cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Societate » Monden » Prezentare de modă inedită a designerului vestimentar internațional Ioana Sămărghițan, la Cugir

Prezentare de modă inedită a designerului vestimentar internațional Ioana Sămărghițan, la Cugir

Publicat în 05.09.2019 la ora 19:52

Designerul vestimentar Ioana Sămărghițan a adunat gânduri şi idei pentru a fi novatoare în artă și creează ţinute inspirate din toate zonele României, aplicând broderia digitală pe mătase de Madeira, cu pietre Swarovski, perle, pietre. Foloseşte pânză ”Căluşar”, mătase foarte subţire, tafta, iar broderiile au protecţie care se topeşte la spălat.

Cu un simţ al culorilor deosebit, Ioana folosește alb, negru, galben, verde, albastru Niagara. Niciodată nu a fost singură: o are alături pe mama sa, care este o croitoreasă extraordinară, pe soţul ei Giovanni şi pe superba lor fiică de 12 ani, Iris. O viaţă profesională şi personală împlinită.

Pe lângă creațiile de o frumusețe deosebită ale designerului cugirean, cei prezenți la eveniment au mai putut admira și colecția Mystery, prezentată pentru prima dată la Cugir, a designerului Marcian Beatrice. Colecțiile sale precedente le-ați putut admira la evenimente importante ca City fashion week-Cluj, la Studio Academy Headline și Artwise Festival. De asemenea a fost membră a juriului Miss Basarabia.

Mihnea Covaci a prezentat pentru prima dată la Cugir, ultima colecție „Zoo Shock”. Colecțiile sale precedente le-ați putut admira la City fashion week-Cluj și la Art East Iași, unde a câștigat locul 1 la categoria ” cea mai bună ținută ” De asemenea ați putut admira creațiile sale și la cunoscuta emisiune pe Kanal d „Bravo, ai stil!”

Alexandra Gianina este studentă la master in anul 1, la Universitatea de Artă și de Design din Cluj-Napoca, la secția design vestimentar. Colecția cu care a participat la eveniment este intitulată DIVERGENT. Aceasta vorbește despre tumultul emoțional al unei persoane hipersensibile, a cărei nevoie de autoizolare și protecție este asociată cu semnificația metaforică și simbolică a peșterii. Aceasta a fost realizata ca proiect de licență, în urma absolvirii Universității de Artă si Design din Cluj-Napoca, Romania.

Invitați de onoare în cadrul evenimentului au fost domnul Eugen Savinescu, conferențiar universitar doctor la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca și doamna Camelia Maria Bichis, președinte OFL Diaspora și Italia.

Le-au fost alături cu un moment de suflet, grupul folcloric Mlădițele Cugirene, condus de profesor Ionela Popa și tinerii de la școala de dans sportiv PRO DANCE- CUGIR – profesor Sergiu Robert Prodan, una dintre cele mai bune școli de dans din România, cu merite recunoscute în medalii și premii la toate concursurile din țară.

Fashion show Straiu’ la Cugir

Publicată de Ziarul Unirea pe Joi, 5 septembrie 2019

Acest articol a fost citit de 901 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.