Rămâi conectat

Actualitate

Portarul Vlad Ignat a semnat cu Metalurgistul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Vlad-IgnatPortarul Vlad Ignat (foto), ultima dată la Dinamo este cea mai nouă achiziţie a Metalurgistului Cugir, acesta urmând să-l înlocuiască între buturi pe Călin Tiut, plecat la FC Botoşani.

Am semnat pentru doi ani cu Metalurgistul, m-a atras proiectul de acolo. La Dinamo am sperat la altceva, dar din păcate nu am reuşit să evoluez prea mult. Asta îmi doresc acum, să joc şi am posibilitatea să o fac la Cugir. Sunt aproape de casă şi se atacă promovarea în sezonul viitor”, a declarat portarul ex-unirist (18 ani).

 Metalurgistul Cugir îşi restructurează lotul din temelii, oficialii divizionarei terţe renunţând la serviciile albaiulienilor Potopea (24 ani) şi Cl. Oara (26 ani), jucători lansaţi în fotbal de Unirea Alba Iulia şi veniţi în intersezon.

Respectivii jucători, veniţi de la Metalul Reşiţa au semnat în iarnă cu gruparea condusă de Marius Opric, însă deşi se aflau sub contract ambii nu vor mai continua la Cugir, fiind înştiinţaţi telefocnic despre decizie. “Multe din necunoscutele lotului depind de numele viitorului antrenor, în funcţie pentru cine vom opta, vom creiona şi campania de achiziţii“, a declarat vicepreşedintele Dan Popa.

• Multiple plecări

Pe lista plecărilor figurează şi alte nume precum Tiut – la FC Botoşani, A. Cîmpean şi Al. Man (încheiat înţelegerea), I. Radu (Naţional Sebiş), Schuller (aparţine de Dinamo). Un caz aparte este cel al fundaşului stânga Trăşcan. În schimb, rămân Gurincu şi Iul. Cristea (Gaz Metan Mediaş) şi va veni portarul Vlad Ignat (Dinamo Bucureşti). “În privinţa celor doi, Potopea şi Cl. Oara, considerăm că nu au adus plusul dorit şi credem că este mai bine aşa pentru ambele părţi. Ionuţ Radu nu a primit dezlegarea pentru Sebiş, el mai are contract încă un sezon cu noi şi nu-l vom ceda în orice condiţii“, a spus preşedintele Ciprian Pahone.

• Continuă negocierile cu antrenorii

Oficialii Metalurgistului încearcă să lămurească şi chestiunea noului antrenor principal, aşteptându-se ca ex-uniristul Alexandru Pelici să-şi regleze conturile cu FC Bihor. De asemenea s-au purtat discuţii la Cugir cu Stelian Gherman şi Sebastian Moga, pentru aflarea doleanţelor.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

Tânăr de 20 de ani din Cugir cercetat de polițiști, după ce a fost depistat conducând un moped fără permis, la Vințu de Jos

cugirinfo.ro

Publicat

în

Miercuri, 15 mai 2024, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr de 20 de ani, din Cugir, în timp ce circula cu un moped, pe DJ 107C, pe raza localității Vințu de Jos, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Vineri, 17 mai 2024, Radu Matei Todoran își lanseaza volumul „Transilvania. Lacrimi și cruci”, la Centrul Cultural Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

O întâlnire emoționantă va avea loc vineri, 17 mai 2024 (de la ora 17.00) în urbea copilăriei și al adolescenței scriitorului Radu Matei Todoran, Cugir, locul unde autorul a trăit și a învățat ce înseamnă prietenia, bucuria, speranța și munca. Scriitorul dorește o discuție cu publicul despre Transilvania, despre istoria ei zbuciumată, despre oamenii care au respirat aici și apoi au coborât în glia străbună spre a-și trimite în locul lor urmașii să construiască mai departe, să zidească până la capăt această adevărată Grădină a Maicii Domnului!

Potrivit autorului, „Transilvania. Lacrimi și cruci” este o operă literară ce explorează istoria și destinul Transilvaniei, un teritoriu marcat de conflicte etnice, religioase și politice de-a lungul secolelor. Autorul își propune să ofere o perspectivă complexă și profund umană asupra regiunii, îmbinând elemente de ficțiune cu evenimente istorice reale, într-o narativă captivantă și emoționantă.

Cartea se concentrează pe anumite perioade critice din istoria Transilvaniei, ilustrând lupta populațiilor locale pentru păstrarea identității, limbii și credinței în fața dominației străine și a politicii de asimilare.

Todoran aduce în prim-plan povești personale ale unor personaje profund ancorate în realitățile socio-politice ale epocii, prin care cititorul poate experimenta trăirile, speranțele și deziluziile oamenilor de rând.

„Transilvania. Lacrimi și cruci” este remarcabilă prin detaliile istorice meticulos documentate, prin descrierile vii ale peisajelor și tradițiilor locale, precum și prin analiza sensibilă a impactului evenimentelor istorice asupra vieții cotidiene a oamenilor.

Autorul folosește un stil narativ fluid și accesibil, capabil să mențină interesul cititorilor de la prima până la ultima pagină.

Prin această carte, Radu Matei Todoran nu doar că aduce un omagiu bogatei istorii a Transilvaniei, dar și invită la reflecție asupra temelor universale ale apartenenței, identității și rezistenței în fața adversității.

Este o lectură esențială pentru oricine este interesat de istoria și cultura românească, oferind o înțelegere aprofundată a unei regiuni cu un mozaic cultural unic.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Miercuri, 15 mai 2024: Ziua Porților Deschise, la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Direcția de Asistență Socială Cugir vă invită să participați la prima ediție a Zilei Porților Deschise la Centrul de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice Lotus, în data de 15 mai 2024, începând cu ora 10.00.

În sediul de pe strada Victoriei, Nr. 5 (fosta alimentară Zaharia) veți avea posibilitatea de a cunoaște și interacționa cu familia Lotus, formată din seniori și profesioniști DAS Cugir, putând vedea la noi acasă cum se nasc interacțiuni între generații, cum se creează produse artizanale și mai ales amintiri, într-un mediu cald, profesionist și iubitor.

Vă așteptăm, așadar, să deveniți parte a centrului Lotus și să ne bucurăm, împreună, de o zi în familie!


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir