Rămâi conectat

Politică

PNL Cugir a inițiat o campanie de strângeri de semnături pentru conectarea orașului la Autostrada A1

cugirinfo.ro

Publicat

în

Adrian-Teban-Ion-DumitrelFiliala PNL Cugir se pregăteşte să demareze o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea conectivităţii Cugirului la A1, Orăştie- Sibiu. Concomitent, vor continua demersurile administrative prin înaintarea unei petiţii preşedintelui României, Klaus Iohannis prin care îi cerem sprijin în acest sens, oferindu-i justificările pentru care Cugirul ar trebui să aibă acces la autostradă.

Aceste demersuri vin ca urmare a eşuării tuturor solicitărilor adresate Guvernelor care s-au succedat din 2012 şi până în prezent. În ciuda promisiunilor făcute de ultimii şase miniştrii, Anca Boagiu, Ovidiu Silaghi, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus, Iulian Matache, Cugirul riscă să rămână în izolarea în care a fost aruncat în urmă cu trei ani, întrucât avem informaţii că nu au fost alocate sumele de bani necesare creării unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7.

Nu putem sta cu mâinii în sân şi să aşteptăm ca cineva să înţeleagă că o asemenea investiţie se justifică. Experienţa ne determină să credem că este nevoie de acţiuni ferme şi imediate, altfel vom fi ignoraţi aşa cum am fost atunci când nodul rutier a dispărut din proiectul iniţial, sau aşa cum suntem acum, când directorul general al CNADNR, Narcis Neaga ne spune că investiţia “nu se justifică”

În continuare, îl întrebăm public pe reprezentantul CNADR cum justifică faptul că Sebeşul, un oraş cu o populaţie similară, beneficiază nu de o ieşire, ci de trei noduri rutiere. Am vrea să aflăm şi cât de justificate sunt nodurilor rutiere de la Cunţa şi Sălişte, aflate la o distanţă de 29 km.

Iar dacă CNADR este incapabil să găsească motive pentru conectarea Cugirului, am dori să ne dea măcar o singură explicaţie logică pentru ieşirea dintre Cugir şi Orăştie. În loc să creeze doi poli economici, poziţionarea nodului rutier între cele două localităţi aduce dezavantaje amândoura, întrucât în zonă nu există infrastructura necesară pentru o dezvoltare economică (reţele de apă şi canal).

Noi, liberalii credem că există situaţii în care demersurile oficiale trebuie completate de acţiuni ale comunităţii locale.

De aceea, dorim să vedem dacă locuitorii din Cugir, care trec zilnic prin intersecţia de la Şibot, pot justifica nevoia unui nod rutier?

Oare putea să trimitem un semnal puternic către factorii de decizie, aşa cum am trimis atunci când am strâns semnături pentru menţinerea spitalului?

Dacă experienţa ne arată că uneori demersurile oficiale nu sunt luate în seamă, tot experienţa ne demonstrează că voinţa generală a cetăţenilor nu poate fi ignorată. Prin solidaritatea locală a cugirenilor, în urmă cu aproximativ cinci ani, a fost blocată intenţia de închidere a spitalului. Atunci am ştrand 5000 de semnături ce nu au putut fi ignorate.

Suntem convinşi că vom beneficia de susţinerea Preşedintelui Klaus Iohannis, care va înţelege justificările aduse în petiţie, unde am specificat faptul că oraşul Cugir reprezintă unul dintre cei mai importanţi producători din industria de apărare din România.

Aici funcţionează două întreprinderi de armament şi muniţie – Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme- cuprinse în planul naţional de mobilizare.

Tot în oraşul Cugir se găseşte unul din marii investitori străini, societatea germană Daimler care intenţionează să extindă activitatea Star Transmission pe teritoriul oraşului nostru.

Sunt considerente economice şi de securitate care justifică cheltuirea unei sume modeste pentru crearea unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7.

Adrian Teban,
Primarul oraşului Cugir,
Copreşedinte PNL Alba


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Publicitate
2 Comentarii

2 Comments

 1. Avatar

  vidi

  30.09.2015 la 11:41

  ba ,nelutzu, ori nu esti din cugir si atunci mai bine taci din gura ,dar daca esti cugirean si vorbesti asa ,dute d-le in GORJ ,TELEORMAN,la sefii tai,dar vezi in cate ore ajungi caci tie nu-ti trebuie autostrada.NO, DUTE ODATA!!!!!!

 2. Avatar

  sly

  12.10.2015 la 21:09

  Vorbe goale in vînt și minciuni.
  Împreună cu redacția Cugirinfo.ro!
  Ăia de la CNADR au spus clar că această autostradă a fost făcută pe bani europeni și nu poate fi modificată în curînd-cel puțin 3 ani cred.
  Ăștia care se dau mari și tari acum au știut din momentul semnării contractului cu firma constructoare că nu se va realiza nodul rutier.

  Vedeți ce ați publicat aici chiar dvs., să vă fie rușine că dezinformați cugirenii:

  https://www.cugirinfo.ro/cnadnr-pune-punct-dezinformarilor-lansate-de-politicieni-cu-privire-la-nodul-rutier-de-conectare-a-cugirului-la-autostrada-a1-11235.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Politică

Miercuri, 22 martie 2023, femeile social democrate din Cugir și-au ales o nouă conducere

cugirinfo.ro

Publicat

în

În sala de reuniuni a Centrului Cultural Cugir a avut loc miercuri, 22 martie 2023, Conferința de dare de seamă și alegeri a Organizației de Femei a PSD Cugir, eveniment la care au fost prezente peste 100 de participante.

Au luat parte ca invitați: Marcela Daramus-președinta organizației de femei Alba a PSD, deputatul Radu Tuhuț – președintele Organizației Județene Alba a PSD, subprefectul Județului Alba, Corneliu Mureșan – secretar executiv al PSD Alba, ing. Mircea Trifan – președintele organizației Cugir a PSD – director general la Societatea Uzina Mecanică Cugir.

Conferința a ales un birou format din: președinte, trei vicepreședinți și 11 membri.

În funcția de președinte a fost aleasă Ancuța Mizgai – de profesie psiholog la Societatea Uzina Mecanică Cugir, iar ca vicepreședinți: Mirela Cutean, Julieta Isarie și Mihaela Găldău.

În funcșia de secretar a fost aleasă Georgiana Jurj.

Invitații au felicitat-o pe noua președintă a organizației și i-au urat mult success în noua sa misiune care i-a fost încrdințată.

„Felicitări și mult succes, Ancuța Mizgai, pentru alegerea ta în fruntea Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD) Cugir. Felicitări tuturor doamnelor alese astăzi în Biroul Politic OFSD Cugir! Mulțumesc domnului președinte PSD Cugir, Mircea Trifan și întregii sale echipe. Mulțumesc organizației PSD a județului Alba pentru sprijin acordat organizației de femei social democrate din Județ”, a ținut să transmită participanților, Marcela Dărămuș.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Județul Alba, prezent la Ședința Biroului Național al Seniorilor Liberali, destinată convocării Congresului din aprilie 2023

cugirinfo.ro

Publicat

în

În cursul zilei de ieri, 18 martie 2023, la Palatul Parlamentului din București s-a desfășurat  Ședința Biroului Național al Organizației Naționale a Seniorilor  Liberali, eveniment la care au luat parte reprezentanți ai tuturor organizațiilor liberale de pensionari din țară și din municipiul București.

Din partea organizației județene Alba a pensionarilor PNL a participat ing. Aurel Voicu, reales președinte al pensionarilor PNL Alba la alegerile din octombrie 2022.

Potrivit lui Voicu, reuniunea de la București a avut pe ordinea de zi 3 puncte: Pregătirea Congresului seniorilor liberali care va avea loc pe 28 aprilie 2023 (ocazie cu care s-a format o comisie de pregătire a congresului);  Discuții pe problemele organizatorice ridicate de filiale; Prezentarea moțiunilor celor 2 candidați la funcția de președinte al seniorilor PNL pentru desemnarea candidatului ce urmează a fi ales la Congresul din aprilie. Este vorba despre liberalii Lucrețiu Todoroiu și Victor Paul Dobre. Aceste moțiuni urmează să fie discutate în fiecare birou județean al organizațiilor de pensionari.

La ședința biroului central al organizației pensionarilor a luat parte parlamentarul Virgil Guran, vicepreședinte al PNL.

Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Politică

Sărmășan Andrei Călin și Cutean Maria Mirela sunt noii consilieri locali în tabăra social democraților din Cugir

cugirinfo.ro

Publicat

în

Consiliul Local Cugir a luat act de încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali aparținând lui Sava Gheorghe (director general adjunct la Societatea Uzina Mecanică Cugir) și Mihu Valentin, aleși pe listele Partidului Social Democrat – organizația Cugir, la alegerile locale desfășurate în luna iunie 2020.

Locurile  celor doi fiind declarate vacante, au fost ocupate de următorii supleanți pe lista PSD și anume: Sărmășan Andrei – Călin, respectiv Cutean Maria Mirela.

Aceștia au depus jurământul și au fost validați în ședința extraordinară de astăzi, 18 noiembrie 2022, a Consiliului Local Cugir.

În ceea ce îl privește pe Sava Gheorghe, încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir s-a produs ca urmare a opțiunii acestuia de a exercita calitatea de Director general adjunct la Uzina Mecanică Cugir, iar în cazul lui Mihu Valentin  încetarea de drept a mandatului de consilier local în cadrul Consiliului Local Cugir a avut loc ca urmare a demisiei acestuia (prin schimbarea temporară a domiciliului în altă țară). De menționat că Sărmășan Andrei – Călin este salariat al Fabricii de Arme Cugir, iar Cutean Maria Mirela este angajată la Uzina Mecanică Cugir.

Potrivit art. 9, alin. 2, lit. b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, calitatea de consilier local încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în caz de incompatibilitate sau demisie și se constată de către consiliul local, prin hotărâre, la propunerea primarului sau a oricărui consilier local.

 Constantin PREDESCU


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir