cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Administraţie » Polițiștii locali din Cugir au fost dotați cu echipament de înregistrare audio-video tip „Body Worn Camera”

Polițiștii locali din Cugir au fost dotați cu echipament de înregistrare audio-video tip „Body Worn Camera”

Publicat în 20.12.2019 la ora 11:09

Începând din această lună, polițiștii locali din Cugir au primit în dotare încă două camere de tip „Body Worn Camera”, pe lângă cele două achiziționate și operaționale încă din anul 2017.

Aceste dispozitive sunt montate pe uniformă și înregistrează audio-video, fiind utilizate de către polițiștii locali aflați în teren pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, iar cetățenii vor fi informați că urmează să fie înregistrați, atât audio, cât și video, fără a fi necesar consimțământul persoanelor vizate.

Potrivit șefului Poliției Locale Cugir, jr. Horațiu Găldău, toate aceste înregistrări vor avea un dublu rol, vor fi mijloace eficiente de descurajare a săvârşirii unor fapte ilegale, ca urmare a conştientizării faptului că intervenţiile și acțiunile poliţiştilor sunt înregistrate și, de asemenea, vor fi mijloace de protecţie împotriva faptelor de ultraj și a acuzaţiilor îndreptate împotriva poliţiştilor cu privire la modul de exercitare a atribuţiilor de serviciu, precum și de protecţie a pesoanelor ce fac obiectul intervenţiilor și acţiunilor acestora.

„Înregistrările audio – video vor putea fi stocate timp de şase luni şi vor putea constitui mijloace de probă legală, la cererea organelor de urmărire penală sau a instanţei de judecată, sau vor putea servi la clarificarea situaţiilor în care se reclamă o prestaţie deficitară din partea polițiștilor locali”, a prcizat șeful poliției locale.

Constantin PREDESCU

Facebook 

Acest articol a fost citit de 983 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.