Rămâi conectat

Actualitate

Prima promoție a Liceului Industrial din Cugir s-a reîntâlnit după 45 de ani

cugirinfo.ro

Publicat

în

La sfârsitul saptamanii trecute, printre lacrimi si emotii, prima promoție (1972) a Liceului Industrial din Cugir s-a reîntalnit dupa 45 de la terminarea cursurilor preuniversitare. Ajunsi la o varsta venerabila, fostii colegi si prieteni s-au regasit cu bucurie si lumina in suflet.

Mai intai, toata lumea a facut o oprire la biserica „Sf. Gheorghe” din cartierul „Cânepi”, pentru a depune coronae de flori in memoria colegilor si profesorilor trecuti in neființă. Apoi, luati sub aripile ocrotitoare ale profesorilor Paul Kirș, ale Elenei și Dan Fărăgău, fostii absolventi au poposit in salile de clasă ale Colegiului Național „David Prodan” pentru a depăna, cu nostalgie, amintiri dintr-o perioada draga orisicui.

Cu capul nins, cu feţele blajine brăzdate de scurgerea anilor, cei 28 foşti elevi au păşit sfioşi, tăcuţi, căutându-şi parcă locul în băncile în care cu 50 de ani în urmă îşi începeau viaţa, sub îndrumarea unor oameni pe care nu îi cunoscuseră înainte, dar care aveau să le şlefuiască caracterele pentru a scoate la iveală toate acele calităţi care i-au făcut mai apoi ceea ce sunt astăzi. Lumea s-a schimbat şi lucrurile au acum un alt parfum, dar mulţi dintre cei care au cunoscut Cugirul în urmă cu cinci decenii au rămas cu el în suflet. Şi asta pentru că oraşul de la poalele Drăganei supranumit „al inginerilor și tehnicienilor” li s-a lipit de inimi, în cei mai frumoşi ani ai tinereţii lor, atunci când păşeau cu speranţe în suflet pe cărările vieţii. Este vorba despre două clase de învăţământ industrial (TCM și Electro) ce i-a avut drept diriginți pe apreciații şi regretații profesori de matematică Ionică Dâncan și Avram Maierescu.  S-a păstrat apoi un moment de reculegere pentru camarazii de liceu și pentru profesorii trecuţi în nefiinţă.

S-a trecut la citirea catalogului, oficiile de gazdă fiind făcute de către inginerul Dan Fărăgău și profesorul de engleză Paul Kirș, nu înainte ca venerabilii dascăli să le spună celor aflaţi în faţa lor că sunt prima promoţie a liceului care se reuneşte după ce respectata instituţie de învăţământ a amplinit anul acesta o jumătate de secol de existență. Cu un farmec aparte în discursurile lor, elevii de ieri şi bunicii de azi au rememorat cele mai frumoase amintiri din viaţa de licean, toţi mărturisind că sunt mândri de faptul că liceul pe care ei l-au urmat a rămas la fel de prestigios pentru a forma oameni de valoare.

Pentru ca revederea să fie una deosebită, foștii elevi ai liceului cugirean au încheia întâlnirea în cadrul unei mese festive găzduită de restaurantul „Paradis” din cartierul Cindeni, ocazie cu care sărbătoriţii zilei au continuat să depene amintiri şi poveşti care le-au marcat anii de şcoală şi de viaţă.

Constantin Predescu


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Vineri, 29 septembrie 2023: Ziua Porților Deschise, pe șantierul arheologic de pe Cetatea din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vineri, 29 septembrie 2023, începând cu ora 10.00 locuitorii Cugirului sunt invitați în șantierul arheologic de pe Cetate, la Ziua Porților Deschise.

În cadrul proiectelor demarate cu privire la promovarea obiectivelor istorice și turistice ale Cugirului, un loc aparte îl ocupă Cetatea dacică.

Astfel, începând din acest an, un grup de arheologi condus de dr. Aurel Rustoiu de la Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române din Cluj-Napoca, împreună cu studenți și doctoranzi de la Universitatea „Babeș-Bolyai” și de la Academia Română, în cooperare cu Muzeul Național al Uniri din Alba Iulia, au reluat cercetările arheologice în Cetate.

Atât informațiile privind săpăturile mai vechi cât și rezultatele cercetărilor de anul acesta vor fi aduse la cunoștința publicului și a presei vineri 29 septembrie 2023, când va avea loc „Ziua porților deschise în Cetatea dacică de la Cugir”, începând cu ora 10.00. Manifestarea constituie și un preambul al evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” organizat în aceeași zi de către Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Joi, 28 septembrie 2023: O nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, la Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 28 septembrie 2023, de la ora 17.00, la Centrul Cultural Cugir va avea loc o nouă întâlnire a cercului de scriere creativă „Verbum”, în compania scriitorilor consacrați, ori aspiranți, din fiecare comunitate.

Intrarea la cercul de scriere creativă este condiționată doar de apetitul pentru lectură, scris și cultură. Mai mult, autorii celor mai reușite creații literare au șansa de a fi publicați, gratuit, în antologia „Verbum”, publicație anuală a Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, care ajunge în acest an la cea de-a V-a ediție.

Activitățile de joi au loc în cadrul Proiectul 3.19 Verbum, Programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Centrul Cultural Cugir și Primăria Orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Trei străzi din Cugir au rămas astăzi, 26 septembrie 2023, fără a potabilă, în urma unei avari la o conductă

cugirinfo.ro

Publicat

în

O avarie s-a produs marți, 26 septembrie 2023, la conducta de apă potabilă, din Cugir. Locuitorii de pe trei străzi din oraș au rămas fără apă potabilă până la remedierea defecțiunii.

„SC APA CTTA SA ALBA – Sucursala Cugir informează consumatorii că în data de 26.09.2023, furnizarea apei va fi întreruptă în orașul Cugir pe str. George Enescu, str. Mihai Eminescu și str. Arieșului din cauza unei avarii la conducta de apă potabilă, până la remedierea acesteia.

La reluarea furnizării cu apă potabilă, este posibil să apară depășiri ale parametrului turbiditate, în acest caz rugăm clienții să utilizeze apa numai în scopuri menajere. Eventualele perturbații și zonele în care apar acestea trebuie semnalate imediat la numărul de telefon: 0258751139, în vederea intervenției. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru orice disconfort creat”, a transmis Apa CTTA Alba.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir