cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Primăria a elaborat Planul de Ordine şi Siguranţa Publică al oraşului Cugir

Primăria a elaborat Planul de Ordine şi Siguranţa Publică al oraşului Cugir

Publicat în 26.03.2013 la ora 14:49

În conformitate cu legislaţia privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Poliţiei Locale, Primăria Cugir a elaborat Planul de Ordine şi Siguranţa Publică al Oraşului Cugir, urmând ca acesta să intre în dezbatere la reuninea aleşilor locali care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Potrvit juristului Florin Arion – șeful Poliției locale Cugir, la întocmirea Planului de Ordine şi Siguranţa Publică al oraşului Cugir s-au avut în vedere principalele elemente ale situaţiei operative şi anume:
– amplasarea geografică a oraşului; elementele socal-economice, politice şi religioase; manifestările tradiţionale periodice; starea contravenţională înregistrată în anul 2012 pe raza de competentă şi eventualele tendinţe ale acesteia; actvitatea şi misiunile realizate în comun cu Poliţia Oraşului Cugir.

La elaborarea planului s-a ţinut seama de faptul că pe teritoriul localităţii funcţionează 25 de instituţii de interes public, 1.230 agenţi economici dintre care doi cu capital de stat iar restul cu capital privat. Tot în zona administrativ teritorială a oraşului mai funcţionează 10 cabinete medicale private, 8 farmacii, 1 oficiu poştal în Cugir şi o agenţie poştală în localitatea Vinerea. De asemenea, în oraş îşi desfăşoară activitatea:  2 staţii de benzină, 8 unităţi bancare, 2 case de schimb valutar şi 6 case de amanet.

Referitor la starea contravenţională, în planul elaborat de administraţie se precizează că în cursul anului trecut au fost acordate 164 de sancţiuni reprezentând abateri de la: Regulamentul de ordine publică şi gospodărire cominala, abateri privind organizarea şi desfăşurarea activităţilor comerciale, Regulamentul privind apărarea împotriva incendiilor, abateri de la Legea nr 61/1991, Legea nr 1/2011, Legea nr. 12/1990 etc.

Planul este destul de vast, conţine 5 capitole şi poate fi modificat funcţie de problemele care apar pe parcursul anului. Un exemplar din Planul de ordine şi siguranţă se afla la Poliţia Locală, iar un exemplar la Poliţia Oraşului Cugir.

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 415 ori

Primăria a elaborat Planul de Ordine şi Siguranţa Publică al oraşului Cugir
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.