cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Prima reuniune pe 2014 a Clusterului Tehnologic Inovativ, desfăşurată la Cugir

Prima reuniune pe 2014 a Clusterului Tehnologic Inovativ, desfăşurată la Cugir

Publicat în 17.02.2014 la ora 16:00

Parcul Industrial CugirSala de şedinţe a Parcului Industrial Cugir a găzduit joi, 13 februarie a.c., o nouă reuniune a Asociaţiei „Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania”, eveniment desfăşurat la aproape opt luni de la ultima adunare generală din iulie 2013.

După cum ne declara prof. dr. Ioan Bele, preşedintele organizaţiei, a fost o perioadă scurtă, caracterizată prin depunerea de eforturi susţinute pentru constituirea, susţinerea şi extinderea relaţiilor interne, regionale, naţionale şi internaţionale. Astfel, în vederea sustenabilităţii managementului clusterului au fost depuse următoarele proiecte: ISIS – Încredere, Susţinere, Ino­vare şi Sustenabilitate la Asociaţia “Polul de Competitivitate Prelucrări Metale Transilvania”. Proiectul a fost adresat Fondului Norvegian şi a avut misiunea să stabilească relaţii funcţionale, stabile şi consistente între membrii clusterului, să iniţieze activităţi comune de integrare la nivelul comunicării. Deşi a fost eligibil în prima rundă, proiectul a fost respins în cea de-a doua rundă.
Cel de-al doilea proiect: Clusterul Emergent PrelMet – vizează întărirea managementului clusterului, creşterea coeziunii dintre membrii acestuia, participarea la un târg naţional TIB-2014, la un târg internaţional Koln-2015, la un Study Tour: Graz-Munchen-Inzell-Stuttgart-Berlin-Praga, participarea la European Enterprise Network, accesul la transferul de tehnologii şi la rezultate de cercetare specifice. Proiectul a fost depus în luna octombrie 2013 în programul POS CCE, Măsura 1.3.3. şi a însemnat o primă formă de manifestare comună şi eficientă a membrilor clusterului. În conformitate cu nota de informare, proiectul a fost acceptat pentru finanţare. „Proiectul reprezintă un pas important în consolidarea structurii de cluster şi permite realizarea unei prime etape de desfăşurare a strategiei clusterului. Derularea proiectului va aduce clusterului o mai mare stabilitate, va creşte rolul entităţii de management al acestuia”, a precizat profesorul Bele. Potrivit preşedintelui asociaţiei, între obiectivele proiectului se regăsesc cele legate de creşterea exportului, creşterea numărului de personal şi a numărului companiilor din cluster, poziţionarea clusterului în contextul local, regional, naţional şi internaţional.
În cadrul întâlnirii de la Cugir s-au aflat pe ordinea de zi: „Raportul de activitate al clusterului în perioada iulie 2013 – februarie 2014”; Aprobarea echipei de proiect (prezentă la eveniment) din care fac parte: dr. Ioan Bele – manager de proiect, dr. Gheorghe Andrei – manager comunicare şi resurse umane; dr. Ionela Gavrilă Paven – manager marketing şi relaţii publice; dr. Emil Nicolae Muntean – manager operaţional; dr. Attila Tamaş – manager financiar; Robert Agostin – web designer; Ileana Măriuţă – contabil proiect; prof. univ. dr. Ioan Ardelean şi prof. univ. dr. Dan Brândaşu. În acelaşi cadru s-a aprobat şi suma contractului de finanţare pentru respectivul proiect.

Constantin PREDESCU

Acest articol a fost citit de 565 ori

Prima reuniune pe 2014 a Clusterului Tehnologic Inovativ, desfăşurată la Cugir
5 (100%) 2 votes

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *