan – Șef Birou A.D.P.P. – membru;
– Ciulea Alexandru Constantin – Consilier juridic, Compartiment Contencios – membru;
– Popa Marius – inspector A.D.P.P. – membru;
– Stanciu Aurelian – inspector A.D.P.P – secretar;
– Toma Isabela – consilier A.D.P.P – membru supleant.

Legislativul local urmeazsă ia în dezbatere, în ședința de la finele acestei luni, propunerea administrației, cu privire la înființarea servicilui de ecarisaj și să adopte o hotarâre în acest sens.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir