cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Actualitate » „Poiana cu goruni” din Vinerea se pregăteşte din nou de festival

„Poiana cu goruni” din Vinerea se pregăteşte din nou de festival

Publicat în 25.07.2013 la ora 16:25

Primăria Oraşului Cugir se pregăteşte pentru “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir”, ce se va desfăşura în perioada 22-25 august, în “Poiana cu goruni” din partea de vest a localităţii Vinerea.

festival-poiana-cu-goruni-vinereaFestivalul este organizat cu fonduri europene, în baza programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”, domeniul major de intervenţie 5.3 – „Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.
Aflat la a doua ediţie în cadrul proiectului, evenimentul a mai fost organizat şi acum trei ani cu fonduri de la bugetul local, bucurându-se până în prezent de o participare numeroasă atât a cugirenilor şi vinerenilor, cât şi a iubitorilor de folclor din întreg judeţul şi nu numai. Anul acesta organizatorii au pregătit o surpriză, prin invitarea la festival a unor ansambluri străine, din Germania – Wasserburg şi din Grecia. Bineînţeles, folclorul românesc va fi pus la loc de cinste de către ansamblul local “Câmpul pâinii”, “Augustin Bena” (Alba Iulia), “Săpânţa” (Maramureş), “Izvorul Almaşan” (Almaşu Mare), Germisara (Geoagiu), “Mărţişorul” şi ansamblul “Miercurea Sibiului”. Cei care îndrăgesc dansurile greceşti, îi vor revedea pe tinerii din ansamblul “Eftimos”, care au mai fost prezenţi la Cugir.
“Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare” îşi va deschide porţile joi, 22 august, cu o preselecţie pentru concursul de tinere talente, cei selectaţi având şansa de a evolua pe scena festivalului, în cadrul Galei Laureaţilor din ultima zi a festivalului. Nu vor lipsi din program jocurile sportive tradiţionale, parada portului popular, focul de tabără şi jongleriile cu focul. Serile vor fi încheiate cu muzică pop rock, în interpretarea formaţiei germane Just Duty Free, şi a celor locale Millenium C şi Equinoxe.
Proiectul “Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare-Cugir” are o valoare de aproape 1.000.000 de lei, din care administraţia locală suportă din bugetul local cheltuielile neeligibile, reprezentând 2% din valoarea totală. Obiectivul proiectului este acela de a păstra vie flacăra tradiţiilor, de a promova turistic această zonă bogată atât din punct de vedere natural, cât şi cultural, istoric şi etnofolcloric şi, de ce nu, economic, ne-a informat Luminiţa Birăesc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cugir.

Nicoleta IDITA-TOMUŢA

FOTO: ARHIVĂ

Acest articol a fost citit de 870 ori

„Poiana cu goruni” din Vinerea se pregăteşte din nou de festival
Acordă o notă articolului

Comentarii

Un Comentariu la „Poiana cu goruni” din Vinerea se pregăteşte din nou de festival

  1. Iordache Răspunde

    26.07.2013 la 13:56

    Super, de-abia astept!

    Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *