cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Învăţământ - Cultură » Prietenie mutuală între Colegiul „David Prodan” Cugir şi Liceul Realeschul din Wasserburg

Prietenie mutuală între Colegiul „David Prodan” Cugir şi Liceul Realeschul din Wasserburg

Publicat în 06.10.2014 la ora 10:00

Colegiul David Prodan CugirTimp de o săptămână, Colegiul „David Prodan” din Cugir a fost gazda unei delegaţii formate din 12 elevi şi două cadre didactice ale Liceului Realeschul din oraşul german Wasserburg, localitate înfrăţită de mai mulţi ani cu oraşul Cugir.

Relaţia dintre cele două instituţii de învăţământ s-a statornicit în urmă cu doi ani, când primarul Cugirului, Adrian Teban, şi primarul din Wasserburg au hotărât o colaborare pe componentele educativ-cultural şi sport. Începând cu 2013, o delegaţie germană de elevi şi cadre didactice a Liceului Realeschul a fost prezentă la Cugir pentru a evolua posibilitatea acestui schimb reciproc avantajos, deplasare ce s-a concretizat prin hotărârea celor doi parteneri de a se realiza un schimb mutual între cele două şcoli, concretizată într-un proiect intitulat „Prietenie mutuală între liceul Realeschul Wasserburg şi Colegiul „David Prodan Cugir”, derulându-se până în prezent trei mobilităţi.
Astfel, în septembrie 2013, un grup de 12 elevi şi 2 cadre didactice din Wasserburg au venit la Cugir, unde au fost cazaţi la familii din oraş, iar în mai 2014, grupul de elevi români s-a deplasat la Wasserburg, fiind primit în aceleaşi condiţii. Ultima mobilitate, cea de-a treia, a avut loc recent, la Cugir, în timpul manifestărilor din cadrul Festivalului „Toamna Cugireană”, eveniment care a dat posibilitatea oaspeţilor de a fi prezenţi la serbările organizate cu acest prilej şi de a lua parte la activităţile cuprinse în programul întâlnirilor şcolare.
Potrivit prof. Lilica Vanţ – directorul Colegiului „David Prodan”, elevii oaspeţi şi cadrele didactice au fost repartizaţi la familii de români, limba comună fiind engleza, au participat la trei vizite de documentare la unităţi şi instituţii din Alba, Hunedoara şi la Star Transmission, scopul acestor vizite urmărind familiarizarea elevilor cu istoria, tradiţiile, ocupaţiile şi obiceiurile poporului român. Au participat, de asemenea, la un curs de o zi de informatică, unde au elaborat împreună un program comun. „Reuşita acestui proiect se datorează susţinerii acordate de Primăria Cugir, Casa de Cultură Cugir, conducerii colegiului, precum şi sprijinului acordat de echipa de proiect din care fac parte profesorii Alin Moldovan, Cristina Pătroescu, Janeta Crăciun, Marius Badea şi nu în ultimul rând contabila colegiului şi părinţii elevilor”, ne-a declarat directoarea Lilica Vanţ.

Acest articol a fost citit de 511 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.