Rămâi conectat

Administraţie

Primăria a elaborat Planul de Ordine şi Siguranţa Publică al oraşului Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În conformitate cu legislaţia privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Locale, Primăria Cugir a elaborat Planul de Ordine şi Siguranţa Publică al Oraşului Cugir, urmând ca acesta să intre în dezbatere la reuninea aleşilor locali care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrvit juristului Florin Arion – șeful Poliției locale Cugir, la întocmirea Planului de Ordine şi Siguranţa Publică al oraşului Cugir s-au avut în vedere principalele elemente ale situaţiei operative şi anume:
– amplasarea geografică a oraşului; elementele socal-economice, politice şi religioase; manifestările tradiţionale periodice; starea contravenţională înregistrată în anul 2012 pe raza de competentă şi eventualele tendinţe ale acesteia; actvitatea şi misiunile realizate în comun cu Poliţia Oraşului Cugir.

La elaborarea planului s-a ţinut seama de faptul că pe teritoriul localităţii funcţionează 25 de instituţii de interes public, 1.230 agenţi economici dintre care doi cu capital de stat iar restul cu capital privat. Tot în zona administrativ teritorială a oraşului mai funcţionează 10 cabinete medicale private, 8 farmacii, 1 oficiu poştal în Cugir şi o agenţie poştală în localitatea Vinerea. De asemenea, în oraş îşi desfăşoară activitatea:  2 staţii de benzină, 8 unităţi bancare, 2 case de schimb valutar şi 6 case de amanet.

Referitor la starea contravenţională, în planul elaborat de administraţie se precizează că în cursul anului trecut au fost acordate 164 de sancţiuni reprezentând abateri de la: Regulamentul de ordine publică şi gospodărire cominala, abateri privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale, Regulamentul privind apărarea împotriva incendiilor, abateri de la Legea nr 61/1991, Legea nr 1/2011, Legea nr. 12/1990 etc.

Planul este destul de vast, conţine 5 capitole şi poate fi modificat funcţie de problemele care apar pe parcursul anului. Un exemplar din Planul de ordine şi siguranţă se afla la Poliţia Locală, iar un exemplar la Poliţia Oraşului Cugir.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Pe strada Victoriei din Cugir a început montarea noilor bănci stradale și a coșurilor de gunoi

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un număr de 12 bănci cu lungimea de 2 metri vor fi montate pe strada Victoriei din Cugir.

Acestea sunt prevăzute cu șezut din lemn de culoare maro brun și spătar din tablă perforată, structură de susținere din tablă metalică cu cotiere în stânga și dreapta, de culoare gri antracit. Toate elementele din metal sunt vopsite în câmp electrostatic pentru asigurarea protecției și rezistenței.

Edilii orașului au declarat că un total de 78 de coșuri de gunoi, metalice, noi, vor fi montate în perioada următoare pe toate străzile modernizate pe proiectul de mobilitate urbană.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Primele 10 biciclete electrice au ajuns în Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Un total de 70 de biciclete electrice vor fi puse la dispoziția locuitorilor din Cugir în vederea utilizării, cu 7 standuri, 20 de porți amenajate pentru găzduirea bicicletelor și software-ul afferent (sistem bike sharing). Zece dintre acestea au sosit recent în Cugir.

Potrivit administratiei locale, sistemul de bike sharing va intra în teste începând din această săptămâna, iar abia ulterior se vor putea folosi.

Primăria face un apel către cetățeni ca până la punerea în funcţiune (în bună regulă) a tuturor componentelor sistemului, să nu încerce să utilizeze staţiile şi bicicletele și să nu forţeze extragerea bicicletelor din staţii.

„În momentul în care totul va fi pregătit, vom anunţa acest lucru şi vom prezenta toate informaţiile, condiţiile şi instrucţiunile de utilizare. Reamintim localnicilor, faptul că bicicletele electrice, au fost achiziționate de către Primăria Cugir prin proiectul “Reducerea emisiilor de carbon în oraşul Cugir bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, spune edilul orașului, Adrian Teban.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

Cugirul reduce cu 25%, impozitul pe clădiri pentru donatorii de sânge

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local a luat în dezbatere și a aprobat, un proiect de hotărâre privind reducerea impozitului pe clădiri in cotă de 25% pentru persoanele fizice care au în proprietate o clădire situată în România şi care fac dovada a cel puţin trei donări de sânge.

Demersul s-a materializat în urma unei inițiative aparținând consilierului local al PSD, Călin Sărmășan și a întrunit votul tuturor consilierilor locali.

Reducerea se aplică începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care, persoana depune documentele justificative și se poate cumula cu bonificaţia acordată, aplicându-se diferenţei rezultate în urma scăderii bonificaţiei din impozitul datorat.

Documentele justificative în vederea acordării reducerii persoanelor nominalizate sunt: cerere, acte doveditoare a proprietăţii imobilului, copie BI/CI, adeverinţă de la Centrul de Transfuzie Sanguină a Judeţului Alba care să ateste faptul că titularul adeverinţei a realizat cel puţin trei donări de sânge în cursul unui an calendaristic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir