cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Preşedintele parcurilor industriale din România cere sprijin guvernamental pentru dezvoltarea durabilă

Preşedintele parcurilor industriale din România cere sprijin guvernamental pentru dezvoltarea durabilă

Publicat în 02.07.2016 la ora 9:49

Emil MunteanLa sediul Parcului Industrial Cugir s-a desfăşurat recent şedinţa Consiliului Director al Asociaţiei Parcurilor Industriale, Tehnologice, Ştiinţifice şi a Incubatoarelor de Afaceri din România (APITSIAR), eveniment care a avut pe ordinea de zi o informare privind participarea preşedintelui APITSIAR, dr. ing. Emil Muntean (foto) la şedinţa de lucru a Comitetului interministerial pentru stimularea şi facilitarea înfiinţării de noi parcuri industriale (CIPI), stabilirea modului de lucru şi comunicare a asociaţiei cu respectivul comitet interministerial, precum şi oportunitatea participării APITSIAR la Târgul Expo Real – Munchen (4-6 octombrie 2016).

Şedinţa de la Cugir s-a desfăşurat la scurt timp de la reuniunea CIPI, care a avut loc la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în prezenţa membrilor Comitetului interministerial, a reprezentanţilor unor autorităţi ale administraţiei publice centrale şi ai parcurilor industriale. „I-am informat pe membrii Consiliului Director că în acest cadru s-a luat în dezbatere găsirea unor soluţii care să conducă la stimularea şi facilitarea înfiinţării de noi parcuri industriale ca infrastructuri de afaceri, pentru atragerea de investiţii şi crearea de locuri de muncă. Personal, am insistat pe ideea că parcurile industriale au nevoie de sprijin de la Guvern pentru o dezvoltare continuă şi am solicitat analizarea modului în care aceste infrastructuri de afaceri pot fi promovate şi finanţate. Totodată am evidenţiat faptul că este necesară identificarea unei soluţii legale pentru continuarea transferului de active aflate în patrimoniul C.N. Romarm în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale şi am spus că la nivelul Ministerului Economiei şi al C.N. Romarm a fost construit un grup de lucru, activele care pot fi transferate au fost identificate, însă, documentul ce conţine aprobarea a fost blocat”, a declarat Emil Muntean. Potrivit preşedintelui APITSIAR, asociaţia a trimis viceprim-ministrului Vasile Dâncu o adresă prin care solicită sprijin în scopul promovării şi protejării intereselor membrilor săi, promovării dezvoltării durabile a parcurilor industriale, tehnologice, ştiinţifice şi a incubatoarelor de afaceri şi atragerii de investiţii autohtone şi străine.

Constantin Predescu

Acest articol a fost citit de 271 ori

Preşedintele parcurilor industriale din România cere sprijin guvernamental pentru dezvoltarea durabilă
5 (100%) 1 vote

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.