Rămâi conectat

Învăţământ - Cultură

Pregatiri intense pentru „Săptămâna Națională a Voluntariatului”, la Școala Gimnazială Nr. 3 din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În acest an se desfăşoară cea de-a XIX ediţie a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului, iniţiată şi organizată de „Pro Vobis – Cluj Napoca”.

Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir împreună cu unităţile de învăţământ arondate: Şcoala Gimnazială „Ioan Mihu” şi  „Grădiniţa Cu Program Normal Vinerea” participă anul acesta cu 3 evenimente, respectiv : „Căsuţe pentru voluntari” la GPN Vinerea, organizat de prof. Nicoletta Huştiuc şi prof. Anca Sicoie, „Case vechi şi noi în comunitatea mea” la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Cugir, eveniment organizat de profesori Luminiţa Enescu, Sabina Presecan şi Mihaela Szilagyi-Tomoiu, iar la Şcoala Gimnazială ,,Ioan Mihu” Vinerea,  evenimentul ,,Imi pasă unde trăiesc şi învăţ”  este organizat de director adjunct, prof. Laura Teban, alături de prof. Adriana Scopciuc şi  Nicoleta Sibişan.

Fiecare eveniment a fost propus pentru organizare atât pe pagina de facebook a Şcolii cât şi în Calendarul evenimentelor naţionale SNV 2020.

Potrivit prof. Gabriela Huștiuc, tema acestei ediţii este locuirea, iar cadrele didactice au posibilitatea să urmeze un curs gratuit oferit pe plarforma Moodle, legat de locuire, un curs minunat, accesibil şi în ton cu tema aleasă de organizatori. Pentru întreg evenimentul Pro Vobis oferă materiale promoşionale valoroase pe care le vom folosi pentru diseminare şi valorizare a rezultatelor. În acest sens s-a ales participarea, ,îmbinând activitatea online cu cea faţă în faţă, dat fiind faptul că acţiunea se va desfăşura în perioada 7-13 septembrie, deci înainte de începerea efectivă a şcolii, iar cadrele didactice aşteaptă cu nerăbdare primirea tricourilor comandate cu această ocazie.

,,Dorim să sensibilizăm atât copiii cât şi alte cadre didactice, precum şi părinţi, bunici, membri ai comunităţii locale, despre importanţa locuirii, realizând totodată o retrospectivă în viaţa localităţii Cugir şi Vinerea, toate culminând cu vizite la muzeul din incinta Şcolii Gimnaziale „Ioan Mihu” Vinerea, pe care elevii participanţi vor încerca să îl îmbogăţească cu minunăţii din lada bunicii, fiecare având obiecte vechi valoroase, cusături, ceva ce se potriveşte şi este bun de păstrat generaţiilor viitoare”, ne-a declarat prof. Gabriela Huștiuc.

Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Normal Vinerea, ajutaţi de părinţi, bunici, vor înţelege cum trăiau bunicii lor, ce fel de case existau atunci, ce case au ei acum, cum a evoluat civilizaţia şi lumea în care trăim, desenând, realizând machete şi postere cu strada lor sau de ce nu, cu întreaga localitate, la scară redusă.

„Elevii şcolii noastre vor înţelege importanţe fiecărei case şi faptul că există şi acum în lume oameni sau copii care nu au unde locui, dorim să îi msensibilizăm că a face un bine depinde de noi, sloganul acestei ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului fiind „Depinde de mine”. De aceea ne pregătim intens şi dorim să aducem un răsunet în localitate prin implicarea noastră în activităţi care vor fi cuprinse în calendarul naţional al activităţilor de voluntariat, într-o hartă ce va fi realizată de Pro Vobis, cei cărora le mulţumim pe această cale pentru oportunitatea de a participa şi organiza acest frumos eveniment”, a precizat prof. Gabriela Huștiuc.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Învăţământ - Cultură

Dezbatere despre relația de iubire dintre adolescenți, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul Proiectului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul care vindecă”, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir, în prezența directorului instituției, prof. Ionuț Iancu și a preotului Adrian Cebotari (Parohia 7 Cugir) a avut loc o întâlnire a elevilor (foto) cu doamna Tabita Botoi – Coordonatorul Centrului pentru Viață din cadrul Asociației „Filantropia  Ortodoxă” din Alba Iulia.

Tema abordată, „Ruptura dintre iubire și sexualitate din perspectiva sacralității ființei umane” a fost o dezbatere în jurul relației de iubire dintre adolescenți, pentru că în mijlocul lor apar dileme, apoi decizii care le vor forma caracterul.

„Coordonatoarea Centrului, doamna Tabita Botoi a oferit răspunsuri la frământările tinerilor din zilele noastre legate de prietenie, viața intimă, amintindu-le de responsabilitatea deciziilor luate și despre riscul bolilor cu transmitere sexuală. 

O gândire echilibrată din perioada pubertății și adolescenței, o relație de iubire sinceră, încredere și respect între un tânăr și o tânără, vor avea ca finalitate o viață sexuală corectă în cadrul căsătoriei”, ne-a declarat părintele Adrian Cebotari.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Oră de educație rutieră, la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul  programului „Săptămâna altfel” desfășurată la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu” Cugir, în perioada 19 – 23 februarie 2024, elevii instituției au participat miercuri, 21 februarie 2024, la o lectie de educație rutieră, eveniment la care au luat parte agenți de poliție din cadrul compartimentul rutier al Poliției orașului Cugir, precum și cadre didactice de la unitatea de învățământ amintită. 

„Ora de educație rutieră a avut ca temă de dezbatere, circulația pe drumurile publice ale bicicliștilor și mopediștilor precum și a pietonilor.  Activitatea a fost  benefică datorită faptului că infrastructura orașului Cugir a suferit în ultima vreme modificări majore,  trotuoarele fiind prevazute în principal cu piste de biciclete”, ne-a declarat organizatorul acțiunii, dr. ing. Alexandru Micaciu, profesor la Liceul Tehnologic „Ion D. Lăzărescu”.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Învăţământ - Cultură

Deținuți din Penitenciarul Aiud le-au împărtășit elevilor de la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir detalii despre viața din spatele gratiilor

cugirinfo.ro

Publicat

în

La inițiativa preotului Cebotari Adrian, paroh al Parohiei Ortodoxe Cugir VII, reprezentanți ai sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir, au desfășurat marți, 20 februarie 2024, o activitate dedicată prevenirii consumului de droguri și delicvenței juvenile.

Astfel, începând cu orele dimineții, elevii colegiului au putut afla poveștile de viața a două persoane private de libertate – tineri, aflați în custodia Penitenciarului Aiud ca urmare a consumului de droguri și a infracțiunilor asociate acestei dependențe.

Tot în cadrul întâlnirii, tinerii liceeni au putut afla detalii despre viața din spatele gratiilor, stările sufletești care îi încearcă pe deținuți de-a lungul pedepsei privative de libertate și lucrurile cu adevărat importante în viața omului, familia, sănătatea și tinerețea. De asemenea, activitatea a fost însuflețită de un dialog plin de întrebări și de curiozități.

Menționăm că în cadrul acestei activități, tinerilor elevi ai colegiului le-a fost prezentată oferta educațională a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Acțiunea are totodată scopul de a-i atenționa pe tineri că orice drum greșit și orice plăcere ilegală poate avea consecințe distructive, atât pe plan familial, cât și pe plan socio-profesional.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir