Rămâi conectat

Actualitate

Platformă de promovare a potențialului turistic al orașului Cugir și a împrejurimilor acestuia, lansată de o asociație din oraș

cugirinfo.ro

Publicat

în

Asociația non-guvernamentală „Raw Nature Experience” a lansat un nou proiect dedicat promovării turismului în orașul Cugir. VISITCUGIR este al treilea proiect, finanțat de Primăria și Consiliul Local Cugir prin programul de fonduri nerambursabile, secțiunea turism și tineret 2020.

Proiectul Visit Cugir reprezintă o platformă de promovare a potențialului turistic al orașului și împrejurimilor, fiind gândit atât pentru turiști, cât și pentru cugireni. Inițiatorii proiectului spun că privesc spre viitor, când lucrurile se vor întoarce la normal.

”A venit timpul să vă prezentăm cel de al treilea proiect al asociației: https://visitcugir.ro/.

Deși traversăm o perioada atipică la nivel global, iar turismul și domeniul HoReCa (Hoteluri, Restaurante, Cafenele) au avut de suferit din această cauză, ne menținem optimismul și dorim să privim în viitor, când lucrurile se vor redresa”.

De asemenea, proiectul urmărește și promovarea afacerilor locale din domeniul ospitalității, dar și a producătorilor locali, totul având ca scop final dezvoltarea economiei locale.

”În timp ce turiștii pot găsi informații de interes, cugirenii pot să își cunoască mai bine orașul și vecinii (am inclus o rubrică de interviuri), iar cei care dețin o afacere în domeniul ospitalității și doresc să și-o promoveze pot apela și la această modalitate de publicitate.

Credem cu tărie că orașul are multe de oferit și dorim să prezentăm oamenilor de pretutindeni acest lucru, să facem mai accesibilă informația.

Înainte să parcurgeți acest site, va rugăm să țineți cont de faptul că el este, încă, în proces de dezvoltare și optimizare. Ne dorim ca, pe viitor, să includem secțiuni dedicate producătorilor locali și altor proiecte/asociații nonprofit și să punem umărul, cum putem, la promovarea și dezvoltarea economiei locale”.

”Încercăm să ajutăm turismul în Orașul Cugir. Am creat un site în care dorim să adunam toate traseele turistice din oraș, să promovăm principalele evenimente și afacerile din turismul cugirean. Suntem la început și vrem să dezvoltăm acest site așa că asteptăm orice feed-back, iar dacă aveți o cabană, un restaurant sau o idee prin care putem crește, nu ezitați să ne contactați”, au transmis reprezentanții asociației.

Proiectul a fost finanțat de Primăria și Consiliul Local Cugir prin programul de fonduri nerambursabile, secțiunea turism și tineret 2020.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Actualitate

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

cugirinfo.ro

Publicat

în

S-a aprins iluminatul festiv la Cugir pentru sărbătorile de Crăciun 2023!

În seara aceasta a fost aprins iluminatul festiv care împodobește orașul cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Moș Nicolae a sosit mai repede anul acesta în orașul Cugir. Locuitorii orașului, dar mai ales copiii din localitate, au primit un cadou din partea administrației locale: aprinderea iluminatului festiv de sărbători și a bradului de Crăciun.

Evenimentul s-a desfășurat duminică seară, pe esplanada din fața Catedralei „Adormirii Maicii Domnului” din Cugir.

Ca de fiecare dată, numerotarea inversă până la momentul aprinderii miilor de luminițe a fost pornită de către primarul orașului, Adrian Teban alături de 22 de elevi performeri ai Cugirului, care au obținut cele mai bune rezultate la învățătură în decursul anului, la concursuri și olimpiade școlare.

Momentul a fost întâmpinat de cugireni cu urale și exclamații de bucurie, majoritatea din cei prezenți imortalizând momentul cu telefoanele mobile sau cu aparatele foto.

Citește și: MESAJE de MOS NICOLAE. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae

Festivitatea a fost întregită de un spectacol de colinde susținut de tinerii interpreți ai Fanfarei de copii a Centrului Cultural Valentin Urițescu (coordonator Marian Vințan) și a grupului folcloric vocal Mlădițe cugirene (coordonator doamna profesoară Ionela Popa).

O varietate de modele și culori, mii de ghirlande luminoase, cupole luminoase, și mesaje luminoase cu urări de sărbători împodobesc de sărbători bulevardul central și principalele străzi ale orașului.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Duminică, 3 decembrie 2023, are loc aprinderea iluminatului festiv pentru Sărbătorile de Iarnă

cugirinfo.ro

Publicat

în

Mâine, 3 decembrie 2023, de la ora 17.00, Primăria orașului Cugir și Centrul Cultural „Valentin Urițescu” vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă.

„Duminică, 3 decembrie 2023, ora 17.00, în fața Catedralei, Primăria Cugir și Centrul Cultural Valentin Urițescu vă invită să luați parte la aprinderea iluminatului festiv pentru sarbătorile de iarnă

Au început pregătirile pentru împodobirea orașului cu iluminat festiv. Primăria a asigurat montarea instalațiilor luminoase iar angajații din cadrul Serviciului Public de Gospodărie Locală Cugir au ridicat zilele acestea bradul de Crăciun în fața Catedralei și au montat decorațiile specifice.

Duminică, de la mic, până la mare, cugirenii sunt așteptați să participe la aprinderea miilor de luminițe multicolore ce vor împodobi orașul.

În continuare, sunteți invitați la colinde și cântece sub bradul de Crăciun, în interpretarea grupului Mlădițe Cugirene și a Fanfarei Cugir.

Vă așteptăm lângă brad pentru a număra împreună secundele pâna la aprinderea instalațiilor din bradul de Crăciun și a ornamentelor luminoase ce impodobesc orașul!”, au transmis rteprezentanții Primăriei orașului Cugir.


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Tânăr de 29 de ani din Cugir cercetat de polițiștii din Vințu de Jos, după ce a fost depistat la volanul unui autoturism neînmatriculat

cugirinfo.ro

Publicat

în

Joi, 30 noiembrie 2023, în jurul orei 15.00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Vințu de Jos, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr de 29 de ani, din Cugir.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autoturismul condus de bărbat avea autorizația provizorie de circulație expirată.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

FOTO: ARHIVĂ


 Urmărește cugirinfo.ro și pe GOOGLE NEWS


Citește mai mult

Actualitate

Administrație

Știri din zonă

Stiri din Alba

Știrea ta

Politică

Societate

Economie

Sport

Din județ

Cele mai citite știri

cugirinfo, stiri cugir, informatii cugir