cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Economie » Preţurile în creștere la energia electrică şi de achiziţie a gazelor naturale scot sindicatele în stradă

Preţurile în creștere la energia electrică şi de achiziţie a gazelor naturale scot sindicatele în stradă

Publicat în 18.06.2013 la ora 15:50

Federaţiile din Industrie, “Solidaritatea Metal”, Chimie şi Petrochimie, Metrom, Metalurgia Neferoasă şi “Familia”, afiliate la CNS “Cartel Alfa”, vor organiza miercuri, 19 iunie, a.c, un miting de protest în faţa Guvernului României la care sunt aşteptaţi să participe cca 2000 de sindicalişti.

protest-bucuresti-crestere-preturi-energie-gazePotrivit economistului Ioan Neagu, preşedintele Sindicatului “Apărarea” de la Fabrica de Arme Cugir,  organizaţie afiliată la “Cartel Alfa”, mişcarea de protest reprezintă expresia nemulţumirii sindicaliştilor faţă de nerezolvarea preţului la energia electrică şi apariţia HG nr. 22/22. 01. 2013, care  reglementează piaţa gazelor naturale, începând cu 01 iulie, 2013.

 În opinia lui Neagu, sindicaliştii mai sunt nemulţumiţi şi de evoluţia negocierilor purtate cu ministrul delegat pentru Dialog Social, d-na Doina Pană, în privinţa modificărilor solicitate la Legea Nr. 62/2011-Legea Dialogului Social.

“Rezultatul negocierilor între Guvern şi sindicate a fost un eşec, în sensul că nu s-a acceptat nicio revendicare propusă de noi, referitoare la reprezentativitate, contracte de muncă şi protecţie a sindicaliştilor, precum şi la conflictele colective de muncă. În aceste condiţii, atât CNS “Cartel Alfa” cât şi celelalte sindicate nu au altă soluţie decât organizarea unor acţiuni de stradă”, a precizat liderul de la “Apărarea” Cugir.

FOTO: ARHIVĂ

Facebook 

Acest articol a fost citit de 343 ori

Preţurile în creștere la energia electrică şi de achiziţie a gazelor naturale scot sindicatele în stradă
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *