cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Ştiri din zonă » Podul plutitor dintre Șibot și Ceru-Băcăinţi s-a blocat pe Mureş, în timp ce transporta patru persoane si un tractor

Podul plutitor dintre Șibot și Ceru-Băcăinţi s-a blocat pe Mureş, în timp ce transporta patru persoane si un tractor

Publicat în 16.02.2013 la ora 19:45

Podul plutitor, numit de localnici brudina s-a bolcat sâmbătă după-amiază pe râul Mureş, în timp ce transporta patru persoane și un tractor de la Ceru-Băcăinţi la Şibot. Pompierii Detaşamentului Alba Iulia au intervenit pentru salvarea celor patru persoane, începând cu ora 17.15.

Potrivit ISU Alba, cei 4 și un tractor cu remorcă traversau apa, moment în care bacul s-a defectat și au rămas blocați pe râu. Pompierii încearcă să îi aducă la mal folosind o barcă pneumatică, rămânând ca ulterior să se găsească o soluție și pentru tractor. Cele patru persoane transportau îngrăşământ natural în remorca tractorului și după ce au reuşit să facă două transporturi cu brudina, la al treilea, podul plutitor s-a blocat la mijlocul râului şi a rămas împotmolit pe un banc de nisip.

Ceru-Băcăinţi este cea mai mică comună din judeţul Alba, având o populaţie cu puţin peste 300 de locuitori, dintre care majoritatea sunt vârstnici. Aici cea mai rapidă cale de acces la Şibot, la DN7, este traversarea râului Mureş cu un pod plutitor, numit de localnici brod sau brudină, acesta fiind o instalatie veche, ce foloseste curentii raului pentru a traversa de cealalta parte a apei. Brudina poate transporta o greutate de până la 10 tone.

FOTO: Gabriel Irimia

Facebook 

Acest articol a fost citit de 481 ori

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.