cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » Pregătiri pentru festivalul “Toamna Cugireană” 2013

Pregătiri pentru festivalul “Toamna Cugireană” 2013

Publicat în 11.09.2013 la ora 11:46

Cu două săptâmâni înainte de începererea festivalului “Toamna Cugireană”, edilii de la poalele Drăganei au început activităţile de pregătire a oraşului pentru a-şi primi aşa cum se cuvine oaspeţii.

pregatiri-festival-toamna-cugireanaÎncă de la începutul săptămânii, angajaţii de la EON Gaz, firma care a executat lucrările de schimbare a conductei de gaz, pe tronsonul Stadion- Poarta UMC I, au venit să repare trotuarul şi să toarne covor asfaltic pe porţiunea respecticvă, loc, unde potrivit programului de desfăşurare a manifestării vor fi amplasate chioşcuri ale comercianţilor.

Tot pentru acest eveniment, angajaţii primăriei din cadrul serviciului de administrare publică au luat cu asalt străzile oraşului într-o amplă acţiune de curăţenie. Astfel, pe strada “Victoriei”, până la poarta de intrare în localitate se acţionează, în special, în zonele cu spaţii verzi, eliberând straturile de iarbă şi de flori de diverse resturi vegetale, se eliberează rigolele de aluviuni se face curăţenie pe trotuare şi pe lângă gardurile instituţiilor şi agenţilor economici.

Potrivit edililor locali, lucrări de acest fel se vor desfăşura şi în alte zone, apropiate de locul desfăşurării festivalului având în vedere că pe parcursul celor două zile de serbări ale oraşului se aşteaptă un număr mare de vizitatori, mulţi dintre aceştia, venind din alte localităţi ale judeţului şi din afara acestuia.

Comform programului întocmit de către organizatori şi aprobat de Consiliul Local, manifestările se desfăşoară pe strada 21 Decembrie 1989, – în faţa S.C. UMCugir şi a Magazinului “Furnica”, pe strada “Stadionului” şi strada “I. L. Caragiale”, artere pe care se va întrerupe circulaţia rutieră începând cu data de 20 septembrie, de la ora 16.00 şi până pe data de 23 septembrie ora 6.00, pentru buna desfăşurare a evenimentului.  Circulaţia rutieră va fi deviată pe străzile: Vasile Alecsandri, Unirii şi Victoriei, cu marcaje rutiere corespunzătoare.

Zona din apropierea locului de desfăşurare a festivalului va fi ocupată cu chioşcuri de desfacere a unor produse industriale, de artizanat şi alimentare, jocuri pentru copii etc.  Pentru comercianţii care ocupă domeniul public în zona de desfăşurare a manifestărilor, administraţia, cu aprobarea Consiliului Local a stabilit următoarele taxe: până la 5 mp: 100 lei/zi; peste 5 mp- până la 10 mp: 200 lei/zi; peste 10 mp – până la 20 mp: 400 lei/zi, peste 20 mp – 600 lei/zi.

C. P.

Acest articol a fost citit de 1970 ori

Pregătiri pentru festivalul “Toamna Cugireană” 2013
Acordă o notă articolului

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *