Rămâi conectat

Administraţie

Poliția Locală Cugir și-a prezentat activitatea pentru anul 2021

cugirinfo.ro

Publicat

în

Potrivit Raportului de activitate al instituției pentru anul 2021, prezentat Consiliului Local, Poliția Locală Cugir are în prezent un număr de 21 de angajați (1 post de conducere și 20 posturi de execuție), iar domeniile specifice de activitate sunt următoarele: ordine și liniște publică, circulația pe drumurile publice, disciplina în construcții și afișaj stradal, activitate comercială, protecția mediului, evidența persoanelor, baze de date, juridic, supraveghere sistem video și paza bunurilor. Din totalul de 21 de angajați ai Poliției Locale un număr de 10 sunt funcționari publici cu funcție specifică de polițist local au calitatea de agent constatator.

Printre principalele obiective vizate în anul anterior s-au numărat: Menţinerea ordinii şi a liniştii publice prin patrule independente sau mixte cu agenţi ai Poliţiei Orașului Cugir și jandarmi din cadrul Grupei de Jandarmi Sebeș, în sistem integrat în cadrul dispozitivului de ordine și siguranță publică al orașului.

De menționat faptul că, în anul 2021, pe lângă sesizările înregistrate la dispeceratul propriu (701 sesizări/reclamații) și cel al Poliției Oraș Cugir, s-a intervenit la un număr de 550 de apeluri de urgență 112 S.N.S.A.U. Astfel, în ultimii 3 ani (2019, 2020 și 2021) numărul total de intervenții pe numărul unic 112 a fost de 1745, iar numărul total de intervenții la sesizări din ultimii 3 ani, cu excepția celor venite pe numărul unic 112 este de 3407; Activități referitoare la verificarea modului de respectare de către persoanele fizice sau juridice a măsurilor stabilite prin actele normative specifice Stării de Alertă; Verificarea zilnică a respectării obligației persoanelor izolate sau carantinate la domiciliu de a nu părăsi locația în care sunt plasate, fiind verificate aproximativ 2100 persoane; Acțiuni de surprindere și sancționare contravențională a persoanelor care depozitează gunoiul în locuri neamenajate de pe domeniul public; Verificare respectării prevederilor legale privind semnificaţia indicatoarelor rutiere (de oprire şi staţionare interzisă, accesul interzis) sau alte cazuri de opriri neregulamentare prevăzute de normele legale în domeniul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite 567 adrese în vederea indentificării conducătorului auto; Combaterea comerțului ilicit, precum și a fenomenului cerșetoriei; Întreţinerea curăţeniei, conservarea şi protecţia mediului înconjurător; Activitatea de disciplină în construcții și afișaj stradal; Menținerea ordinii publice în imediata apropiere a unităților de învățământ,precum și a fluidizarea traficului în zonele adiacente; Verificarea respectării prevederilor Legii 1/2011 (Legea Educației Naționale).

Pe parcursul anului 2021, polițiștii locali au aplicat un număr de 1.100 sancțiuni contravenționale (715 P.V de contravenție și 385 avertismente) pe diferite segmente de activitate, valoarea totală a sancțiunilor fiind de 239.410 lei.

Printre cele mai multe sancţiuni contravenționale aplicate se numără cele pentru nerespectarea prevederilor legale privind semnificaţia indicatoarelor rutiere (de oprire şi staţionare interzisă, accesul interzis) sau alte cazuri de opriri neregulamentare prevăzute în Hotărârile de Consiliu Local – 527 sancțiuni; pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, nerespectarea ordinii publice – 93 sancțiuni; nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 – 144 sancțiuni, păstrarea curățeniei, conservarea și protecția mediului înconjurător, activitatea de construcții și afișaj stradal – 180 sancțiuni; nerespectarea prevederilor Legii 1/2011 (Legea Educației Naționale) – 100 sancțiuni.

Poliția Locală a pus un accent deosebit și în anul trecut pe relația instituțională cu cetățenii. Astfel, activitatea de relaţii cu publicul a constat în gestionarea unui număr de 1.141 documente, din care: 302 solicitări scrise, 701 sesizări telefonice și verbale, 6 audiențe și 132 acte emise de diverse instanțe Judecătorești (ex. acte de procedură).

De asemenea prin continuarea proceselor de upgradare şi implementare a echipamentelor de supraveghere video digitale s-a facilitat identificarea persoanelor care au comis fapte contravenționale, cum ar fi: persoanele care au încălcat reguli de conviețuire socială, care depozitează sau aruncă deșeuri de orice natură pe domeniul public, a persoanelor care ar putea deteriora domeniul public și privat al orașului, identificarea persoanelor care apelează la mila publicului și a comercianților ambulanți, identificarea autovehiculelor parcate neregulamentar, a celor care circulă pe sectoare de drum cu accesul interzis, etc., precum și cele care au comis sau comit unele fapte de natură infracțională.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Administraţie

Stadiul lucrărilor de modernizare la Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” și la Grădinița cu Program Normal „Voinicel”, din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cadrul evaluării în teren realizată de primarul Adrian Teban și echipa de proiect din cadrul primăriei, constructorii au dat asigurări că lucrările se vor încheia până la începerea noului an școlar 2024-2025.

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” Cugir – peste 12.000 .000 lei prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Modernizarea a 3 corpuri, respectiv clădirea liceului, a cabinetelor de specialitate şi sala de sport, care vor beneficia de:

– reabilitarea termică a anvelopantei, reconformarea structurală a șarpantei,
– modernizarea instalațiilor utilitare, finisajelor interioare și exterioare,
– instalații pentru securitatea la incendiu,
– supraveghere video.
–  accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor etc.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– sala de sport modernizată cu suprafață nouă, iluminat led, sistem de încălzire, finisaje și grupuri sanitare noi etc

Stadiul actual – 80% realizat – fiind în desfășurare execuția de lucrări.

Grădinița cu Program Normal „Voinicel” prin proiectul „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educaţională pentru învăţământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava” valoare de peste 2.200.000lei.

Clădirea va beneficia de:

–  refacerea învelitorii și a termoizolației existente, înlocuirea hidroizolației, inlocuirea tâmplăriei, a tuturor instalațiilor și a finisajelor din grupurile sanitare etc
–  rampă de acces
–  instalații de protecție împotriva șocurilor electrice, supraveghere video, sistem de ventilare a sălilor etc
–  sistem de iluminat LED și panouri solare
–  trotuarele refacute, cu pante spre exterior, destinate circulației și îndepărtării apelor de construcție.
–  eficientizarea energetică
– mobilier și dotări
– Stadiul actual – 50% realizat, fiind în desfășurare execuția de lucrări.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local din orașul Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Primăria Cugir anunță că începând de vineri, 1 martie 2024, va fi funcțional noul sistem de taxare a transportului public local.

Este un sistem modern, care permite călătorilor să aleagă varianta de abonament sau tichet de călătorii care i se potrivește.  Vă prezentăm mai jos câteva informații importante legate de acest lucru:

În Primărie, la camera 4, se eliberează abonamente nominale pentru:

-persoane cu dizabilități
-beneficiarii legilor speciale
-pensionari
-pentru elevi
-pentru angajații unor firme din oraș.

Categoriile mai sus menționate se vor prezenta în fiecare lună la Primărie, în intervalul care va fi anunțat, pentru prelungirea valabilității cardului de abonament.

De asemenea, se eliberează abonamente nenominale și tichete de călătorie pentru celelalte categorii de călători. Aceștia vor putea să iși reîncarce cardurile primite la Primărie sau la automatele pentru bilete.

– De la automatele de bilete, călătorii pot să își achiziționeze bilete de călătorie (cu una sau două călătorii). Tot la aceste automate se pot achiziționa sau se pot reîncărca abonamentele nenominale, respectiv tichetele cu un număr de călătorii.
– Din autobuze, în acest moment, călătorii nu vor putea să achiziționeze bilete.
– La urcarea în autobuz, fiecare persoană trebuie să își valideze călătoria prin apropierea biletului sau a cardului de echipamentul de validare.
– La automat, un card nou costă 3 lei


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Administraţie

De marți, 27 februarie 2024, Primăria Cugir a început eliberarea noilor carduri de abonament pentru transportul public local

cugirinfo.ro

Publicat

în

Începând de astăzi, 27 februarie, vor putea fi eliberate noile carduri de abonament pentru transportul public local.

Acestea se vor elibera la sediul Primăriei, camera 4 și se vor putea utiliza din 1 martie 2024.

Noul sistem de abonament este valabil exclusiv pentru autobuzele noi, marca Mercedes-Benz, care deja au intrat în circuitul transportului local.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir