cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Preţurile mari la energie electrică şi gaz metan închid combinatul ArcelorMittal, din Hunedoara. 640 de angajați trimiși acasă în pragul sărbătorilor

Preţurile mari la energie electrică şi gaz metan închid combinatul ArcelorMittal, din Hunedoara. 640 de angajați trimiși acasă în pragul sărbătorilor

Publicat în 14.12.2019 la ora 8:27

Acţiunile combinatului ArcelorMittal din la Hunedoara au scăzut cu 8,33% în 2 decembrie 2019, prima zi lucrătoare după sistarea producţiei.

Arcelor Mittal a anunţat că a sus­pen­dat temporar, din 1 decembrie, pro­ducţia la uzina siderurgică din Hune­doara, care face parte din divizia ArcelorMittal Europe – Long Products, decizia fiind determinată de preţurile mari la energie electrică şi la gaz.

Fabrica are 640 de angajaţi şi 200 de contractori, producţia incluzând profile, ţagle rotunde şi corniere.

„Preţurile la energia electrică şi la ga­zul natural au crescut semnificativ pen­­tru utilizatorii industriali din România în ultimii ani, preţurile româ­neşti fiind sem­ni­ficativ mai mari decât în alte ţări euro­pene cu operatori impor­tanţi în producţia siderurgică, precum Fran­ţa şi Germania. Întrucât producă­to­rii de oţel europeni se luptă să concu­re­ze din cauza nivelurilor ridicate de oţel din import şi a cererii interne slabe, uzi­na din Hunedoara – care func­ţio­nea­ză cu un cuptor cu arc elec­tric, cu ener­gie reprezentând, aşadar, un cost major – nu mai este capabilă să concu­reze“, informează compania.

sursa: zf.ro

Facebook 

Acest articol a fost citit de 223 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.