cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir

Acasă » Politică » PNL Cugir a inițiat o campanie de strângeri de semnături pentru conectarea orașului la Autostrada A1

PNL Cugir a inițiat o campanie de strângeri de semnături pentru conectarea orașului la Autostrada A1

Publicat în 29.09.2015 la ora 15:47

Adrian-Teban-Ion-DumitrelFiliala PNL Cugir se pregăteşte să demareze o acţiune de strângere de semnături pentru susţinerea conectivităţii Cugirului la A1, Orăştie- Sibiu. Concomitent, vor continua demersurile administrative prin înaintarea unei petiţii preşedintelui României, Klaus Iohannis prin care îi cerem sprijin în acest sens, oferindu-i justificările pentru care Cugirul ar trebui să aibă acces la autostradă.

Aceste demersuri vin ca urmare a eşuării tuturor solicitărilor adresate Guvernelor care s-au succedat din 2012 şi până în prezent. În ciuda promisiunilor făcute de ultimii şase miniştrii, Anca Boagiu, Ovidiu Silaghi, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus, Iulian Matache, Cugirul riscă să rămână în izolarea în care a fost aruncat în urmă cu trei ani, întrucât avem informaţii că nu au fost alocate sumele de bani necesare creării unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7.

Nu putem sta cu mâinii în sân şi să aşteptăm ca cineva să înţeleagă că o asemenea investiţie se justifică. Experienţa ne determină să credem că este nevoie de acţiuni ferme şi imediate, altfel vom fi ignoraţi aşa cum am fost atunci când nodul rutier a dispărut din proiectul iniţial, sau aşa cum suntem acum, când directorul general al CNADNR, Narcis Neaga ne spune că investiţia “nu se justifică”

În continuare, îl întrebăm public pe reprezentantul CNADR cum justifică faptul că Sebeşul, un oraş cu o populaţie similară, beneficiază nu de o ieşire, ci de trei noduri rutiere. Am vrea să aflăm şi cât de justificate sunt nodurilor rutiere de la Cunţa şi Sălişte, aflate la o distanţă de 29 km.

Iar dacă CNADR este incapabil să găsească motive pentru conectarea Cugirului, am dori să ne dea măcar o singură explicaţie logică pentru ieşirea dintre Cugir şi Orăştie. În loc să creeze doi poli economici, poziţionarea nodului rutier între cele două localităţi aduce dezavantaje amândoura, întrucât în zonă nu există infrastructura necesară pentru o dezvoltare economică (reţele de apă şi canal).

Noi, liberalii credem că există situaţii în care demersurile oficiale trebuie completate de acţiuni ale comunităţii locale.

De aceea, dorim să vedem dacă locuitorii din Cugir, care trec zilnic prin intersecţia de la Şibot, pot justifica nevoia unui nod rutier?

Oare putea să trimitem un semnal puternic către factorii de decizie, aşa cum am trimis atunci când am strâns semnături pentru menţinerea spitalului?

Dacă experienţa ne arată că uneori demersurile oficiale nu sunt luate în seamă, tot experienţa ne demonstrează că voinţa generală a cetăţenilor nu poate fi ignorată. Prin solidaritatea locală a cugirenilor, în urmă cu aproximativ cinci ani, a fost blocată intenţia de închidere a spitalului. Atunci am ştrand 5000 de semnături ce nu au putut fi ignorate.

Suntem convinşi că vom beneficia de susţinerea Preşedintelui Klaus Iohannis, care va înţelege justificările aduse în petiţie, unde am specificat faptul că oraşul Cugir reprezintă unul dintre cei mai importanţi producători din industria de apărare din România.

Aici funcţionează două întreprinderi de armament şi muniţie – Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme- cuprinse în planul naţional de mobilizare.

Tot în oraşul Cugir se găseşte unul din marii investitori străini, societatea germană Daimler care intenţionează să extindă activitatea Star Transmission pe teritoriul oraşului nostru.

Sunt considerente economice şi de securitate care justifică cheltuirea unei sume modeste pentru crearea unei căi de acces în apropierea intersecţiei dintre DJ 704 şi DN 7.

Adrian Teban,
Primarul oraşului Cugir,
Copreşedinte PNL Alba

Acest articol a fost citit de 1091 ori

PNL Cugir a inițiat o campanie de strângeri de semnături pentru conectarea orașului la Autostrada A1
3.5 (70%) 4 votes

Comentarii

3 Comentarii la PNL Cugir a inițiat o campanie de strângeri de semnături pentru conectarea orașului la Autostrada A1

 1. Nelutzu Răspunde

  30.09.2015 la 9:35

  Asta face parte din zicala ,,sunt cugirean si cred toate prostiile,, De ce n-a făcut asmenea inițiative, Teban până acum? El cu șefii lui mincinoși (ca și el) A!!! Se apropie alegerile și trebuie îbătat cugireanul cu apă tulbure. Nu mai ține stimabile. S-au dus vremurile. Nu te mai cred nici măcar vinerenii tăi de casă! Rușine să veniti voi liberalii cu asemenea aberații. L-ai mai luat și pe Dumitrel pentru ca da bine în poză. Un om serios care n-are ce căuta lângă aburitori ca voi!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. vidi Răspunde

  30.09.2015 la 11:41

  ba ,nelutzu, ori nu esti din cugir si atunci mai bine taci din gura ,dar daca esti cugirean si vorbesti asa ,dute d-le in GORJ ,TELEORMAN,la sefii tai,dar vezi in cate ore ajungi caci tie nu-ti trebuie autostrada.NO, DUTE ODATA!!!!!!

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. sly Răspunde

  12.10.2015 la 21:09

  Vorbe goale in vînt și minciuni.
  Împreună cu redacția Cugirinfo.ro!
  Ăia de la CNADR au spus clar că această autostradă a fost făcută pe bani europeni și nu poate fi modificată în curînd-cel puțin 3 ani cred.
  Ăștia care se dau mari și tari acum au știut din momentul semnării contractului cu firma constructoare că nu se va realiza nodul rutier.

  Vedeți ce ați publicat aici chiar dvs., să vă fie rușine că dezinformați cugirenii:

  https://www.cugirinfo.ro/cnadnr-pune-punct-dezinformarilor-lansate-de-politicieni-cu-privire-la-nodul-rutier-de-conectare-a-cugirului-la-autostrada-a1-11235.html

  Părerea ta despre acest comentariu: Thumb up 0 Thumb down 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *