cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Primăria cere Consiliului Local să declarare Campania „Curățenia de primăvară în orașul Cugir 2016” ca fiind una de interes public

Primăria cere Consiliului Local să declarare Campania „Curățenia de primăvară în orașul Cugir 2016” ca fiind una de interes public

Publicat în 26.01.2016 la ora 21:39

curatenie-cugir-03-01-2014Consiliul local al orașului Cugir va dezbate în cadrul ședinței ordinare de joi, 28 ianuarie 2016, proiectul de hotărâre al primarului Adrian Teban cu privire la declararea de interes public a Campaniei „Curățenia de primăvară în orașul Cugir 2016”.

Potrivit proiectului de hotărâre acțiunea de curățenie urmează să aibă loc în perioada 14 martie 2016 – 22 aprilie 2016, după un program în cadrul căruia vor fi igienizate străzile, albiile râurilor, vor fi cosmetizați arborii de pe principalele artere ale localităţii, se vor planta puieţi, arbuşti ornamentali, flori şi se vor sădi seminţe de iarbă în spaţiile verzi din oraş

Ca în fiecare an, acest demers se desfăşoară sub sloganul „Şi mie îmi pasă de oraşul meu”,fiind un apel pe care primăria îl adresează tuturor cetăţenilor, instituţiilor publice, agenţilor economici şi asociaţilor nonguvernamentale de a se implica în mod activ, alături de lucrătorii primăriei, la curăţenia de primăvară.

Pe toată perioada campaniei, primăria va asigura transportul deşeurilor vegetale rezultate şi va monitoriza buna desfăşurare a acţiunii.

Pentru eficientizarea campaniei, administrația locală va realiza parteneriate cu şcolile, bisericile, asociaţiile nonguvernamentale, asociaţiile de proprietari şi agenţii economici, care, pe lângă curăţenia în incinta obiectivelor proprii, vor igieniza şi alte locuri din oraş.

Ca în fiecare an, administraţia locală va interveni şi pentru refacerea carosabilului deteriorat în urma sezonului rece, astfel că vor fi plombate străzile unde se impune acest lucru.

Reprezentanții primăriei speră ca efortul administraţiei locale să fie sprijinit de către comunitatea locală, atât prin acţiuni concrete, cât mai ales prin păstrarea curăţeniei şi renunţarea la unele obiceiuri anticivice de aruncare a diferitelor deşeuri pe domeniul public sau pe cursurile râurilor.

De fapt, ideea desfăşurării curăţeniei de primăvară sub egida unei campanii are tocmai acest scop de a responsabiliza opinia publică, prin implicarea a cât mai mulţi cetăţeni, care, ca urmare a efortului personal depus, să devină mai sensibili la ceea ce înseamnă protejarea mediului înconjurător.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 279 ori

Primăria cere Consiliului Local să declarare Campania „Curățenia de primăvară în orașul Cugir 2016” ca fiind una de interes public
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.